Menu




Geriausio Lietuvos traktorininko konkursas pasiekė finišą

Reportažas 21.07.2022   

Geriausio Lietuvos traktorininko konkursas pasiekė finišą


Pirmą kartą surengtas Geriausio Lietuvos traktorininko konkursas pasiekė finišą. Dotnuvoje įvyko konkurso finalas, kuriame susirungė 11 operatorių, pademonstravusių geriausius vairavimo įgūdžius parodoje Agrovizija. 

Konkurso organizatorė bendrovė Dotnuva Baltic surengė du atrankos etapus. Parodos Agrovizija 2022 metu startavęs konkursas sulaukė nemažo susidomėjimo: jame dalyvavo 102 dalyviai, iš kurių buvo atrinkti 10 geriausiai pasirodžiusių (trumpiausias užduočių atlikimo laikas bei mažiausias klaidų skaičius). 

Dalyviai turėjo įvykdyti dvi pagrindines užduotis: manevravimas tarp kūgių, vairuojant traktorių Farmall 120C bei parkavimasis ir manevravimas tarp kūgių su Shaffer 3650T bei krovinio perkėlimas į pažymėtą vietą.

Atrankinį turą parodoje Agrovizija laimėjo ir konkurso finale varžėsi: 

Edmas Rutelionis (Kalvarija)

Julius Janušas (Biržai)

Mindaugas Vaišnys (Marijampolė)

Andrius Kildišis (Anykščiai)

Vaidas Poznanskis (Radviliškis)

Edvardas Špokas (Raseiniai)

Adomas Deveikis (Utena)

Edgaras Krivickas (Anykščiai)

Mantas Varna (Pakruojis)

Deividas Pakalnis (Pakruojis)

Su geriausiųjų dešimtuku lygiomis teisėmis finale buvo pakviesta susikauti ir publikos simpatijas pelniusi bei geriausiai tarp merginų pasirodžiusi Akvilė Pilipaitytė (Eržvilkas). 

Finale konkurso dalyvių laukė trys užduotys: teorinė, techninė ir vairavimo. Teorinėje užduotyje dalyviai atsakė į 14 klausimų apie traktorius, padargus, kelių eismo taisykles ir kt. Mechaninė dalis reikalavo pagal duotą instrukciją kuo greičiau pakeisti traktoriaus Case IH Maxxum oro filtrus. 

Paskutinė, vairavimo, užduotis pakėlė dalyvių ir sirgalių adrenalino lygį iki maksimumo – užduoties metu reikėjo traktoriumi Case IH su priekaba manevruoti tarp kliūčių, įvažiuoti į garažą priekiu ir atbuline eiga bei grįžti į užduoties pradžią kuo greičiau. 

Susumavus visų trijų užduočių taškus bei atsižvelgiant į atlikimo laiką, buvo paskelbti 3 prizininkai. 

3 vietą užėmė Andrius Kildišis. Andrius iš viso surinko 36 taškus, o važiavimo rungtį įveikė per 1:32 min. 

Antroji vieta atiteko Mantui Varnai, surinkusiam iš viso 46 taškus, o važiavimo užduotį įveikusiam per 1:25 min. 

Geriausio Lietuvos traktorininko konkurso nugalėtoju tapo Mindaugas Vaišnys, kuris surinko 52 įskaitinius taškus ir vairavimo užduotyje buvęs greičiausias. Jo laikas – 1:16 min. Laimėtojui įteiktas prizas – kelionė į Turkiją.

Pasak Dotnuva Baltic Rinkodaros skyriaus vadovės Daivos Kizerskienės, džiugu, kad konkursas sulaukė tokio didelio susidomėjimo. „Konkursą planuojame organizuoti ir kitais metais, nes tai puiki proga parodyti ir įvertinti žemės ūkyje dirbančių specialistų profesionalumą“, - pridūrė ji.

 



gallery image

Jums turėtų būti įdomu


Reportažas

Išplėtė dvidešimt kartų

Išplėtė dvidešimt kartų

Vincas Mačiulis – ne tik vienas stambiausių Vilkaviškio rajo...

Reportažas

A. ir V. Gedaminskių žemės ūkio mašinų kiemas nėra baigtinis

A. ir V. Gedaminskių žemės ūkio mašinų kiemas nėra baigtinis

Akmenės rajono Šventupių kaimo žemdirbių Aurelijos ir Viktor...