Menu




Viename ūkyje – beveik 1 000 Steyr arklio galių

Reportažas 13.08.2021   

Viename ūkyje – beveik 1 000 Steyr arklio galių


Mažeikių r. Obeliškiuose įsikūrusio Nordic Agra ūkio technikos parke – net trys Steyr Terrus CVT serijos flagmanai Terrus 6300 CVT, kurių bendra variklių vardinė galia siekia 900 AG. Pernai įsigijusi pirmąją šio modelio mašiną, bendrovė šiemet nusipirko dar dvi.

Ūkio valdytojo Christian‘o Schweizer‘io teigimu, tai galingos, patikimos, universalios ir kompaktiškos mašinos. „Pirmasis pernai įsigytas traktorius išdirbo jau 1 000 mval. Per metus nebuvo jokių rimtų gedimų ir blogos darbo su juo patirties. Tai palyginti ekonomiška, degalų sąnaudų atžvilgiu mašina, atliekant bet kokius darbus ūkyje“, - apie pasiteisinusią investiciją kalba Nordic Agra valdytojas.

Steyr Terrus 6300 CVT traktoriai komplektuojami su 6 cl. ir 6,7 litro darbinio tūrio FPT varikliais. Vardinė variklio galia siekia 300 AG, o maksimali – 313 AG. Traktoriuose sumontuotas kintamo debeto 210 l/min. našumo hidraulinis siurblys, 5 ektrinės hidraulinės poros, tiesioginė alyvos tiekimo jungtis. Taip pat įdiegtos tiksliojo ūkininkavimo sistemos.

Pirmasis Nordic Agra įsigytas Steyr Terrus traktorius išdirbo 1 000 mval. be rimtų gedimų

Ūkio valdytojo nuomone, bepakopė transmisija CVT, išvystanti didžiausią 53 km/val. greitį, ir FPT variklis – puikus derinys, taupantis ir degalus, ir laiką. Itin geri operatorių atsiliepimai dėl darbo bei vairavimo komforto: kabinos amortizacija ir aktyvi priekinės ašies amortizacija labai geras gamintojo sprendimas, garantuojantis aukšto lygio darbo sąlygas.

Beje, visus tris Steyr Terrus traktorius Nordic Agra užsakė aukščiausio komplektacijos lygio: kabinos amortizacija, aktyvi priekinės ašies amortizacija, priekinė pakaba su hidro poros išvadu bei išoriniu pakabos valdymu, odinis salonas su komfortiška Grammer Maximo Evolution Active vairuotojo sėdyne (odinė, šildoma ir ventiliuojama), automatine klimato kontrolės sistema, priekinio ir galinio lango užuolaidėlėmis nuo saulės, tamsintu galiniu stiklu bei stoglangiu,16 LED žibintų darbiniu apšvietimu.

Nordic Agra valdo apie 3 200 ha, didžiausią pasėlių plotą užima žieminiai kviečiai, auginami ir žieminiai rapsai, kukurūzai grūdams, taip pat sėjami ir vasariniai rapsai bei kviečiai, sėkoms auginamos garstyčios ir ridikai.

Austrijos Kompanijai Steyr nuo praėjusių metų liepos mėn. atstovauja Lietuvos įmonė SV Technika. Pasak bendrovės komercijos direktoriaus Mindaugo Urmono, ši liepa įmonei buvo ypatinga. „Prieš metus mes drąsiai bei džiaugsmingai žengėme į Lietuvos traktorių rinką su austriškais, Premium klasės traktoriais Steyr. Šiandien galime tik dar drąsiau pasidžiaugti sklandžia bei kokybiška partneryste ir pirmųjų atstovavimo metų rezultatais, - vienerių metų sukaktimi džiaugiasi M. Urmonas. – Nuoširdžiai dėkojame savo klientams už pasitikėjimą ir labai tikimės, kad ir toliau nesustodami augsime kartu!“ 

 



Jums turėtų būti įdomu


Reportažas

Išplėtė dvidešimt kartų

Išplėtė dvidešimt kartų

Vincas Mačiulis – ne tik vienas stambiausių Vilkaviškio rajo...

Reportažas

A. ir V. Gedaminskių žemės ūkio mašinų kiemas nėra baigtinis

A. ir V. Gedaminskių žemės ūkio mašinų kiemas nėra baigtinis

Akmenės rajono Šventupių kaimo žemdirbių Aurelijos ir Viktor...