Menu




Metų pradžia – nuo vizito į „Pronar“ gamyklas

Partnerio turinys 07.02.2024   

Metų pradžia – nuo vizito į „Pronar“ gamyklas


2024-uosius metus „Margučiai“ pradėjo nuo kelionės su ūkininkais į kelias „Pronar“ gamyklas. „Pronar“ – vienas didžiausių žemės ūkio ir komunalinės technikos gamintojų Lenkijoje. Savo veiklą „Pronar“ pradėjo 1988 metais. Devyniose kompanijos gamyklose šiandien dirba apie 3000 darbuotojų.

Ekskursiją pradėjome nuo bene moderniausios lėtaeigių mašinų ratlankių gamyklos Europoje. Joje yra dvi robotizuotos gamybos linijos – visa ratlankių gamybos seka yra visiškai automatizuota, o personalas reikalingas tik įrenginių priežiūrai. Projektinis šios gamyklos pajėgumas – 1 mln. ratlankių per metus, t. y. tiek pat, kiek dvi seniau pastatytos „Pronar“ ratlankių gamyklos kartu sudėjus.

Antroji stotelė - taip pat Nareve esanti žemės ūkio priekabų gamykla, nuo kurios ir prasidėjo „Pronar“ kaip gamintojo ir kaip prekės ženklo istorija. Nes „Pronar“ pavadinimas ir yra dviejų žodžių junginys: „Production“ (gamyba), „Narew“ (Narevas). Šioje gamykloje ne tik surenkamos traktorinės priekabos, bet ir gaminami joms skirti pneumatikos bei hidraulikos komponentai. Svarbu pastebėti, kad net 90 % visų komplektuojančių priekabų dalių yra pagaminta „Pronar“ gamyklose.

Paskutinė vizito stotelė – Semiatičės mieste esantis „Pronar“ parodų centras ir perdirbimo technikos gamykla. Čia galima išvysti visą „Pronar“ gaminamos žemės ūkio, komunalinės ir perdirbimo technikos ekspoziciją.

 



gallery image
gallery image

Jums turėtų būti įdomu


Partnerio turinys

Kur naudojamas „MultiOne“ krautuvas?

Kur naudojamas „MultiOne“ krautuvas?

Atsakymas į šį klausimą panašus, kaip ir atsakymas į klausim...

Partnerio turinys

AGCO atstovas: „Norime paneigti niekuo nepagrįstus gandus“

AGCO atstovas: „Norime paneigti niekuo nepagrįstus gandus“

Lietuvoje verslo reikalais lankėsi grupės AGCO, valdančios g...