Menu




AGCO atstovas: „Norime paneigti niekuo nepagrįstus gandus“

Partnerio turinys 14.02.2023   

AGCO atstovas: „Norime paneigti niekuo nepagrįstus gandus“


Lietuvoje verslo reikalais lankėsi grupės AGCO, valdančios gerai žinomus žemės ūkio technikos prekės ženklus Fendt, Massey Ferguson ir Valtra, platinimo Šiaurės ir Baltijos šalims vadovas Clausas Bechas Nielsenas. Į susitikimą buvo pakviesti ne tik trijų Lietuvos bendrovių „Rovaltra“, „Ivabaltė“ ir „East West Agro“ (EWA), kurios yra oficialūs ir vieninteliai Valtra, Fendt bei Massey Ferguson prekių ženklų atstovai Lietuvoje, vadovai, bet ir žiniasklaida.

Susitikimo tikslas ne tik aptarti su bendrovės „Ivabaltė“, oficialaus ir vienintelio Fendt atstovo Lietuvoje vadovais augimo planus 2023 metams, bet ir, naudojantis proga, paneigti Lietuvos rinkoje sklandančius gandus bei pateikti aiškią AGCO poziciją šiuo klausimu. Su bendrove „Rovaltra“, prekiaujančia Valtra traktoriais, AGCO dirba jau daugiau nei 30 metų, su Fendt atstovais „Ivabalte“ – beveik 25 metus, o su „East West Agro“, atstovaujančiais Massey Ferguson prekės ženklą – 14 metų. Bendrai trys prekių ženklai užima beveik 40 % naujų traktorių rinkos Lietuvoje, kiekvienas partneris labai gerai žino rinką, savo atstovaujamą techniką ir klientų poreikius. AGCO platinimo Šiaurės ir Baltijos šalims vadovas susitikimo metu pabrėžė, kad visoms trims atstovų įmonėms vadovauja jauni, profesionalūs, energingai rezultatų siekiantys vadovai, turintys aiškią viziją, ką nori pasiekti.

„Kalbant apie rinkoje sklandančius gandus, dėl visų paminėtų priežasčių AGCO koncerno vardu noriu aiškiai pasakyti: mes neturime jokių planų ką nors keisti mūsų atstovų atžvilgiu, mes su niekuo nevedame derybų, nesitariame ir neplanuojame jokių veiksmų keisti ar plėsti mūsų partnerių tinklą Lietuvoje“, – tvirtino Clausas Bechas Nielsenas.

C. B. Nielseno žodžiais, renkantis naujus partnerius, AGCO grupei labai svarbu, kad jie turėtų aiškų ir stiprų verslo planą, kad atitiktų grupės atstovams keliamus reikalavimus, įskaitant ir etinius. Svarbu, kad klientas pasitikėtų tiek technikos gamintojais, tiek mūsų partneriais, nes priešingu atveju sėkmės sunku tikėtis.

„Mes esame visiškai patenkinti dabartinių partnerių veikla Lietuvoje. Nors visų jų istorijos yra labai skirtingos. Štai, „East West Agro“ komanda, kai pradėjome derybas prieš 14 metų, buvo labai jauna, bet turėjo daug ambicijų. Manau, abi pusės šiek tiek rizikavo pasirašydamos bendradarbiavimo sutartį, bet dabar matome, kad mūsų lūkesčiai visiškai pasiteisino ir EWA rodo puikius rezultatus. „Rovaltra“, atvirkščiai, nuėjo visiškai kitą kelią. Su jai mes dirbame nuo 1997 m., kada verslui vadovavo jį įkūręs Romualdas Trainaitis. Dabar daug funkcijų yra perėmęs jo sūnus Jonas, su kuriuo sėkmingai dirbame jau daugelį metų. Panaši istorija ir su „Ivabalte“: jau keli metai verslu rūpinasi savininko dukra Monika Tarvydytė, kurios dėka įmonės rezultatai sparčiai gerėja. Apskritai, smagu, kad pas mūsų partnerius vyksta kartų kaita, ateina jauni vadovai, kurie įneša naujų idėjų ir naujo postūmio verslams. Reikia pripažinti, kad visos trys įmonės yra konkurentai Lietuvos rinkoje, bet tuo pačiu yra ir partneriai, siekiantys bendrų AGCO tikslų. Turime daug pasaulinės patirties, kaip reikia vystyti savo atstovus ir padėti jiems augti, todėl visus tris partnerius Lietuvoje stengiamės visapusiškai palaikyti. Nes AGCO yra stiprus tiek, kiek yra stiprus kiekvienas atstovas,” – reziumavo Clausas Bechas Nielsenas.

Grupės AGCO partneriai Lietuvoje, iš kairės į dešinę: UAB „Rovaltra“ vykdantysis direktorius Jonas Trainaitis, AGCO platinimo Šiaurės ir Baltijos šalims vadovas Clausas Bechas Nielsenas, UAB „Ivabaltė“ vykdomoji direktorė Monika Tarvydytė, UAB „East West Agro“ generalinis direktorius Gediminas Kvietkauskas

 



Jums turėtų būti įdomu


Partnerio turinys

Metų pradžia – nuo vizito į „Pronar“ gamyklas

Metų pradžia – nuo vizito į „Pronar“ gamyklas

2024-uosius metus „Margučiai“ pradėjo nuo kelionės su ūkinin...

Partnerio turinys

Kur naudojamas „MultiOne“ krautuvas?

Kur naudojamas „MultiOne“ krautuvas?

Atsakymas į šį klausimą panašus, kaip ir atsakymas į klausim...