Menu




Ford F-150 Raptor R super pikapas

Automobilis 27.07.2022   

Ford F-150 Raptor R super pikapas


Ford pristato ekstremaliausią 700 AG pikapo F-150 versiją Raptor R. Naujausia amerikietiška visureigių Raptor versija yra daug greitesnė, didesnė ir galingesnė nei Europos rinkos Ford Ranger Raptor.

Nors standartiniame Ford F-150 Raptor sumontuotas 3,5 l darbinio V6 (284 AG) benzininis variklis, Raptor R versija turi 5,2 l darbinio tūrio V8 jėgainę su kompresoriumi, pasiskolintą iš Mustang Shelby GT500 - vieno iš galingiausių visų laikų Ford automobilių.

Ford teigimu, kad ši Raptor R pikapo versija išvysto 700 AG, kuri perduodama į abi ašis. Ford dar neatskleidžia visų naujo pikapo techninių savybių, tačiau tai, kad V6 varomas Raptor jau gali įsibėgėti 0–62 mylių per valandą greičiu per kiek daugiau nei penkias sekundes, byloja, kad R versija bus maždaug tokia pat greita kaip Porsche 911. Kompresorius nustatytas padidinti žemo ir vidutinio diapazono sukimo momentą, o nauji nerūdijančio plieno išmetimo kolektoriai, didesnis alyvos karteris ir pritaikytas alyvos aušintuvas užtikrina, kad Raptor R gali palaikyti optimalią variklio temperatūrą, esant dideliam karščiui ir ekstremalioms apkrovoms.

Be to, kaip rodo pavadinimas Raptor, šis pikapas yra specialiai orientuotas į bekelę, o R versija galės išlaikyti didelį greitį sudėtingoje vietovėje. Gamintojas teigia, kad jis sukurtas pagal ekstremaliausius 4x4 pikapus, kurie varžosi Kalifornijos Baja 1000 ištvermės trasoje.

F-150 Raptor yra ne tik greitas, bet ir turi įveikti negailestingą bekelės aplinką“, – sako Ford. Taigi, be didelio pajėgumo, R taip pat siūlo daug važiuoklės modifikacijų, skirtų pagerinti važiavimą bekelėje ir ilgaamžiškumą. Priekinė ašis yra sustiprinta, o galinės pakabos svirtys yra žymiai tvirtesnės, kad „geriau išlaikytų ašių padėtį nelygioje vietovėje“.

10 greičių automatinė pavarų dėžė buvo sukurta iš naujo taip, kad geriau atlaikytų dideles apkrovas ir sukimo momentą.

Dizaino bruožai skiriasi nuo „standartinio“ Raptor agresyvesniais akcentais, juoda apdaila ir „R“ ženklu.

Raptor R jau galima užsisakyti JAV, bet, deja, nėra jokių ženklų, kad Ford planuoja oficialiai eksportuoti savo super pikapą į kitas pasaulio rinkas.

 



gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image

Jums turėtų būti įdomu


Automobilis

Citroën žengia į B-SUV rinką su tvirtu, stilingu ir universaliu naujuoju C3 Aircross

Citroën žengia į B-SUV rinką su tvirtu, stilingu ir universaliu naujuoju C3 Aircross

Citroën paskelbė pirmąsias visiškai naujo C3 Aircross nuotra...

Automobilis

Toyota Proace: furgonas, kurį konstravo ir japonai

Toyota Proace: furgonas, kurį konstravo ir japonai

Komercinių automobilių srityje japonų gamintojas Toyota ne n...