Menu




Naujasis Amarok ruošiasi savo premjerai

Automobilis 15.12.2021   

Naujasis Amarok ruošiasi savo premjerai


Volkswagen paskelbė pirmuosius naujos kartos Amarok koncepcijos vaizdus. Pikapas kuriamas kartu su neseniai pristatytu naujuoju Ford Ranger ir bus gaminamas ten pat - Ford gamykloje Pietų Afrikoje.

2019 metais abi bendrovės susitarė dėl plataus pasaulinio aljanso, apimančio komercinių transporto priemonių ir elektromobilių gamybą. Naujos kartos Amarok bus pirmasis modelis, pagamintas įgyvendinant šią iniciatyvą, o Volkswagen šią sąjungą apibūdina kaip „didelį strateginį žingsnį“. Ford ir Volkswagen susitarime taip pat numatytas Turkijoje gaminamas furgonas, paremtas Transit platforma, taip pat Ford elektromobiliai pagal VW grupės MEB architektūrą, kurie Vokietijoje bus pradėti gaminti 2023 m.

Volkswagen dabar pristato du naujosios Amarok koncepcijos vaizdus, kuriais atkreipiamas dėmesys į išorės ir vidaus dizainą. Bendrovė tikina, kad automobilis turės „visiškai naują išvaizdą“, taip pat pasiūlys daugiau nei jo pirmtakas įrangos pasirinkimo galimybių, įskaitant naujas pagalbos vairuotojui funkcijas ir sujungiamumo galimybes.

Albert'as Johan'as Kirzinger'is, Volkswagen Commercial Vehicles dizaino vadovas, sako, kad naujoji automobilio priekinė dalis ir X-design funkcijos aiškiai išskirs naująjį Amarok ir pabrėš, kad jis yra lyderis. „Mes įkūnijome aiškią naujojo Amarok galią ir jėgą - su tikslia Volkswagen DNR, tiek išorėje, tiek viduje, nepaisant to, kad jis kurtas kartu su Ford“, - akcentuoja jis.

Naujausias Amarok eskizas buvo pristatytas kasmetinėje Volkswagen Commercial Vehicles konferencijoje. Atskleidžiama, kad automobilis gaus drąsesnes, agresyviau atrodančias groteles, panašias į naujausią Touareg modelį, o ratų arkos primena Amerikos rinkai skirtą krosoverį Atlas.

Automobilis bus paremtas platforma, naudojama pikapui Ranger, o dirbant su Ford sumažės naujos kartos komercinių transporto priemonių kūrimo išlaidos. Ford daug investavo į Pietų Afrikos gamyklos statybą, kuri lygiagrečiai gamins du pikapus, numatyti pajėgumai iš viso 200 000 vienetų per metus.

Ford teigimu, gamyklos plėtra sukurs 1 200 naujų darbo vietų vietoje ir dar 10 000 darbo vietų visoje tiekimo grandinėje. Bendrovė siekia iki 2024 m. Pietų Afrikos gamykloje įdiegti daugybę efektyvumą didinančių priemonių, kuriomis siekiama energiją taupančios gamybos.

Naujasis Amarok Europoje bus pristatytas 2022 m. pabaigoje.

 



Jums turėtų būti įdomu


Automobilis

Citroën žengia į B-SUV rinką su tvirtu, stilingu ir universaliu naujuoju C3 Aircross

Citroën žengia į B-SUV rinką su tvirtu, stilingu ir universaliu naujuoju C3 Aircross

Citroën paskelbė pirmąsias visiškai naujo C3 Aircross nuotra...

Automobilis

Toyota Proace: furgonas, kurį konstravo ir japonai

Toyota Proace: furgonas, kurį konstravo ir japonai

Komercinių automobilių srityje japonų gamintojas Toyota ne n...