Menu




Audi plečia Q modelių šeimą: naujasis Q5 Sportback jau Lietuvoje

Automobilis 09.07.2021   

Audi plečia Q modelių šeimą: naujasis Q5 Sportback jau Lietuvoje


Audi Q šeimos modeliai visada buvo itin paklausūs, o dabar juos dar labiau populiarina Sportback kėbulas. Dėl didelės paklausos ir susidomėjimo, prekės ženklas išplėtė Q šeimą, pasiūlęs trečiąjį prekės ženklo CUV su kupė stiliaus kėbulu (CUV) – Audi Q5 Sportback.

Modelis pabrėžia automobilio sportiškumą ir nepalieka abejingų savo elegantišku ir sportišku dizainu. Be įspūdingos išorės, Q5 Sportback taip pat pasižymi naujausiomis technologinėmis naujovėmis, quattro pavara, kuri yra standartinėje automobilio komplektacijoje ir galia, dėl kurios kasdienis vairavimas tampa ypač malonus. Su naujuoju Q5 Sportback galima iš arčiau susipažinti Audi atstovybėse – Moller Auto Keturi žiedai bei Kauno ir Klaipėdos Audi centruose. 

„Kiekvienais metais matome didėjančią mūsų Q šeimos modelių paklausą. Q modeliai – Q5 ir Q7 – jau seniai yra vieni perkamiausių. Įdomu ir tai, kad jau maždaug pusė Latvijoje ir Lietuvoje įsigytų kompaktiškų Q3 klientų buvo pasirinkti su Sportback kėbulu. Todėl esame įsitikinę, kad panašaus ar dar didesnio susidomėjimo sulauks ir Audi bestselerio Q5 Sportback versija, kuri sujungia praktinius visureigio pranašumus su kupė stiliaus kėbulo dinamika ir sportiška elegancija“, – sako Ilgvars Ļubka, Audi prekės ženklo vadovas Lietuvoje ir Latvijoje.

Visiškai naujas kėbulas

Audi Q5 Sportback yra ryškus automobilis, kaip ir kiti Q šeimos modeliai pasižymintis atletiška išvaizda. Vientisų aštuoniakampių grotelių šonuose yra didelės oro įsiurbimo angos. Ištęsta ir elegantiškai kylanti šoninė briauna pabrėžia ratų arkas ir quattro visų ratų pavarą. Šoninės apatinių durelių dalies apdaila perteikia CUV modelio stabilumą ir tvirtumą. Langų linija į automobilio galą žemėja, o galiniai šoniniai langai yra itin siauri. Statmenas galinis langas ir aukšta galinių buferių linija Q5 Sportback suteikia itin dinamišką ir atletišką išvaizdą.

Dar saugesnis: galiniai žibintai su skaitmenine OLED technologija

Audi galima užsisakyti su pažangią skaitmeninę OLED technologiją turinčiais galiniais žibintais. Iš viso pirkėjams siūlomi trijų skirtingų išvaizdų galiniai žibintai, kurių kiekviena modifikacija turi ir dinamines pasisveikinimo ir palydėjimo šviesas. Jei Audi drive select sistemoje pasirenkamas dynamic režimas, žibintai įsižiebia ypatinga sportiška grafika. Taip pat jei iš galo prie stovinčio automobilio arčiau nei per du metrus privažiuoja kitas automobilis, įsižiebia visi apie atstumą perspėjantys OLED žibinto segmentai. Modelį galima rinktis iš 12 skirtingų spalvų ir jis turi daug skirtingų apdailos elementų, apimančių tiek juodo stiliaus paketą, tiek ir viena spalva arba kontrastinėmis spalvomis nudažytą kėbulą.

4,69 m ilgio Q5 Sportback yra septyniais milimetrais ilgesnis už įprastą modelį. Bagažinės skyriaus talpa yra 510 litrų, nulenkus galines sėdynes ji padidėja iki 1 480 litrų.

Dar didesnė prošvaisa: adaptyvi pneumatinė pakaba

Standartinė sportinė pakaba yra standesnė už Q5 pakabą, taip užtikrinant dar tikslesnį valdymą. Taip pat Audi galimas su alternatyvia pakaba, turinčią reguliuojamus amortizatorius, arba itin komfortišką pneumatinę pakabą. Ji leidžia iki 60 mm diapazonu reguliuoti automobilio prošvaisą ir 45 milimetrais padidinti standartinę prošvaisą, kai važiuojama blogu keliu. Važiuojant greitai, prošvaisa automatiškai sumažinama 15 milimetrų, taip užtikrinant mažesnį pasipriešinimą ir didesnį efektyvumą, o dėl žemesnio svorio centro pagerinant valdymo savybes.

Skaitmeninis ir intuityvus: valdymas ir junglumas

Valdymui, ekranui ir multimedijos sistemai Q5 Sportback naudoja tokią pačią naują trečios kartos modulinę MIB 3 įrangą, kokią turi ir atnaujintas Q5. Geriausioje versijoje ji turi skaitmeninį 12,3 colių Audi virtual cockpit plus ekraną ir projekcinį ekraną.

 



Jums turėtų būti įdomu


Automobilis

Citroën žengia į B-SUV rinką su tvirtu, stilingu ir universaliu naujuoju C3 Aircross

Citroën žengia į B-SUV rinką su tvirtu, stilingu ir universaliu naujuoju C3 Aircross

Citroën paskelbė pirmąsias visiškai naujo C3 Aircross nuotra...

Automobilis

Toyota Proace: furgonas, kurį konstravo ir japonai

Toyota Proace: furgonas, kurį konstravo ir japonai

Komercinių automobilių srityje japonų gamintojas Toyota ne n...