Menu




Land Rover Defender paskelbtas 2021-ųjų pasaulio dizaino automobiliu

Automobilis 23.04.2021   

Land Rover Defender paskelbtas 2021-ųjų pasaulio dizaino automobiliu


Land Rover Defender kasmečiuose rinkimuose pelnė 2021-ųjų pasaulio dizaino automobilio apdovanojimą. Tai trečias kartas, kai Land Rover pasaulio metų automobilio rinkimuose pelno tokį įvertinimą.

2018 metais šį skambų vardą gavo Range Rover Velar, o 2012 m. – Range Rover Evoque. Tai pats naujausias iš gausybės pasaulinių įvertinimų, tekusių šiam visureigiui.

„Jaučiamės laimingi ir pagerbti tokio apdovanojimo. XXI amžiaus Defender plečia inžinerijos, technologijų ir dizaino ribas, bet kartu išlaiko ir visiems pažįstamą savo DNR, ir visureigio savybes. Rezultatas – galimybėmis įtikinantis 4 x 4 automobilis, nepaliekantis nė vieno abejingo“, – sako Justė Šataitė, Jaguar Land Rover rinkodaros vadovė Baltijos šalyse.

Naujasis Defender iš naujo apibrėžia XXI amžiaus nuotykius, kartu lieka ištikimas savo pradininkų dvasiai, kuri buvo skiriamasis Land Rover bruožas daugiau kaip 70 metų. Pavadinimas, forma ir galimybės jau virto ikona, o tai, kad dabar galima pasirinkti ir skirtingą kėbulo dizainą, personalizuojant vienu iš keturių priedų paketų, leidžia Defender savininkams paversti automobilį savo dalimi.

Pasaulio metų automobilio rinkimų dizaino apdovanojimas išskiria ypatingiausius modelius, pasirodžiusius rinkoje per paskutinius 12 mėnesių. Jis tenka automobiliui, demonstruojančiam aukščiausius technologinių inovacijų ir dizaino standartus bei peržengiančiam nustatytas ribas.

Šiemet visi rinkimų dalyviai, konkuravę kitose keturiose kategorijose, galėjo pretenduoti ir į Pasaulio dizaino automobilio prizą. Septynių ekspertų grupė peržiūrėjo visus kandidatus ir sudarė rekomendacijų sąrašą galutinį žodį tariantiems 93 automobilių rinkos žurnalistams iš įvairiausių šalių.

Išskirtinis siluetas naująjį Defender padaro akimirksniu atpažįstamą, o minimalios priekinės ir galinės iškyšos garantuoja puikų užvažiavimo ir nuvažiavimo kampą. Land Rover dizaineriai iš naujo permąstė visiems gerai pažįstamus Defender bruožus ir užtikrino visureigiui taip reikalingas tvirtas vertikalias linijas, vadinamuosius Alpine stoglangius, suteikiančius daugiau šviesos salonui, paliko į šoną atidaromas bagažinės duris ir išorėje kabinamą atsarginį ratą – originalaus modelio simbolį.

Defender pirmtakų palikimas atsiskleidžia interjere: įprastai struktūriniai elementai ir tvirtinimo taškai slepiami nuo pašalinių akių, tačiau čia jie demonstruojami, pabrėžia praktiškumą ir paprastumą. Defender 110 modelis siūlo penkių, šešių arba 5 + 2 sėdynių konfigūraciją, o Defender 90 modeliu, kurio ilgis yra kaip kompaktiško šeimyninio hečbeko, vienu metu gali važiuoti šeši asmenys.

Defender galimybės kilsteli kartelę, kai kalbama apie tvirtumą bekelėje ir komfortą važiuojant įprastais keliais. Land Rover D7x aliuminio platforma – tvirčiausia kada nors buvusi ženklo kėbulo struktūra; pažangios visureigių technologijos ir modernūs galios agregatai paverčia Defender tiesiog nesustabdomu. Ištobulintos valdymo galimybės užtikrina komfortą važiuojant visais paviršiais, o ekspertai iš Euro NCAP įvertino Defender saugumą maksimaliu – penkių žvaigždučių – įvertinimu.

Galimybė rinktis pažangius Ingenium benzininius ir švarius dyzelinius variklius užtikrina, kad Defender demonstruos galią, puikų valdymą ir efektyvumą bet kokioje aplinkoje. Iš tinklo įkraunama Plug-in versija suteikia galimybę iki 43 km įveikti ypač tyliai ir vien elektra. Naujasis 525 AG V8 formos variklį turintis Defender sujungia Land Rover būdingas visureigių savybes ir neįtikėtiną našumą, išskirtinius važiuoklės nustatymus, dėl kurių vairuoti tik maloniau.

Defender šeima dabar apima Defender 90 ir Defender 110 variantus. Šios versijos siūlomos ir kaip kietą stogą turintys komerciniai automobiliai. Nuo pat savo pasirodymo, Defender pelnė daugiau nei 50 pasaulinių apdovanojimų, įskaitant ir 2020-ųjų Top Gear Metų automobilio, 2021-ųjų MotorTrend Metų SUV, 2020-ųjų Autocar geriausio visureigio ir 2021-ųjų Metų visureigio prizus tiek Lietuvoje, tiek Latvijoje.

 



Jums turėtų būti įdomu


Automobilis

Toyota Proace: furgonas, kurį konstravo ir japonai

Toyota Proace: furgonas, kurį konstravo ir japonai

Komercinių automobilių srityje japonų gamintojas Toyota ne n...

Automobilis

Lexus NX:  laužantis stereotipus

Lexus NX: laužantis stereotipus

Po beveik nepasikeitusia išore slypi naujas automobilis. Vid...