Menu




Land Rover bekelės iššūkis Vilniuje

Automobilis 04.08.2020   

Land Rover bekelės iššūkis Vilniuje


Praėjusią savaitę Land Rover gerbėjai turėjo unikalią progą: specialiai sukurtame simuliatoriuje išmėginti naujojo bekelės karaliaus Defender ir kitų koncerno gaminamų visureigių galimybes. Vilniuje Land Rover salone įvykęs renginys – pasaulinio Land Rover Experience turo dalis.

Renginio dalyviams pristatyta Land Rover ištvermės mėginimų platforma – vienas iš didžiausių bei įvairius potyrius siūlančių analogiškų Land Rover įrenginių pasaulyje. 

Land Rover klientai ir žiniasklaidos atstovai gamintojo visureigius specialiojoje platformoje galėjo išmėginti, instruktuojami specialiai į šį renginį atvykusių tarptautinių Land Rover instruktorių. „Ši platforma – mobilus, unikaliomis mechaninėmis ir elektroninėmis galimybėmis aprūpintas įrenginys, kuris leidžia „keliauti“ iš šalies į šalį ir net būnant mieste patirti ekstremalių vairavimo bekelėje išgyvenimų. Tiesą sakant, tokius testavimo įspūdžius būtų netgi sunku išgauti realiomis sąlygomis, todėl labai džiaugiamės, kad galėjome pasiūlyti platformą išbandyti ir Land Rover gerbėjams Lietuvoje“, – pažymėjo Land Rover Baltijos šalių rinkodaros vadovė Justė Šataitė.

Išmėginant automobilius, Land Rover instruktoriai nuolat stebėjo situaciją ir patarė bandymų dalyviams. „Tie, kurie išmėgino šią galimybę, liko apstulbę – plaftorma tuo pačiu metu ir realistiška, ir leidžianti galingu visureigiu pakilti kone į padanges. Beje, visa tai atrodo įspūdingai ir iš šalies, tad net stebėtojai liko patenkinti, fiksuodami įspūdingus vaizdus“, – sakė instruktorė Mina Silankorva (Minna Sillankorva).

Pasak jos, jau kitur pasaulyje išmėginusieji šią platformą pabrėždavo, jog tokių aštrių pojūčių retas ryžtųsi patirti realiomis sąlygomis. Visgi visureigių užtikrintumas ne kartą įrodė, jog Land Rover gebėjimai dažnai yra aukščiau nei vairuotojo baimės slenkstis.

Land Rover bandymų dalyviai galėjo išsamiai susipažinti su nuolat tobulinama Land Rover Configurable Terrain Response visų varomų ratų valdymo sistema, leidžiančia prisitaikyti prie skirtingų bekelės sąlygų bei įsitikinti, kokia efektyvi sunkiomis sąlygomis gali būti ClearSight Ground View technologija, kuri elektroninėmis akimis „mato“ kelio paviršių, esantį po variklio dangčiu, tiesiai priešais priekinius ratus. Elektroniniai pakilimo į įkalnę ir nusileidimo stačia nuokalne pagalbininkai tampa geriausiais draugais tiek Land Rover mėginimuose specialioje platformoje, tiek tikroje bekelėje.

Naujasis Defender su specialiai bekelės iššūkiams sukonstruota važiuokle, itin tvirtu aliuminio monokoku ir naujausios kartos elektroniniais pagalbininkais yra tikras kalnų karalius. Tačiau ir Range Rover Sport, Evoque ar Discovery Sport galėjo įveikti, atrodytų, neįveikiamus pakilimo ir nusileidimo kampus.

 



gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image

Jums turėtų būti įdomu


Automobilis

Toyota Proace: furgonas, kurį konstravo ir japonai

Toyota Proace: furgonas, kurį konstravo ir japonai

Komercinių automobilių srityje japonų gamintojas Toyota ne n...

Automobilis

Lexus NX:  laužantis stereotipus

Lexus NX: laužantis stereotipus

Po beveik nepasikeitusia išore slypi naujas automobilis. Vid...