Menu




Savadarbis šiaudų smulkintuvas-skleistuvas

Būna ir taip 04.04.2024   

Savadarbis šiaudų smulkintuvas-skleistuvas


MR & HL Wandel Farms ūkio Australijoje patirtis rodo, kad tolygiai paskirstyti susmulkintus šiaudus už plačios kombaino pjaunamosios nėra lengva. Norėdami tai pagerinti, ūkis pats pagamino 18,0 m pločio prikabinamą šiaudų smulkintuvą-skleistuvą.

Scaddan mieste, Vakarų Australijoje, ūkininkų šeima (Neil ir Mary Wandel bei jų sūnūs Scott ir Mark) augina javus ir pupeles daugiau nei 10 000 ha plote. Ūkis taiko griežtą CTF politiką (angl. Controlled Traffic Farming – vadinamasis kontroliuojamo eismo ūkininkavimas sumažina dirvožemio sutankinimą pasėlių zonoje, apribojant važiavimą nuolatinėmis technologinėmis vėžėmis) nuo 2004 m., kai visos transporto priemonės yra 3,0 m tarpvėžės pločio, technologinės vėžės 18,0 m pločio.

Tačiau esant ne visai idealioms sąlygoms, jie pastebėjo, kad už kombaino centrinėje dalyje būdavo per daug smulkintų šiaudų, o išorinėse juostose – mažiau. Galų gale šeima nusprendė smulkinti ir skleisti šiaudus atskira operacija, o Markas ėmėsi kurti ir gaminti tam skirtą prikabinamą mašiną.

Prie John Deere 8R 340 traktoriaus prijungtas dviejų ašių 18,0 m agregatas naudoja rinktuvą šiaudams pradalgėje surinkti. Pakelti į smulkintuvą, konvejerio juostomis masė transportuojama į šešis besisukančius šiaudų skleistuvus.

Nuotraukos: MR & HL Wandel Farms



Jums turėtų būti įdomu


Būna ir taip

Būna ir taip!

Būna ir taip!

Grįžtame su nauja „Būna ir taip!” nuotraukų kolekcija. Šį ka...

Būna ir taip

Būna ir taip!

Būna ir taip!

Žemdirbiški, bet nekasdieniai Profi skaitytojų užfiksuoti va...

Būna ir taip

Būna ir taip!

Būna ir taip!

Mūsų skaitytojai ir toliau fiksuoja įvairias patirtis. Ką no...