Menu




Kompaktiškos, bet našios Horsch Sprinter sėjamosios

Technikos naujienos 19.12.2022   

Kompaktiškos, bet našios Horsch Sprinter sėjamosios


Vokietijos kompanija Horsch pristato dvi naujas Sprinter 6.25 SL ir Sprinter 12.25 SC sėjamąsias, kuriose įdiegta nemažai didžiųjų Sprinter NT funkcijų. 

Sparčiai populiarėjant įvairioms sėjamųjų kombinacijoms su Horsch Partner FT priekyje traktoriaus montuojamu bunkeriu, atsiranda vis didesnis poreikis skirtingoms darbinėms sąlygoms pritaikytų sėjos mašinų, kurių pagalba būtų išlaikoma aukščiausia sėjos kokybė net ir sunkiausiomis ar nepalankiomis darbinėmis sąlygomis.

Pasak kompanijos Horsch atstovo Nerijaus Žukausko, 6 metrų darbinio pločio Sprinter 6.25 SL koncepcija yra panaši į Taro 6 SL. „Nauja Sprinter idealiai tinka drėgnesnėms darbo sąlygoms, bei lengvoms ar vidutinio sunkumo dirvoms. Kadangi sėjamoji yra pakabinama, jos manevringumas yra gana didelis, todėl ji ypač efektyviai panaudojama ir mažuose laukuose“, - mašiną pristato N. Žukauskas.

Sprinter SL sėjamosiose galima naudoti skirtingo tipo sėjos noragėlius, priklausomai nuo ūkyje vyraujančio dirvožemio tipo ar nuo lauke esančių darbinių sąlygų. Noragai sumontuoti ant apsaugos blokų, kurių suveikimo jėga sutikus kliūtį – 180 kg. Noragai išdėstyti trimis eilėmis, o atstumas tarp jų – 25 cm, todėl sėjamosios užsikišimo organinėmis liekanomis rizika yra minimali, net ir esant dideliam kiekiui augalinių liekanų lauko paviršiuje.

„Siauri ThinEdge noragai sėja 21 mm pločio juostomis, todėl jie ypač tinkami tiesioginei sėjai į ražieną, nes dirvos judinimas yra minimalus, panašiai kaip UltraThinEdge noragėlių, kurių plotis yra 12 mm. Su WideEdge sėjos noragais, kurių plotis yra 110 mm, galima sėti platesnėmis 7 cm pločio juostomis“, – aiškina kompanijos atstovas.

Sprinter 6 SL sėjamoji oficialiai buvo pristatytas SIMA parodoje Paryžiuje. Pirmos mašinos bus parduodamos kitais metais ribotu kiekiu, na o didesnė prekyba numatyta 2024 metais.

Kita Horsch naujiena – Sprinter 12.25 SC sėjamoji. 12 metrų darbinio pločio Sprinter 12.25 SC – tai nauja, kompaktiškesnė Sprinter NT sėjamųjų versija. Šiuo metu rinkoje atsiranda vis didesnis noraginių sėjamųjų poreikis, todėl kompanija Horsch sukūrė Sprinter 12.25 SC kaip alternatyvą didelėms Sprinter NT versijoms, kurių darbiniai pločiai siekia nuo 12 iki 24 metrų. Sprinter SC transportinis plotis yra 3 metrai, o maksimalus transportinis aukštis – 4 metrai, todėl palyginti su kitais Sprinter modeliais, ši sėjamoji yra manevringesnė ir kompaktiškesnė, o toks dizainas idealiai tinka transportavimui viešo naudojimo keliais.

Pasak N. Žukausko, sėjamojoje sumontuotas dvigubas bunkeris, kurio talpa 6 300 litrų, o ateityje bus galima komplektuoti sėjamąją ir su trigubu bunkeriu arba papildomais MiniDrill išsėjimo sistemos variantais. „Tokio bunkerio konstrukcija paremta Avatar 8.25 - 12.25 SD sėjamųjų principu, todėl bus galima naudoti iki keturių skirtingų komponentų“, – naujieną komentuoja kompanijos atstovas.

Sprinter 12.25 SC noragai yra sumontuoti ant hidraulinių apsaugų (spaudimas į sėjos noragą siekia iki 180 kg ), todėl transportavimo metu juos galima užlenkti, siekiant sumažinti transportinį plotį. Kadangi atstumas tarp sėjos eilučių bei sėjos noragų eilių yra didelis, sumažėja sėjamosios užsikišimo augalinėmis liekanomis rizika, todėl sėjamoji idealiai tinkama tiesioginei sėjai. Kiekvieno norago sėjos gylis gali būti reguliuojamas nepriklausomai atraminio ratuko pagalba. Noragai sumontuoti trimis eilėmis, o atstumas tarp sėklų eilučių – 25 cm.

2022 metų rudenį buvo atliekami intensyvūs šių sėjamųjų bandymai gamybiniuose laukuose, o oficialus sėjamųjų pristatymas įvyks 2023 metais parodoje Agritechnica, Vokietijoje.

 



Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

450 AG lankstinis Weichai Lovol traktorius

450 AG lankstinis Weichai Lovol traktorius

Oficialiai nieko dar nėra skelbiama, tačiau ši nuotrauka aiš...

Technikos naujienos

Sekcijų valdymas Pöttinger Flexcare

Sekcijų valdymas Pöttinger Flexcare

Pöttinger Flexcare mechaninio piktžolių naikinimo ravėtuvai...

Technikos naujienos

Nauji John Deere S7 kombainai 2025-tiesiems

Nauji John Deere S7 kombainai 2025-tiesiems

Kompanija John Deere atnaujina javų derliaus dorojimo mašinų...