Menu




Claas Jaguar 900s atnaujinimai – didesniam našumui ir efektyvumui

Technikos naujienos 13.10.2021   

Claas Jaguar 900s atnaujinimai – didesniam našumui ir efektyvumui


Vienas iš reikšmingiausių kompanijos Claas savaeigių smulkintuvų Jaguar atnaujinimų 2022-ųjų sezonui – papildomas priekinių priedų pavaros pasirinkimas.

Šalia mechaninės ir bepakopės priekinių priedų pavarų dabar siūloma nauja hidraulinė, kuri sukuria pridėtinę vertę, dirbant su masės rinktuvu. Rinktuvo masės padavimo sraigė varoma mechaniškai, naudojant greito prijungimo movą, o jos greitis reguliuojamas pagal nustatytą pjausnio ilgį. Tuo tarpu rinktuvo pirštai yra varomi naujosios hidraulinės pavaros ir jų greitis gali keistis, nepriklausomai nuo sraigės greičio.

Rinktuvo pirštų greitis automatiškai reguliuojamas pagal savaeigio smulkintuvo važiavimo greitį. Taip sumažinamas dėvėjimasis ir dėl tikslesnio bei tolygesnio masės srauto padidinamas našumas. Nustatyta, kad palyginti su mechaninėmis pastovaus greičio pavaromis našumas padidėja iki 13,7 %, dirbant ekstremaliomis sąlygomis. Pasikeitus važiavimo greičiui arba nustatytam pjausnio ilgiui, sraigės ir pirštų sukimosi greitis pasikeičia automatiškai (abu greičius galima pakeisti ir rankiniu būdu iš kabinos).

Claas kitąmet įdiegs naują silosavimo preparatų įpurškimo programėlę 900-sios serijos modeliams, ji padeda operatoriui pasirinkti tinkamiausią priedų dozę ir nustatymus, atsižvelgiant į nuimamus augalus, derlingumą ir silosavimo preparatų gamintojų rekomendacijas. Apple ir Android sistemoms pritaikytą programėlę bus galima atsisiųsti iš Claas Connect.

 Naudojant papildomą siurblį dozavimui, įpurškiamų siloso konservantų kiekis gali būti padvigubinamas iki 800 l/val.

Dar viena Jaguar 800 ir 900 serijos modelių naujiena – vandens įpurškimo sistema, skirta sunkioms derliaus nuėmimo sąlygoms, kai dorojama didelio cukringumo žolė ar liucernos. Ši sistema automatiškai įpurškia vandenį į masės tiekimo įrenginį, kreipiančiąją plokštę, augalų masės greitintuvą ir išmetimo lataką, kai nėra masės srauto, pavyzdžiui, apsisukant galulaukėje ar keičiant priekabą.

 Claas teigimu, vandens įpurškimo sistema apsaugo nuo medžiagų kaupimosi visame masė srauto kelyje ir išlaiko švarius sausųjų medžiagų bei NIR jutiklius. Sistema valdoma per Cebis terminalą. Vandens bako talpa 375 litrai.

 

 



Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

450 AG lankstinis Weichai Lovol traktorius

450 AG lankstinis Weichai Lovol traktorius

Oficialiai nieko dar nėra skelbiama, tačiau ši nuotrauka aiš...

Technikos naujienos

Sekcijų valdymas Pöttinger Flexcare

Sekcijų valdymas Pöttinger Flexcare

Pöttinger Flexcare mechaninio piktžolių naikinimo ravėtuvai...

Technikos naujienos

Nauji John Deere S7 kombainai 2025-tiesiems

Nauji John Deere S7 kombainai 2025-tiesiems

Kompanija John Deere atnaujina javų derliaus dorojimo mašinų...