Menu




Naujausia Horsch Avatar – su trimis bunkeriais

Technikos naujienos 05.08.2021   

Naujausia Horsch Avatar – su trimis bunkeriais


Bendra trijų bunkerių talpa naujoje tiesioginės sėjos sejamojoje Avatar M siekia net 12 600 litrų. Vokietijos kompanija Horsh padidino ne tik ją, įdiegta ir daugiau sprendimų didelio darbinio pločio mašinų našumui užtikrinti. 

Naujieji Avatar M modeliai jau galės būti komplektuojami su trigubu bunkeriu, kurio bendra talpa 12 600 litrų (2 000 l – priekinis bunkeris, ir du bunkeriai po 5 300 litrų už jo). Ankstesnės 18 metrų darbinio pločio Avatar SD sėjamosiose bunkerio maksimali talpa siekė 8 500 litrų, o pats bunkeris buvo sudarytas iš dviejų dalių ( 50:50 ).

Pasak kompanijos Horsch atstovo Lietuvoje Nerijaus Žukausko, padidėjus bunkerio talpai, taip pat naujai suprojektuota ir transportinė ašis, kad dirvožemis būtų kuo mažiau slegiamas, o transporte kelyje mašina atitiktų visus saugumo reikalavimus. „Naujuosiuose modeliuose į bazinę komplektaciją taip pat įtrauktas pusės sėjamosios atjungimo sistema, todėl papildomai sutaupoma ir trąšų, ir ir sėklų, esant netaisyklingos formos laukams“, – Avatar M atnaujinimus pristato jis. 

Sėjamosios gali būti komplektuojamos su specialiomis priekyje sumontuotomis žvaigždutėmis, kurios darbo metu pašalina organines liekanas ir kitus pašalinius objektus nuo sėjos eilutės. Taip pat, kaip papildomą įrangą galima užsakyti LED žibintus, kad dirbant tamsoje operatorius matytų sėjos noragus. „Dar vienas iš papildomų pasirinkimų – svarstyklių sistema, kuri leidžia stebėti kiek sėklų ar trąšų yra kiekviename bunkeryje“, – apie naujoves pasakoja N. Žukauskas. 

Didelio skersmens transportiniai ratai sumažina slėgimą į dirvos paviršių net ir tada kai bunkeris pilnas bei dirva drėgna

Jo teigimu, naujieji M modeliai orientuoti į didelius Vidurio Europos, Š.Amerikos bei Australijos ūkius, kur reikia didelio našumo. Kol kas M modelis neturi Europos sertifikato, kadangi jo transportinis plotis yra didesnis nei 3 metrai, todėl judėjimas viešojo naudojimo keliais Europoje būtų negalimas. „Horsch šią problemą ketina išspręsti artimiausiu metu, tad tikėtina, kad greitai pasirodys ir europinė versija su 3 metrų transportiniu pločiu. Tokiai sėjamąjai reikia nuo 350 AG traktoriaus“, - priduria N. Žukauskas. 

Per Avatar SingleDisc sėjos noragus į drivą gali būti įterpiami net trys skirtingi komponentai

 



Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

Tobulinamas autonominis Krone ir Lemken traukos modulis

Tobulinamas autonominis Krone ir Lemken traukos modulis

Prieš porą metų pristatyta Krone ir Lemken bendrai sukurta s...

Technikos naujienos

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Praėjusią savaitę vykusioje Techagro žemės ūkio technikos pa...

Technikos naujienos

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger supaprastino kalibravimo procesą naujausiose Vitas...