Menu




Horsch siūlys daugiau skaitmeninių naujovių

Technikos naujienos 08.02.2021   

Horsch siūlys daugiau skaitmeninių naujovių


Vokietijos kompanija Horsch pradėjo įgyvendinti unikalų projektą. Bendradarbiaujant su Climate Corporation, Bayer skaitmeninio ūkininkavimo padaliniu, Horsch sieks gaminamoms mašinoms suteikti dar daugiau išmanumo ir padidins darbo duomenų sujungiamumo galimybes. 

Ūkininkai, dirbantys su Horsch technika, galės prijungti sėjamąsias ir kitus agregatus prie pirmaujančios pramonėje Climate FieldView platformos. Tai skaitmeninė platforma, kurioje renkami duomenys apie visą augalo auginimo kelią: nuo pat sėjos normos, skirtingų trąšų, herbicidų panaudojimo kiekio ir laiko bei pan.

Projekto pincipas būtų toks: ūkininkas, dirbdamas su tam tikru padargu, perduoda duomenis specialiu įrenginių per Bluetooth ryšį į FieldView debesį. Vėliau, dirbant su kitais padargais – tręštuvu, purkštuvu ar kita mašina, duomenys taip pat yra perduodami ir kaupiami (pavyzdžiui, sėjos norma, augalų veislė, trąšų, pesticidų kiekiai ir kiti). Projekto esmė – augalo auginimo kelio atsekamumas. Per šią platformą bus galima peržiūrėti, palyginti, analizuoti visus su konkrečiu pasėliu susijusius duomenis.

Bus galima fiksuoti daug detalių, net ir agregato darbinį greitį, dirbant su purkštuvu, bus fiksuojamos ne tik chemikalų normos, purkštuvo greitis ir kiti duomenys, bet ir klimato sąlygos – koks buvo vėjo greitis, santykinė dregmė, temperatūra ir kita. Vėliau sukauptais duomenimis galės naudotis susiję ar ūkininko įgaliotieji asmenys. Iš debesies dabartinė ir ankstesnė informacija gali būti pasiekiama, naudojant kompiuterį ar mobilųjį įrenginį. 

„Nesvarbu, kur gyvenate, kokius pasėlius auginate ar kokią įrangą naudojate, mūsų tikslas yra padėti ūkininkams naudotis skaitmeninėmis įžvalgomis, kad jūsų darbas būtų lengvesnis, o žemės ūkio veikla būtų pelningesnė“, – sako Daniela Pereira (Daniel Pereira), Climate Corporation EMEA regiono verslo vadovė. 

„Siekiame gaminti individualius ūkininkų poreikius atitinkančias mašinas, – teigia Teresa Šmidmajer (Theresa Schmidmeier), Horsch elektroninių sprendimų pardavimo vadovė. – Mūsų mašinų ryšys ir su jomis susijusių duomenų perdavimas, pavyzdžiui, naudojant FieldView, padės pamatą procesų vizualizavimui ateityje. Šių duomenų skaitmeninimas ir naudojimas leis ateityje padidinti procesų ir gamybos sekų efektyvumą“.

Duomenų platforma FieldView veikia dvylikoje Europos šalių nuo 2018 m., o šiuo metu ją naudoja ūkininkai, dirbantys daugiau nei 60 milijonų hektarų visame pasaulyje.

 



Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

Tobulinamas autonominis Krone ir Lemken traukos modulis

Tobulinamas autonominis Krone ir Lemken traukos modulis

Prieš porą metų pristatyta Krone ir Lemken bendrai sukurta s...

Technikos naujienos

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Praėjusią savaitę vykusioje Techagro žemės ūkio technikos pa...

Technikos naujienos

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger supaprastino kalibravimo procesą naujausiose Vitas...