Menu




Agrifac savaeigiai purkštuvai pritaikyti alternatyviems degalams

Naujienos 26.04.2024   

Agrifac savaeigiai purkštuvai pritaikyti alternatyviems degalams


Siekdami tvariai ir veiksmingai prisidėti prie maisto produktų gamybos pasaulyje savaeigių purkštuvų gamintojas Agrifac skelbia apie naujausią inovaciją, kuri prisidės prie pasaulinio judėjimo už tvarų žemės ūkį ir anglies pėdsako mažinimą. Skelbiama, kad hidrintas augalinis aliejus (HVO) galės būti naudojamas Agrifac savaeigiams purkštuvams kaip alternatyva dyzelinui.

Tvarumas užima svarbią vietą kuriant purškimo technologijas ir plečiant patikimų mašinų asortimentą, todėl Agrifac ką tik paskelbė apie dar vieną svarbią inovaciją, kuri prisidės prie taršos mažinimo žemės ūkyje. 

Hidrintas augalinis aliejus (HVO), išgautas iš 100% atsinaujinčių žaliavų, yra tinkamas naudoti Agrifac purkštuvuose kaip alternatyva dyzelinui. Pirminiai bandymų ir tyrimų rezultatai rodo, kad visos Agrifac mašinos su Cummins varikliais yra suderinamos su HVO, o tai yra reikšmingas žingsnis tvarumo link.

HVO keičia tvarumo ir žiedinės ekonomikos praktikas. Tai labai efektyvi degalų alternatyva, galinti veiksmingai pakeisti dyzeliną. Be to, tai iš atliekų susintetintas produktas, leidžiantis efektyviai ir pelningai tvarkyti atliekas. Todėl naudojant gaminį galima sumažinti anglies pėdsaką iki 90 %, o tai labai prisideda prie išmetamųjų teršalų mažinimo pasaulyje. Dėl jo plastiškumo galimas vienkartinis naudojimas ir vientisas maišymas su dyzelinu. Griežtėjant reikalavimams ir taikant įvairias finansines paskatas tvariems pasirinkimams, Agrifac įsipareigojimas naudoti alternatyvius degalus suteiks sąlygas pirmauti atsakingo ūkininkavimo srityje.

Šią pažangą lemia tvirta Agrifac partnerystė su pramonės atstovais. Glaudžiai bendradarbiaujant su Cummins, kuris kuria Agrifac purkštuvų variklius visame pasaulyje, atlikus išsamius bandymus, buvo sukurta viena iš efektyviausiai degalus naudojančių žemės ūkio mašinų. 

Užsimezgė nauja Agrifac partnerystė su pagrindiniu HVO tiekėju Nyderlanduose Dalhuisen, kuris tiekė degalus Agrifac bandymams ir vėliau, susipažinę su įspūdingais rezultatais, suteikė Agrifac sertifikatą „Gerų degalų CO2 mažinimas“.

 



Jums turėtų būti įdomu


Naujienos

Populiarių VF Alliance padangų traktoriams ir kombainams šeima pasipildė 15 naujų dydžių

Populiarių VF Alliance padangų traktoriams ir kombainams šeima pasipildė 15 naujų dydžių

Yokohama-ATG (Y-ATG) plečia savo pasiūlą 15 naujų dydžių, ta...

Naujienos

CNH parduoda plūgų verslą

CNH parduoda plūgų verslą

Pasiekė informacija, kad koncernas CNH pardavė savo žemės ūk...

Naujienos

Dotnuva Baltic saulės elektrinių slėnis – dar vienas žingsnis tvarumo link

Dotnuva Baltic saulės elektrinių slėnis – dar vienas žingsnis tvarumo link

AB Akola Group priklausanti bendrovei Dotnuva Baltic praėjus...