Menu




AGCO apyvartos rekordai

Rinka 28.02.2024   

AGCO apyvartos rekordai


Skelbiama, kad AGCO pardavimai praėjusiais metais išaugo beveik 14 %, palyginti su 2022 m., iki maždaug 14,4 mlrd. JAV dolerių.

Oficialioje metinėje ataskaitoje apie Massey Ferguson ar Valtra (kitų dviejų AGCO priklausančių prekės ženklų) pardavimų rezultatus atskirai neužsimenama, tačiau AGCO vadovas Eric Hansotia teigia, kad augimą daugiausia lėmė tiksliųjų technologijų ir sistemų verslas, atsarginių dalių ir technikos aptarnavimo paslaugų augimas bei „didelis iniciatyvos, kuria siekiama globalizuoti visą Fendt prekės ženklo žemės ūkio produktų liniją, augimas“.

Su pliuso ženklu buvo visos AGCO rinkos. Nuolat plečiamas dirbamos žemės plotas Pietų Amerikoje didina investicijas į pažangią žemės ūkio įrangą. Čia pardavimai išaugo 5,3 % iki 2,2 mlrd. JAV dolerių. Augimas buvo dar didesnis Šiaurės Amerikoje, kur išaugę didelės galios traktorių, purškimo technikos ir kombainų pardavimai lėmė pardavimų padidėjimą 18,0 % iki 3,7 mlrd. JAV dolerių.

Europos / Artimųjų Rytų (EME) regionas įmonių grupei AGCO tradiciškai yra stipriausias. Praėjusiais metais sėkmingas augimas pagrindinėse Europos rinkose lėmė 17 % apyvartos padidėjimą iki apytiksliai 7,5 mlrd. JAV dolerių. Labiausiai tai lėmė padidėję vidutinės ir didelės galios traktorių bei atsarginių dalių pardavimai.

Žvelgdamas į 2024 m., J. Hansotia komentuoja, kad mažesnės prognozuojamos ūkių pajamos ir per pastaruosius metus atnaujintas ūkininkų žemės ūkio technikos parkas darys spaudimą žemės ūkio mašinų paklausai Šiaurės Amerikoje, todėl pardavimai bus mažesni, palyginti su 2023 m. Tikimasi, kad po trijų stiprių metų Pietų Amerikoje šiais metais rinka čia trauksis taip pat dėl sumažėjusių žemės ūkio produktų kainų ir ūkių pajamų.

Jis priduria, kad ūkininkų nuotaikas Europos regione ir toliau neigiamai veikia padėtis Ukrainoje ir didesnė sąnaudų infliacija. Planuojama, kad šiais metais regione žemės ūkio technikos paklausa taip pat mažės, nes žemesnis pajamų lygis neigiamai paveiks augalininkystės ūkių galimybes investuoti. Dalį nuosmukio tikimasi kompensuoti didesniais pieno ir gyvulininkystės ūkių technikos pardavimais. 

AGCO tikisi, kad dėl mažesnių pardavimų apimčių visose rinkose 2024 m. apyvarta sumažės iki maždaug 13,6 mlrd. JAV dolerių.

 



Jums turėtų būti įdomu


Rinka

Baltic Agro Machinery technikos gama pasipildė Maschio Gaspardo technika

Baltic Agro Machinery technikos gama pasipildė Maschio Gaspardo technika

Baltic Agro Machinery pradeda partnerystę su pasaulyje gerai...

Rinka

Kubota verslo ambicijos

Kubota verslo ambicijos

Kubota tikisi šiemet ketina padidinti savo dalį Europos trak...

Rinka

Pirmasis AGCO veiklos pusmetis - puikus

Pirmasis AGCO veiklos pusmetis - puikus

AGCO praneša apie maždaug 27 % išaugusius, palyginti su praė...