Menu




Šiemet SIMA neįvyks

Naujienos 14.02.2024   

Šiemet SIMA neįvyks


Prancūzijos žemės ūkio technikos parodos organizatoriai paskelbė, kad šiemet SIMA nebus surengta, kaip buvo planuota šių metų lapkričio 24 iki 27 d.  Kokios priežastys lėmė tokį sprendimą? Renginys planuojamas 2026 m.

Pagrindinės priežastys yra žemės ūkio įrangos rinkos nuosmukis ir dabartinė žemės ūkio krizė Prancūzijoje. Nusivylę žemomis prekių kainomis ir pernelyg griežtais aplinkos apsaugos reglamentais, pikti Prancūzijos ūkininkai ir toliau blokuoja kelius didelėje šalies dalyje. Manoma, kad tokia padėtis gali tęstis ir artimiausioje ateityje.

Sumažėjęs parodos dalyvių skaičius yra dar viena priežastis atšaukti šių metų parodą. Praėjusią vasarą John Deere ir Pöttinger patvirtino nedalyvausiantys SIMA 2024 parodoje, ir mes spėjame, kad nuo to laiko buvo daugiau paskutinės minutės atšaukimų.

Šiek tiek ironiška, tačiau svarbiausio Prancūzijos žemės ūkio renginio  perkėlimas iš tradicinio vasario pabaigos laiko į lapkritį suveikė ne tai kaip tikėtasi. Lankytojų skaičius per pirmosios parodos 2022-ųjų lapkritį sumažėjo trečdaliu iki 153 000. Kita vertus, Eima 2022 sulaukė beveik 330 000 lankytojų, o dar vienos iš  europinių parodų trijulės Agritechnica lankytojų skaičius viršijo 473 000.

Dėl Agritechnica (vykstančios lapkričio mėnesį neporiniais metais) ir Eima (vykstančios lapkričio mėnesį poriniais metais), lapkritis apskritai yra įtemptas mėnuo tarptautinių parodų sektoriuje. Dar vienas didelis tarptautinis renginys tą patį mėnesį kelia didžiulę įtampą gamintojų biudžetams ir ištekliams.

Taigi, kur tai nuves prancūziškąją Sima? Organizatorių teigimu, planas yra. Bus įdomu sužinoti, koks. 

 



Jums turėtų būti įdomu


Naujienos

Agrifac savaeigiai purkštuvai pritaikyti alternatyviems degalams

Agrifac savaeigiai purkštuvai pritaikyti alternatyviems degalams

Siekdami tvariai ir veiksmingai prisidėti prie maisto produk...

Naujienos

CNH parduoda plūgų verslą

CNH parduoda plūgų verslą

Pasiekė informacija, kad koncernas CNH pardavė savo žemės ūk...

Naujienos

Dotnuva Baltic saulės elektrinių slėnis – dar vienas žingsnis tvarumo link

Dotnuva Baltic saulės elektrinių slėnis – dar vienas žingsnis tvarumo link

AB Akola Group priklausanti bendrovei Dotnuva Baltic praėjus...