Menu




Naujas Väderstad finansinis rekordas

Naujienos 31.01.2024   

Naujas Väderstad finansinis rekordas


Švedijos kompanija Väderstad 2023 finansiniais metais pasiekė naują rekordinę 7 mlrd. SEK (610 ml. Eur) apyvartą. Pardavimai padidėjo 25 %, palyginti su 2022 finansiniais metais, ir šis teigiamas rezultatas užtikrina galimybę tęsti investicijas į pasaulinę maisto gamybą.

Nuo 2020 m. Väderstad apyvarta išaugo daugiau nei dvigubai – nuo 3,4 mlrd. SEK 2020 finansiniais metais iki 7 mlrd. SEK 2023 finansiniais metais. Tačiau pastarieji metai buvo sunkūs tiek ūkininkams, tiek įmonėms, tiek visai visuomenei dėl politinių neramumų, Europoje siautėjančio karo, klimato kaitos, aukštų palūkanų normų, aukštų žaliavų kainų ir nepastovių grūdų kainų.

„Rinkai ir mūsų ūkininkų pasiryžimui investuoti įtakos turi daug įvairių veiksnių, kurių mes iš esmės negalime kontroliuoti. Nepaisant to, padidinome savo pardavimus daugelyje rinkų, iš kurių ypač teigiamai išsiskiria Šiaurės Amerika ir Vakarų Europa. Mes džiaugiamės pasiekę 7 mlrd. SEK apyvartą, nes tai rodo didelę mūsų produktų paklausą“,– sako Rebecca Nygren, Väderstad finansų ir teisės viceprezidentė.

Atsižvelgiant į kelių pastarųjų sėkmingų metų rezultatus, Väderstad ir toliau daug investuoja į gamybą ir naujų produktų kūrimą. Per 2023 m. Väderstad iš viso investavo 480 mln. SEK, įskaitant gamyklos plėtrą Vaderstade su papildomais surinkimo ir dažymo skyriais, taip pat naują klientų centrą ir naujus biurus JAV gamykloje Vapetone, Šiaurės Dakotoje.

„Palyginti su praėjusiais metais, išaugę pardavimai padėjo mūsų finansiniams rezultatams įgyti teigiamą kryptį. Tai reiškia, kad galime tęsti investicijas į savo gamyklas, didinti gamybos pajėgumus, kad padėtume aprūpinti pasaulio ūkininkus labai efektyvia ir aukštos kokybės technika, skirta tvariai ir efektyviai maisto gamybai“,– pabrėžia R.Nygren.

Väderstad darbuotojų skaičius visame pasaulyje taip pat išaugo nuo 2000 2022-ais finansiniais metais iki 2200 2023-iais finansiniais metais.

 



Jums turėtų būti įdomu


Naujienos

Agrifac savaeigiai purkštuvai pritaikyti alternatyviems degalams

Agrifac savaeigiai purkštuvai pritaikyti alternatyviems degalams

Siekdami tvariai ir veiksmingai prisidėti prie maisto produk...

Naujienos

CNH parduoda plūgų verslą

CNH parduoda plūgų verslą

Pasiekė informacija, kad koncernas CNH pardavė savo žemės ūk...

Naujienos

Dotnuva Baltic saulės elektrinių slėnis – dar vienas žingsnis tvarumo link

Dotnuva Baltic saulės elektrinių slėnis – dar vienas žingsnis tvarumo link

AB Akola Group priklausanti bendrovei Dotnuva Baltic praėjus...