Menu




Kinų Lovol traktoriai grįžta į Europą

Naujienos 02.01.2024   

Kinų Lovol traktoriai grįžta į Europą


Arbos prekės ženklas tyliai dingo iš Europos radaro 2021 m., tačiau Kinijos gamintoja Lovol, stovinti už Arbos, grįžo į parodą Agritechnica, šį kartą su nauju savininku – Weichai.

Tikriausiai niekada nesužinosime, kodėl Arbos žlugo išleidęs daugybę milijonų eurų, tačiau faktas, kad Lovol grupė buvo parduota Weichai – Shandong Heavy Equipment holdingui.

Naujasis įmonės pavadinimas yra Weichai Lovol, o Lovol dabar yra pasaulinis Kinijoje gaminamų traktorių prekės ženklas. Galingiausias stende stovėjęs traktorius buvo 240 AG P7240. Išorė įtartinai atrodo kaip P7240 iš ankstesnės Arbos P7000 serijos ir net dažymas yra identiškas.

Tačiau bendrovė pabrėžia, kad čia panašumai ir baigiasi, nes Kinijos komanda nuolat atnaujina visus buvusius Arbos modelius. Pagrindinis pokytis – ankstesnio 6,8 l Deutz 6 cl. variklio pakeitimas į 7,4 l Weichai variklį.

Etapo III variklis neatitinka Europos naujausių standartų, tačiau Ericas Lu, Lovol rinkodaros vadovas Vakarų Europai, informuoja, kad kuriama Etapo V standartus atitinkanti versija. Kitas didelis pokytis yra trijų diapazonų penkių pakopų pavarų dėžės pakeitimas į bepakopę Weichai CVT transmisiją.

Prie P7240 modelio netrukus prisijungs P2200 (220 AG). Kada nors pasirodys ir didesni modeliai, ir nenustebtume, jei ankstesnis Arbos P7260 (260 AG) taip pat bus prikeltas naujam gyvenimui. Ir gali būti tik laiko klausimas, kad 340 AG 3404, pirmasis neseniai Kinijoje pristatytas P8000 serijos modelis (taip pat su bepakope transmisija), netrukus pasieks Europą. Mašina varoma 9,5 l darbinio tūrio, Etapo V Weichai varikliu, 13,7 t svorio traktoriaus hidraulinės sistemos pajėgumas 190 l/min., o didžiausias greitis – 40 km/val.

Originalus modelis 340 AG 3404 kol kas prieinamas tik Kinijoje. Agritechnica lankytojams teko tenkintis šiuo 1:32 mastelio 340 AG P3404-8V modeliu.

E. Lu patvirtino, kad nemažai Europos technikos orekybos įmonių atstovų rodo susidomėjimą Lovol traktoriais. Beje, žalios ir baltos spalvos dažai naudojami tik geresnės komplektacijos Lovol traktoriuose. Gamintojas taip pat siūlo mėlynos spalvos, t.y. paprastesnius traktorius. Įmonės teigimu, Europoje planuojama pasiūlyti abiejų spalvų traktorius.

 



Jums turėtų būti įdomu


Naujienos

Agrifac savaeigiai purkštuvai pritaikyti alternatyviems degalams

Agrifac savaeigiai purkštuvai pritaikyti alternatyviems degalams

Siekdami tvariai ir veiksmingai prisidėti prie maisto produk...

Naujienos

CNH parduoda plūgų verslą

CNH parduoda plūgų verslą

Pasiekė informacija, kad koncernas CNH pardavė savo žemės ūk...

Naujienos

Dotnuva Baltic saulės elektrinių slėnis – dar vienas žingsnis tvarumo link

Dotnuva Baltic saulės elektrinių slėnis – dar vienas žingsnis tvarumo link

AB Akola Group priklausanti bendrovei Dotnuva Baltic praėjus...