Menu




Agrokoncerno įmonių grupė atšventė veiklos trisdešimtmetį

Įvykiai 20.12.2023   

Agrokoncerno įmonių grupė atšventė veiklos trisdešimtmetį


Legendinėje Kauno sporto halėje kartu su darbuotojais ir partneriais Agrokoncerno įmonių grupė minėjo 30-ąjį jubiliejų. Pradėjusi nuo prekybos trąšomis vos kelių žmonių komanda šiandien išaugo į vieną iš žemės ūkio sektoriaus lyderių Baltijos šalyse.  

Šiuo metu Agrokoncerno įmonių grupę sudaro 54 įmonės, jose dirba apie 1200 darbuotojų. Sėkmingą verslą sukūręs Ramūnas Karbauskis savo kalboje susirinkusiems šventės dalyviams dėkojo už darbą, jo idėjų palaikymą ir pasitikėjimą.

„Kai atsigręžiu atgal, suprantu, kad nėra lengvo ar sunkaus, saugaus ar pavojingo kelio. Yra kelias, kurį lemta nueiti. Su sėkmėmis ir klaidomis, su partneriais ar vieniems. Tačiau šis kelias yra ypatingas ir unikalus, nes iki šio momento vis dar nenutrūkstamai grindžiamas mūsų bendrais atradimais, tobulėjimu, žiniomis ir augančia patirtimi“, – susirinkusiems svečiams kalbėjo jis.

Pasak R. Karbauskio, ši šventė pirmiausiai buvo padėka darbuotojams ir ilgamečiams partneriams, kurių dėka Agrokoncerno įmonių grupė klesti ir sėkmingai įgyvendina ambicingus projektus, kurių laukia dar ne vienas.

2024-ųjų metų pavasarį pradės veikti pirmoji Agrokoncerno biometano gamykla, kuriame dujos bus išgaunamos iš galvijų mėšlo.

Kitais metais taip pat prasidės melžiamų karvių megakomplekso statyba Radviliškio rajone. Komplekse turėtų tilpti iki 4 000 melžiamų karvių, taip pat prieauglis. Šalia šio komplekso atsiras antroji biometano gamykla.

Prasideda techninis Agrokoncerno giluminio grūdų perdirbimo gamyklos projektavimas, gamyklos darbo pradžia planuojama 2027 metais. Tai bus viena didžiausių ir moderniausių tokio tipo gamyklų pasaulyje. Gamykla perdirbs 500 tūkstančius tonų kviečių ir gamins krakmolą, glitimą, bioetanolį, biometaną, biotrąšas.

Leidimų prisijungti prie elektros tinklų laukia Agrokoncerno Žaliosios energijos suprojektuoti šeši vėjo parkai Mažeikių, Jonavos, Radviliškio, Pakruojo ir Pasvalio rajonuose. Jų bendras galingumas viršys 800 MW. Su tokiu kiekiu galima aprūpinti elektros energija iki 700 000 gyvenamųjų namų.  

Taip pat jau yra projektuojamas antras Agrokoncerno įmonių grupės verslo centro korpusas, kuriame įsikurs žemės ūkio inovacijų švietimo centras. Jame ir vaikai, ir profesionalai ras atsakymus apie tai, kaip atrodys žemės ūkis ateityje. 

Agrokoncerno įmonių grupė taip pat vysto nacionalinės reikšmės socialiai atsakingus projektus. Labdaros ir paramos fondas „Švieskime vaikus“ per savo veiklos metus išleido daugiau nei 70 lietuvių autorių knygas, kurių bendras tiražas siekia apie 1,5 milijono egzempliorių. Mobili kraujo laboratorija, atliekanti nemokamus kraujo tyrimus vėžinių susirgimų prevencijai regionuose, išgelbėjo daugybės žmonių gyvybes.

Grupė nuo 2010 metų išlaiko vienintelį Lietuvoje profesionalų nemokamą „Naisių vasaros teatrą“, kuriame prieglobstį rado ir Ukrainos aktoriai. Šiuo metu yra pradedamas įgyvendinti dar vienas labdaros ir paramos fondo „Dronų sąjunga“ projektas, kuris ženkliai prisidės prie Lietuvos saugumo stiprinimo.   

Vien per šiuos metus įvairių visuomenės gerovei skirtų projektų finansavimui buvo skirta apie 1,2 mln. eurų. Taip pat grupė yra viena didžiausių mokesčių mokėtojų Lietuvoje. 2022-2023 metais į valstybės biudžetą buvo sumokėta apie 35 mln. eurų mokesčių. 

 



gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image

Jums turėtų būti įdomu


Įvykiai

Einböck dvigubina gamybos pajėgumus

Einböck dvigubina gamybos pajėgumus

Po dvejus metus trukusių statybų visu pajėgumu pradeda veikt...

Įvykiai

Jūsų laukia „Ką pasėsi...2024“

Jūsų laukia „Ką pasėsi...2024“

Kauno rajone esantis Akademijos miestelis šiomis dienomis u...

Įvykiai

10 000-toji Western Fabrications puspriekabė – į Lietuvos ūkį

10 000-toji Western Fabrications puspriekabė – į Lietuvos ūkį

Nors į kitas šalis išvežama apie 90 proc. Mažeikių r. veikia...