Menu




Metų traktorius 2024 – Claas Xerion 12.650 Terra Trac

Įvykiai 13.11.2023   

Metų traktorius 2024 – Claas Xerion 12.650 Terra Trac


Vakar Hanoverio parodų centre prasidėjusioje Agritechica įvyko nė kiek ne mažiau reikšmingas traktorių gamintojams renginys – geriausio traktoriaus rinkimų apdovanojimo ceremonija. 

Pasak rinkimų komisijos pirmininko Fabio Zamarettii, konkurso nugalėtojų apdovanojimas yra ilgo proceso, trunkančio beveik visus metus, kulminacija. Šiųmetis renginys išskirtinis, nes minima 25 metų jo organizavimo sukaktis. Šiemet konkurse nedalyvavo keli žymūs prekės ženklai, todėl bendras dalyvių skaičius tesiekė 12 modelių.

Susumavus rezultatus Metų traktorius 2024 nugalėtojas - CLAAS Xerion 12.650 Terra Trac

Nauja Claas Xerion 12 serija nustato išskirtinius didelės galios klasės traktorių segmento iki 650 AG standartus. Nauji modeliai sukurti remiantis daugiau nei 25 metų patirtimi didelių traktorių gamybos srityje. 653 AG Claas Xerion 12.650 Terra Trac su Mercedes-Benz OM473 varikliu yra galingiausias traktorius pasaulyje su bepakope transmisija. Konstrukcija išlaiko išskirtinę Xerion traktorių ypatybę su 50:50 paskirstymu ant dviejų vairuojamų ašių. Be to, dėl 4 vikšrų šis naujoviškas dizainas ne tik padidina sukibimą, bet ir efektyviai sumažina dirvožemio sutankinimą.

Nepaisant didžiulės galios ir didžiulių matmenų, Xerion yra labai lengva valdyti Žinoma, naujieji Xerion modeliai taip pat yra daug išmanesni dėl pritaikomų paketų, skirtų IsoBus programoms ir tiksliajam žemės ūkiui. Pagrindinės funkcijos valdomos ir stebimos porankyje įrengta daugiafunkce valdymo svirtimi CMotion ir jutikliniu terminalu. Naudojantis naujuoju Cemis 1200 terminalu, galima aktyvuoti GPS Pilot vairavimo sistemą ir tvarkyti užsakymų valdymą internetu. Dialogu pagrįsta Cemos pagalbos sistema padeda nuolat optimizuoti traktoriaus veikimą darbo metu.

Operatoriaus patogumas buvo prioritetas, kuriant naujuosius flagmanus. Kabina priekyje buvo pailginta 27 cm, tad operatoriams atsirado daugiau vietos kojoms, daugiau įrengta ir daiktadėžių. Kabinos tūris yra beveik 4 m³.

Geriausias standartinis traktorius 2024 - MCCORMICK X5.120 P3-Drive

Kompaktiškas, tvirtas, universalus, su nuotoliniu būdu susietas McCormick X5.120 P3-Drive yra ideali transporto priemonė kasdieniam naudojimui ūkyje. 114 AG generuoja 4 cilindrų FTP F36 Etapo V reikalavimus atitinkanti 3,6 litro darbinio tūrio variklis. Traktoriaus bendroji masė 4000 kg, o maksimali leistina apkrova – iki 7000 kg. Automatizuota Powershift transmisija leidžia automatiškai perjungti iki 12 pavarų tiek lauke, tiek kelyje, valdoma ergonomiška SmartPilot valdymo svirtimi. Į technologinį paketą taip pat įeina pažangioji vairavimo sistema (ADS), skirta pažangioms vairavimo funkcijoms, įskaitant automatinį ratų reguliavimą ir krypties palaikymą nelygioje vietovėje. Gamykloje sumontuotas priekinis krautuvas. Skaitmeninė įranga yra tokia pat įspūdinga, turinti integruotas IsoBus ryšio, tikslaus vairavimo, transporto parko valdymo ir nuotolinės diagnostikos funkcijas.

Geriausias specialios paskirties traktorius 2024 - LANDINI Rex 4-120 GT RoboShift Dynamic

Su Landini Rex4 120 GT Roboshift Dynamic, kuri gamina Argo Tractors, pakėlė specializuotų vynuogynų ir sodų traktorių kartelę. Išskirtinis techninė savybė yra RoboShift transmisija, turinti elektra valdoma automatizuota sistemą. Visa tai papildo APS funkcija – Auto Power Shift – automatinis pavarų perjungimas su reguliuojamu reagavimu.

Daugiafunkcė SmartPilot valdymo svirtis vienu metu valdo transmisiją, GTV įjungimą, variklio sūkius ir elektrohidraulinį skirstytuvą. Pažangi vairavimo sistema (ADS) sukurta taip, kad būtų integruota su pagalbinėmis tiksliojo ūkininkavimo valdymo sistemomis. Paketą papildo technikos parko valdymo ir diagnostikos stebėjimo paketas, padargų valdymo sistema IsoBus ir agronominės technologijos, sukurtos bendradarbiaujant su xFarm.

Tvariausias traktorius 2024 – FENDT e107 V Vario

Fendt e107 V Vario yra pirmasis visiškai elektrinis specializuotas traktorius rinkoje, kurio galia viršija 60 AG. Jo akumuliatoriaus talpa yra 100 kWh, o tai reiškia, kad apytiksliai 4–7 valandos darbo su ne pilna apkrova, pvz., genėjimas, žolės pjovimas ar kelių valymas. Nulinės deginių emisijos e107 V Vario yra tokių pat matmenų kaip ir tradicinės mašinos, todėl ūkininkai gali ir toliau naudoti turimą įrangą su šiuo traktoriumi. Kabiną be be išmetimo vamzdžio užtikrina geresnį matomumą, palyginti su tradiciniu modeliu.

Kadangi greitojo įkrovimo nuolatinės srovės (Supercharger) lizdai dar nėra labai paplitę žemės ūkio ir savivaldybių sektoriuose, todėl e Fendt e107 V Vario turi CCS2 lizdą, leidžiantį įkrauti iki 22 kW kintamosios srovės arba gali būti įkraunama per 32 A pramoninį lizdą, kai naudojamas su 22 kW mobiliuoju įkrovikliu. Naudojant šią įkrovimo galią, baterija gali būti visiškai įkrauta per 5 valandas.

Pernai Metų traktorius 2023 nugalėtoju tapo Fendt 728 Vario. Geriausio standartinio traktoriaus titulas atiteko McCormick X6.414 P6-Drive, o geriausiu specialios paskirties traktoriumi pripažintas New Holland T4.120 F. Tvariausiojo laurais pasipuošė JCB Fastrac 4220 iCon. Nugalėtojai buvo renkami iš 16 kandidatų, kuriuos pateikė 13 gamintojų.

 



Jums turėtų būti įdomu


Įvykiai

Einböck dvigubina gamybos pajėgumus

Einböck dvigubina gamybos pajėgumus

Po dvejus metus trukusių statybų visu pajėgumu pradeda veikt...

Įvykiai

Jūsų laukia „Ką pasėsi...2024“

Jūsų laukia „Ką pasėsi...2024“

Kauno rajone esantis Akademijos miestelis šiomis dienomis u...

Įvykiai

10 000-toji Western Fabrications puspriekabė – į Lietuvos ūkį

10 000-toji Western Fabrications puspriekabė – į Lietuvos ūkį

Nors į kitas šalis išvežama apie 90 proc. Mažeikių r. veikia...