Menu




Agritechnica 2023 suka žaliuoju kursu

Įvykiai 10.11.2023   

Agritechnica 2023 suka žaliuoju kursu


Jau šį sekmadienį duris atversianti paroda Agritechnica 2023 su pagrindiniu akcentu šiemet „Žaliasis produktyvumas“ atliepia šių dienų aktualijoms: kaip padidinti našumą naudojant mažiau išteklių ir mažesniu intensyvumu, kartu tausojant aplinką ir gamtą.

Pagrindinis parodos organizatorius DLG (Vokietijos žemės ūkio sąjunga) skelbia, kad šiemet renginyje dalyvauja dalyviai iš 50 šalių. Daugiau kaip 2600 kompanijų ekspozicijos 23 salėse užima daugiau nei 400 000 kvadratinių metrų parodų erdvėje. Pasak organizatorių, renginyje dalyvauja didžioji dauguma rinkos lyderių ir pirmaujančių žemės ūkio techniks ir technologijų pramonės ekspertų.

Daugiau nei 1700 dalyvių atvyks iš užsienio (65%), daugiau nei 900 – iš Vokietijos (35%). Penketukas po Vokietijos yra Italija (361 įmonė), Kinija (192), Turkija (172) ir Nyderlandai (141). Daugiau nei 23 šalys iš trijų žemynų registravo kolektyvinius stendus. DLG tikisi apie 400 000 lankytojų iš viso pasaulio.

Parodos techninė programa orientuota į produktyvumo ir ekologijos suderinimą. Pagrindinė tema „Žaliasis produktyvumas“ taikliai atspindi dabartinio socialiai priimtino žemės ūkio iššūkio esmę, siekiant atsakyti į pagrindinį klausimą: kaip žemės ūkis turi gaminti maistą, pašarus, žaliavas ekologiškai ir efektyviai naudojant išteklius bei energiją?

„Tai, kad visos ekspozicijų erdvės užimtos, tik dar kartą patvirtina, jog Agritechnica 2023 –  didžiausia pasaulyje žemės ūkio technikos ir technologijų paroda ir svarbi naujų kontaktų radimo, asmeninių diskusijų ir verslo iniciatyvų susitikimo vieta. Ji taip pat ir svarbi informacinė platforma inovacijoms pramonėje, – pabrėžia Timo Zipf, Agritechnica projektų direktorius. – Visa DLG Agritechnica komanda yra labai motyvuota ir nekantriai laukia parodos dalyvių ir lankytojų“.

Atsižvelgiant į kintančias socialines, ekonomines ir klimato sąlygas, žemės ūkio technologijų naujovės yra labai svarbios ne tik žėmės ūkio, bet ir visos žmonijos ateičiai. Dėl savo verslo programos su daugybe tarptautinių kongresų, seminarų ir forumų Agritechnica yra laikoma svarbiausiu forumu žemės ūkio pramonės ateities klausimais.

Šiųmetės Agritechnica naujiena – DLG sukurta nauja platforma „Inhouse Farming – Feed & Food Show“, orientuota į savarankišką ateities maisto gamybą. Akvaponikos, alternatyvių baltymų, vertikalaus ir ląstelinio ūkininkavimo sistemų bei technologijų tiekėjai ir propaguotojai pristatys ne tik savo produktus, bet ir perspektyvas, inovacijas ir verslo galimybes „nuo lauko iki stalo“, glaudžiai susietas su žemės ūkio praktika.

Agritechnica vėl bus surengta Tarptautinė ūkininkų diena. Šį kartą dėmesio centre – Prancūzija ir Lenkija. Antradienį, lapkričio 14 d., bus pristatoma informacija skirta būtent Lenkijos ir Prancūzijos žemės ūkio sektoriui. Forumo programa su ekspertų pranešimais 24 paviljone bus skirta, pavyzdžiui, optimalaus vandens naudojimo patirčiai, remiantis Prancūzijos žemės ūkio įmonių pavyzdžiu arba Žaliojo kurso poveikiu Lenkijos žemės ūkiui.

Šiemet Agritechnica inovacijų apdovanojimams gauti buvo pateikta 251 paraiška, iš kurių 218 buvo priimtos į konkursą ir įtrauktos į parodos inovacijų sąrašą. Iš šio sąrašo DLG Inovacijų komisija vieną apdovanojo aukso medaliu ir 17 dalyvių – sidabro medaliais.

Agritechnica Hanoverio parodų centre lankytojų laukia nuo lapkričio 12 iki 18 dienos.

 

 



Jums turėtų būti įdomu


Įvykiai

Einböck dvigubina gamybos pajėgumus

Einböck dvigubina gamybos pajėgumus

Po dvejus metus trukusių statybų visu pajėgumu pradeda veikt...

Įvykiai

Jūsų laukia „Ką pasėsi...2024“

Jūsų laukia „Ką pasėsi...2024“

Kauno rajone esantis Akademijos miestelis šiomis dienomis u...

Įvykiai

10 000-toji Western Fabrications puspriekabė – į Lietuvos ūkį

10 000-toji Western Fabrications puspriekabė – į Lietuvos ūkį

Nors į kitas šalis išvežama apie 90 proc. Mažeikių r. veikia...