Menu




John Deere pristatys etanoliniu varomą variklį

Technikos naujienos 31.10.2023   

John Deere pristatys etanoliniu varomą variklį


Parodoje Agritechnica John Deere pristatys 9,0 l darbinio tūrio koncepcinį variklį, kuris gali veikti naudodamas etanolį. Kokiomis dar naujovėmis gamintojas nustebins parodos lankytojus – informacijos nedaug.

John Dere teigia, kad kompanija ir toliau vysto bei bando naujas technologijas, kurios supaprastina atsinaujinančių degalų integravimą į vidaus degimo variklių sistemas, tačiau mano, kad biodyzelinas, atsinaujinantis dyzelinas iš atliekų ir etanolis yra perspektyviausi variantai artimiausioje ateityje. John Deere mano, kad alkoholio pagrindu pagaminti degalai iš kukurūzų, kviečių ar cukranendrių, didelio oktaninio skaičiaus etanolis yra patrauklūs didelio našumo kibirkštinio uždegimo varikliams.

Iki parodos atidarymo John Deere labiau nusiteikusi išsamiau kalbėti apie naują stendo išdėstymą, o ne apie traktorius ir mašinas, kurios bus jame pristatomos. Kol kas nežinoma, ką dar John Deere pademonstruos Hanoveryje, tačiau paroda tikrai būtų idealus podiumas keturvikšrio per 700 AG RX premjerai, apie kurį viešojoje erdvėje buvo pasirodžiusios kelios žinutės. Tiesa, nieko tikslaus apie naują didelės galios traktorių neskelbta. Šiais metais internetinėje erdvėje buvo pastebėtos neryškios RX nuotraukos su didesniais vikšrais, didesniu rėmu ir masyvesniu variklio dangčiu, palyginti su dabartiniu 9RX640, todėl nenustebtume, jei John Deere nuspręstų jį užkelti ant scenos Agritechnikoje ir pavogti dalį dėmesio iš Case IH.

Vokiečių kompanijos Crop.Zone kartu su John Deere sukurtas Dual.Volt.24M yra vienas iš penkių Agritechnica Agrifuture koncepcijos nugalėtojų. Tiesa, nėra žinoma, ar parodoje išvysime 24 m darbinio pločio hibridinio elektrinio tarpueilių kultivatoriaus kombinuoto su juostine purškimo sistema dueto prtotipą

 



Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

Tobulinamas autonominis Krone ir Lemken traukos modulis

Tobulinamas autonominis Krone ir Lemken traukos modulis

Prieš porą metų pristatyta Krone ir Lemken bendrai sukurta s...

Technikos naujienos

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Praėjusią savaitę vykusioje Techagro žemės ūkio technikos pa...

Technikos naujienos

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger supaprastino kalibravimo procesą naujausiose Vitas...