Menu




Faresin pristatė elektrinį savaeigį pašarų maišytuvą-dalytuvą

Technikos naujienos 11.10.2023   

Faresin pristatė elektrinį savaeigį pašarų maišytuvą-dalytuvą


Faresin pristatė savo pirmąjį 100 % elektra varomą savaeigį pašarų maišytuvą-dalytuvą PF Full Electric, kuris bus demonstruojamas parodoje Agritecnica kartu su naujuoju FS Middle teleskopiniu krautuvu. 

Pirmasis naujojo Italijoje pagaminto Leader PF Full Electric gamos modelis yra 1,14 su vienu vertikaliu sraigtu ir 14,0 m³ talpos bunkeriu.

Gamintojo teigimu, visiškai įkrauta 91 kW (210 Ah) ličio jonų baterija vidutinio dydžio ūkyje gali veikti panašiai kaip ir dyzelinu varoma mašina. Mašinoje įrengta regeneravimo sistema, kuri atkuria energiją stabdant, universali įkrovimo sistema suteikia vieną prijungimo jungtį 220v vienfaziams ir 400v trifaziams maitinimo šaltiniams.

Ratus varo 51kW elektros variklis, įrengtas galinėje ašyje, jis taip pat maitina priekinę ašį per kardaninį veleną. Dviejų diapazonų sistema užtikrina maksimalų 20 km/val. greitį.

Tiek 2,0 m pločio atpjovimo galvutė, tiek vienas vertikalus sraigtas yra varomi 45 kW elektros varikliais. Galima pasirinkti iki aštuonių skirtingų maišymo greičių, aparatas turi elektroninę svėrimo ir pašarų išdalijimo sistemą.

Kaip ir jo dyzelinis atitikmuo, elektrinė versija turi įvairias vairavimo/važiavimo sistemas (visais keturiais ratais, tik priekiniais, vadinamuoju krabu).

Pagrindinės kabinos funkcijos yra naujas 10 colių ekranas, kuriame rodomi visi mašinos parametrai ir duomenys iš integruotos NIR analizės sistemos. 

Agritechnica lankytojai galės pamatyti ir naują FS Middle serijos teleskopinį krautuvą, kurio kėlimo aukštis yra 7,0-10 m, o kėliamoji galia 3,5-4,0 t. Galia generuojama 4 cl. Deutz Etapo V deginių emisijų reikalavimus atitinkančiu varikliu (55–100 kW).

Galima rinktis kelių tipų transmisijas - vieno greičio (hidrostatinę) arba dviejų greičių (mechaninę) dėžę, kurių didžiausias greitis yra atitinkamai 30 ir 40 km/val. Be to, yra nauja HVTronic – hidromechanė CVT, kuri, kaip teigiama, nesukelia sukimo momento pertrūkių perjungiant pavaras ir visą laiką užtikrina didžiausią sukibimą.

Yra keturi skirtingi vairavimo režimai: Ecodrive (iki 40 km/val.), Lėtas (greitis ribojamas iki 15 km/val.), Creeper (didžiausias greitis 15 km/val. su variklio greičio valdymu, nepriklausomaI nuo važiavimo greičio) ir Forklift (variklio greičio valdymas priklausomai strėlės judesių).

Naujas nuožulnus variklio gaubto dizainas pagerina operatoriaus matomumą prie priekinio dešiniojo rato. Posūkio spindulys yra 4,15 m, o ratų bazė yra 2,95 m.

 



Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

Tobulinamas autonominis Krone ir Lemken traukos modulis

Tobulinamas autonominis Krone ir Lemken traukos modulis

Prieš porą metų pristatyta Krone ir Lemken bendrai sukurta s...

Technikos naujienos

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Praėjusią savaitę vykusioje Techagro žemės ūkio technikos pa...

Technikos naujienos

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger supaprastino kalibravimo procesą naujausiose Vitas...