Menu




Kuhn robotas netrukus nebus paslaptis

Technikos naujienos 06.10.2023   

Kuhn robotas netrukus nebus paslaptis


Liepos mėnesį vykusioje tarptautinėje spaudos konferencijoje Prancūzijos gamintojas Kuhn paskelbė, kad parodoje Agritechnica pristatys autonominį robotą pavadintą Karl. Žurnalistams buvo pasakyta, kad iki premjeros nebus paviešintos jokios techninės detalės ar nuotraukos, tačiau paslapties šydą gamintojas vis dėl to šiek tiek praskleidė.

Techninės detalės tebėra paslaptis, tačiau bendrovė ką tik paviešino trumpą anonsinį šešių sekundžių video įrašą. Nuotrauka yra iš jo padaryta ekrano kopija.

Iš šio trumpo įrašo galima kai ką pastebėti. Išmetimo vamzdis aiškiai rodo, kad mašinoje sumontuotas vidaus degimo variklis, o kolegos iš Mechaman.nl mano, kad Karl galia yra mažiausiai 90 AG.

Karl galo išvestas oranžinis kabelis, panašus eina į vikšro pavaros bloko viršų. Ar Karl gali būti dyzelinis-elektrinis hibridas su dyzeliniu varikliu, sujungtu su generatoriumi?

Belieka išsiaiškinti, ar guminiai vikšrai ir GTV yra maitinami elektra ir ar Karl gali „maitinti“ elektrinį padargą. Neteks ilgai laukti, kad sužinotume visas detales, nes Agritechnica prasidės vos už kelių savaičių.

Per pastaruosius 10 metų Kuhn tyrimams ir plėtrai išleido apie 400 mln. EUR, iš kurių penktadalis skirta naujoms ateities mašinoms ir technologijoms kurti. Vienas iš jų – gyvulių šėrimo robotas Aura – apibūdinamas kaip kol kas ambicingiausias ir brangiausias Kuhn MTEP projektas.

Autonominės augalininkystės skirtos mašinos projektas prasidėjo prieš 6-7 metus ir per tą laiką buvo testuojamos keturios Karl prototipų kartos.

„Dabartinė versija išbaigta, – sako Kuhn generalinis direktorius Thierry Krier, pabrėždamas, kad Karl nėra traktorius. – Esame padargų gamintojas ir Karl sukurtas iš padargų. Tai paskutinė versija, kuri, mūsų nuomone, yra tinkama Europos rinkai“.

Apibūdinamas kaip ne tik robotas, bet ir mašina, galinti daug daugiau. „Kai kurie ūkininkai yra pasirengę tokiai mašinai, o daugelis mums sako, kad darbo jėga yra didelė problema, – teigia Th. Krier. - Robotų daugėja visur. Mūsų patalpose jų yra 200. Siekėme, kad Karl būtų lengvai valdomas ir judėtų tarp laukų, atliktų savo diagnotiką pats“.

 

 



Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

Tobulinamas autonominis Krone ir Lemken traukos modulis

Tobulinamas autonominis Krone ir Lemken traukos modulis

Prieš porą metų pristatyta Krone ir Lemken bendrai sukurta s...

Technikos naujienos

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Praėjusią savaitę vykusioje Techagro žemės ūkio technikos pa...

Technikos naujienos

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger supaprastino kalibravimo procesą naujausiose Vitas...