Menu




Naujame DOJUS įmonių grupės logistikos centre – labai lauktos įkurtuvės

Įvykiai 18.05.2023   

Naujame DOJUS įmonių grupės logistikos centre – labai lauktos įkurtuvės


Vakar Kauno r. Juodonių kaime įsikurūsiame DOJUS agro prekybos bei aptarnavimo centre įvyko oficialios 2021-ųjų lapkritį pradėto projekto pabaigtuvės. Duris atvėrė naujas apie 4000 m² ploto DOJUS įmonių grupės logistikos centras. 

Centro atidarymo iškilmių ceremoniją pradėjęs DOJUS įmonių grupės vadovas Donatas Dailidė pabrėžė, kad popardaviminis aptarnavimas visada buvo prioritetas įmonės veikloje. „Mūsų pagrindinis tikslas ir darbas – suteikti kuo geresnius įrankius žemės ūkio klientams, miškininkams ir komunalininkams. Šiam tikslui pasiekti turime labai gerus partnerius (John Deere, Kuhn, Komatsu, Western Fabrication ir kitus) ir beveik 200 atsarginių dalių tiekėjų“, - sakė D. Dailidė.

Jo teigimu, bendrovei itin svarbus ilgalaikis ir sklandus bendradarbiavimas ir su įmonės partneriais, ir klientais. „Prieš kelerius metu nusprendėme aptarnavimo lygio kartelę pakelti dar aukščiau ir atidaryti naują logistikos centrą. Reziumuojant kas pasikeitė – padidėjo erdvė atsarginių dalių sadėliavimui, pagerėjo vilkikų pralaidumas kieme, pagreitėjo atsarginių dalių priėmimas ir išdavimas, gerokai padidėjo techninės priežiūros erdvė serviso salėje pagrindiniame pastate“, – kokie pokyčiai su naujojo centro atidarymu, vardijo D. Dailidė, pridurdamas, kad naujasis pastatas „žalias“ ne vien dėl to, kad jame yra daugiausiai John Deere detalių ir technikos – ant jo stogo DOJUS komandos sumontuoti saulės kolektoriai. Naujajame centre dirba apie 20 žmonių kolektyvas.

Projektuojant pastatą ir ieškant tinkamų sprendimų, daug dėmesio buvo skiriama efektyvumo didinimui bei tvarumo aspektui – dalis procesų sandėlyje automatizuoti, skirtingoms prekių grupėms pasirinkti atskiri sandėliavimo sprendimai, tad darbas gerokai efektyvesnis bei lengvesnis. 

Visas sandėliavimo plotas sudaro 5800 m2, į centrą perkeltos lauke sandėliuotos prekės. Į zonas (priėmimo/atidavimo) suskirstytame pastate įrengtas geoterminis grindų šildymas ir vėdinimas. Bendrovės tiekėjų, kurių apie 200, detalių nomenklatūra sudaro per 700 000 skirtingų pavadinimų. Pagrindinis tiekėjas – John Deere, šios kompanijos detalių pardavimai sudaro 80 proc. visų pardavimų. Kasmet priimama apie 230 vilkikų su atsarginėmis dalimis, kurios pristatomos ir oro, ir žemės, ir jūriniu transportu.

Atsidarius naujam centrui, sandėlio patalpos padidėjo 15 proc., visų sandėliuojamų detalių vertė sudaro 10 mln. eurų.

Užsakytos detalės pristatomos ir į regioninius bendrovės centrus, ir tiesiogiai per kurjerius užsakovui. Užpernai DOJUS klientams pasiūlė paprastesnį ir greitesnį detalių užsakymo būdą – elektroninę sistemą, kuri labai pasitesino: šiandien ji užima reikšmingą atsarginių detalių pardavimų dalį. Iš šio centro atsarginės detalės siunčiamos ir į penkis DOJUS Latvija filialus, ir per kurjerius tiesiogiai Latvijos žemdirbiams. Kasdien išsiunčiama daugiau kaip po 100 siuntų.

 

 



gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image

Jums turėtų būti įdomu


Įvykiai

Einböck dvigubina gamybos pajėgumus

Einböck dvigubina gamybos pajėgumus

Po dvejus metus trukusių statybų visu pajėgumu pradeda veikt...

Įvykiai

Jūsų laukia „Ką pasėsi...2024“

Jūsų laukia „Ką pasėsi...2024“

Kauno rajone esantis Akademijos miestelis šiomis dienomis u...

Įvykiai

10 000-toji Western Fabrications puspriekabė – į Lietuvos ūkį

10 000-toji Western Fabrications puspriekabė – į Lietuvos ūkį

Nors į kitas šalis išvežama apie 90 proc. Mažeikių r. veikia...