Menu




Iš Manheimo gamyklos – du milijonai John Deere traktorių

Įvykiai 28.03.2023   

Iš Manheimo gamyklos – du milijonai John Deere traktorių


Praėjusi savaitė kompanijai John Deere buvo istorinė – nuo konvejerio Manheime gamykloje nuriedėjo 2 milijoninis traktorius. Skaičiumi 2 milijonai pažymėtas 6250R modelis. Per metus į visą pasaulį išgabenama apie 40 000 traktorių. Gamykla yra vienas svarbiausių ir didžiausių darbdavių mieste, kurioje dirba apie 3 300 darbuotojų.

Manheimas yra išradėjų miestas. Ten buvo išrastas automobilis, dviratis ir traktorius, ir nors šiandien čia nėra gaminami nei automobiliai, nei dviračiai, traktoriai toliau rieda nuo surinkimo linijos Lindenhofo rajone. Heinrichas Lanzas padėjo pamatus vienai sėkmingiausių traktorių gamyklų prieš 102 metus su ikoniniu HL 12 Lanz Bulldog. John Deere traktoriai Manhaime gaminami nuo 1956 m.

Ši gamykla šiandien yra didžiausia Jono Deere gamyklų už Šiaurės Amerikos ribų. Tai taip pat didžiausia traktorių gamykla Vokietijoje, nes du trečdaliai visų pagamintų traktorių Vokietijoje pagaminama Manheime. Fabrikas pastatytas logistiškai patogioje vietoje prie Reino upės, per kurią du kartus per savaitę išgabenama apie 250 traktorių į Roterdamą arba Antverpeną, o paskui į kitas šalis.

Tačiau gamykla nėra tik išskirtinė gamybos vieta. Tai taip pat yra plėtros poligonas visiems vidutinės galios klasės John Deere traktoriams. Joje dirba daugiau kaip 250 inžinierių, kurių prioritetas šiandien ne tik mašinos našumas, efektyvumas, patogumas, bet ir tvarumas, draugiškos aplinkai, netaršios technologijos.

Daugiau kaip 20 metų John Deere yra traktorių rinkos lyderis visose didžiosiose Vakarų Europos šalių rinkose. Dabartinę sėkmę taip pat lėmė Manheimo gamyklos flagmanas– 6R 250, kurio didžiausia galia 300 AG, t.y. tai yra didžiausias kada nors Manheime pagamintas traktorius. Apskritai Manheimo traktoriai apima nuo 90 iki 250 AG vardinės galios diapazoną. 

Kompanija neslepia ambicijų pradėti autonominių elektrinių apie 100 AG traktorių gamybą 2026 metais.

 



Jums turėtų būti įdomu


Įvykiai

Einböck dvigubina gamybos pajėgumus

Einböck dvigubina gamybos pajėgumus

Po dvejus metus trukusių statybų visu pajėgumu pradeda veikt...

Įvykiai

Jūsų laukia „Ką pasėsi...2024“

Jūsų laukia „Ką pasėsi...2024“

Kauno rajone esantis Akademijos miestelis šiomis dienomis u...

Įvykiai

10 000-toji Western Fabrications puspriekabė – į Lietuvos ūkį

10 000-toji Western Fabrications puspriekabė – į Lietuvos ūkį

Nors į kitas šalis išvežama apie 90 proc. Mažeikių r. veikia...