Menu




Tarp savaeigių purkštuvų rinkos lyderių - Agrifac

Rinka 24.03.2023   

Tarp savaeigių purkštuvų rinkos lyderių - Agrifac


Šį pavasarį Lietuvos laukuose pradeda dirbti daugiau kaip 20 naujų savaeigių purkštuvų Agrifac. Vis daugiau pripažinimo Lietuvoje įgauna prieš keletą metų Europos rinkai pristatyti naujos kartos savaeigiai purkštuvai Agrifac Condor Endurance, o kitą savaitę parodoję Ką pasėsi...2023 Dotnuva Baltic ekspozicijoje bus galima išvysti kompanijos naujovę - Agrifac Condor Vanguard

Lemiamos reikšmės derliui turi ir ateityje turės klimato kaitos iššūkiai, todėl kokybiškas purkštuvas gali ne tik efektyvinti darbą, padėti patogiai operatoriui valdyti purkštuvą, kokybiškai purškiant spręsti aplinkosaugos reikalavimus, bet ir siekti ekonominio efekto. Lietuvoje gerai žinomas purkštuvų gamintojas Agrifac jau prieš gerą dešimtmetį pradėjo galvoti apie ateities technologinius sprendimus ir pagrindinius ūkininkavimo iššūkius pasaulyje. „Pastaraisiais metais populiarėja naujo modelio purkštuvai Agrifac Endurance su 8 t talpos rezervuaru. Tai rodo, kad investuoja ūkiai ir žemės ūkio bendrovės, kuriose per sezoną reikia nupurkšti didelius ūkio plotus“, - teigia Agrifac purkštuvus Baltijos šalyse atstovaujančios bendrovės Dotnuva Baltic produktų vadybininkas Algimantas Gyvis.

Vizitinė kortelė – HTA purškimo sistema

Daugeliui žinoma savaeigių purkštuvų Agrifac unikali, analogų rinkoje neturinti HTA purškimo sistema. Orinis purkštukas leidžia mažinti purškiamo vandens kiekį ir išlaikyti nustatyto dydžio lašelius kintant oro sąlygoms ar vėjo greičiui. Vadinasi, galima pasirinkti norimą lašelių dydį, nekeičiant pačių purkštukų. Į purkštuką paduodamas oras skaido lašelį, todėl augalai padengiami geriau ir tolygiau. Net keičiant važiavimo greitį, išlieka valdymo kompiuteryje operatoriaus nustatyta purškimo norma ir lašelių dydis. HTA oriniai purkštukai gali būti naudojami visą purkštuvo gyvavimo laiką, nes dėvintis purkštukams oro parametrai pasikeičia ir lašelių dydis ir purškimo norma išlieka tokia, kokia nustatyta. 

Pakitus meteorologinėms sąlygoms, pvz., sustiprėjus vėjui, operatorius vieno mygtuko paspaudimu gali nustatyti didesnį lašelių dydį ir toliau sėkmingai ir saugiai purkšti – išvengiama chemikalų tirpalo srauto nunešimo, purškiamas tik reikiamas pasėlis, neužpurškiant gretimų. Dar vienas šios sistemos privalumas – galimybė mažinti purškimui naudojamo vandens kiekį, nes lašeliai nėra nunešami, be to, lašelių skaidymas oru užtikrina augalų padengimą tankiai mažais lašeliais. 

Agrifac savaeigiais purkštuvais dirbančių ūkininkų patirtis rodo, kad vandens kiekį galima sumažinti beveik dvigubai, pvz., vietoj standartinių 200 l/ha sunaudoti tik 100 l/ha. Be abejo, dėl mažesnio vandens kiekio poreikio pasėliams purkšti taip pat gerokai didėja našumas, nes su vienu baku kokybiškai ir tiksliai nupurkšti galima daug daugiau. Darbus spartina ir tai, kad iki laukų keliais šiais purkštuvais važiuojama net 50 km/val. greičiu.

Didelė likutinė vertė

Šiandien Agrifac meta iššūkį greitai nusidėvinčios žemės ūkio technikos rinkai – šio savaeigio purkštuvo likutinė vertė po kelių metų naudojimo išlieka viena iš didžiausių. Agrifac kokybė ūkių savininkus tenkina ne vienus metus. Vien tai, kad HTA purkštukai gali būti eksploatuojami visą purkštuvo gyvavimo laiką, ūkiui leidžia sutaupyti nemažus pinigus. A. Gyvis pabrėžia: „Savaeigio purkštuvo ilgaamžiškumui didelės reikšmės turi nuo 1986 metų šios kompanijos gaminama ir tobulinama savaeigė važiuoklė, kuri lemia 50% purkštuvo darbo stabilumą. Be to, purkštuvo kompiuteris veikia su Windows operacine sistema, todėl programinė įranga prireikus kasmet lengvai gali būti atnaujinama.“

Reti gedimai – patikimumo ženklas 

Pasak Agrifac purkštuvais mūsų šalyje prekiaujančios bendrovės Dotnuva Baltic , savaeigiams purkštuvams Agrifac nemažai privalumų suteikia realius purkštuvo parametrus leidžianti stebėti bei nuotoliniu būdu patikrinti telematikos sistema. Užtenka informuoti, jei valdymo kompiuteryje pasirodo koks nors klaidos kodas ir prie sistemos prisijungęs serviso darbuotojas gali matyti, kokia tai klaida, patikrinti purkštuvo parametrus. Telematikos galimybėmis naudojasi servisas ir gamykla, siekdama įvertinti kiekvieno dirbančio purkštuvo aspektus ir taip dar labiau tobulinti savo gaminių kokybę, o taip pat sistema prieinama ir ūkininkams. Naujoms technologijoms ir sprendimams kurti ir diegti purkštuvų gamintoja skiria ypatingą dėmesį.

Parodoje Ką pasėsi... 2023 pristatys naujausią Agrifac modelį

Kitą savaitę Kaune vyksiančioje tarptautinėje žemės ūkio parodoje Ką pasėdi... 2023 bus pristatytas naujausias modelis Agrifac Condor Vanguard.  Dotnuva Baltic atstovai kviečia lankytojus atvykti į gausų įmonės technikos stendą – pamatyti ir įvertinti naująjį Agrifac Condor Vanguard.

 



Jums turėtų būti įdomu


Rinka

Baltic Agro Machinery technikos gama pasipildė Maschio Gaspardo technika

Baltic Agro Machinery technikos gama pasipildė Maschio Gaspardo technika

Baltic Agro Machinery pradeda partnerystę su pasaulyje gerai...

Rinka

AGCO apyvartos rekordai

AGCO apyvartos rekordai

Skelbiama, kad AGCO pardavimai praėjusiais metais išaugo bev...

Rinka

Kubota verslo ambicijos

Kubota verslo ambicijos

Kubota tikisi šiemet ketina padidinti savo dalį Europos trak...