Menu




Įspūdingas Claas traktorių dvidešimtmetis

Įvykiai 17.03.2023   

Įspūdingas Claas traktorių dvidešimtmetis


Vasario pabaiga kompanijai Claas pažymėta reikšmingu įvykiu – minima Claas traktorių dvidešimties metų gamybos Le Mane sukaktis. 2003 metų vasario 23 dieną Helmut Claas pasirašė susitarimą perimti koncernui Renault Group priklausančio traktorių padalinio Renault Agriculture kontrolinį akcijų paketą.

Kai Claas įsigijo kontrolinį Renault Agriculture akcijų paketą ir 2008 m. visiškai perėmė valdymą, kompanija iš derliaus nuėmimo technikos specialisto tapo visos žemės ūkio technikos tiekėju, išplėtė savo mašinų asortimentą standartiniais ir specializuotais traktoriais, kurie puikiai papildė Xerion gamą. Nuo tada Claas pamažu stiprino savo pozicijas tarptautiniu lygiu ir investavo į efektyvumą bei našumą didinančias inovacijas, taigi ir į modernius gamybos procesus.

Nuo 2003-iųjų spalio 1 d. Le Mano gamykla pradėjo keisti oranžinę Renault į salotinę, o nuo 2003 m. lapkričio 1 d. visi nauji modeliai ir naujoms rinkoms skirti traktoriai nuo surinkimo linijos nuriedėjo nudažyti firminėmis Claas spalvomis.

2003 metų pabaigoje taip pat buvo pradėti didžiojo Axion 800 projektavimo darbai, o nepraėjus nė trejiems metams naujasis traktorius buvo įtrauktas į Claas traktorių asortimentą. Tai buvo pirmasis žingsnis palaipsniui keičiant Le Mano produktų portfelį: Celtis, Ares ir Atles buvo pervadinti į Arion ir Axion.

Le Mane gaminamiems Claas traktorimas priklauso nemažai rekordų: pavyzdžiui, 2013 m. DLG bandymų stotis žemės ūkio technikos žurnalo Profi užsakymu išbandė 416 AG Axion 950, kuris parodė precedento neturinčią 242 kW traukos galią. DLG PowerMix teste šis traktorius 15,6% viršijo visų anksčiau bandytų traktorių vidurkį, o degalų sąnaudos siekė tik 249 g/kWh.

2019 m. pavasarį Le Mano gamyklą paliko 150 000-tasis standartinės konstrukcijos Claas traktorius, o šiemet, jubiliejiniais metais tikimasi 200 000-ojo. Šiuo metu Le Mane gaminama daugiau kaip 60 skirtingų modelių, kurių galia nuo 75 iki 445 AG: nuo paprastų traktorių rinkoms, kuriose taikomi ne tokie griežti emisijų standartai, kaip Afrika, iki galingojo Arion 400, kurio pagrindinės rinkos yra Europoje, ir flagmano Axion 900 Terra Trac, perkamo visame pasaulyje. Šiuo metu Le Mano gamykla eksportuoja traktorius į 80 pasaulio šalių, įskaitant, nuo 2019 m., ir į Šiaurės Ameriką.

 

 



Jums turėtų būti įdomu


Įvykiai

Einböck dvigubina gamybos pajėgumus

Einböck dvigubina gamybos pajėgumus

Po dvejus metus trukusių statybų visu pajėgumu pradeda veikt...

Įvykiai

Jūsų laukia „Ką pasėsi...2024“

Jūsų laukia „Ką pasėsi...2024“

Kauno rajone esantis Akademijos miestelis šiomis dienomis u...

Įvykiai

10 000-toji Western Fabrications puspriekabė – į Lietuvos ūkį

10 000-toji Western Fabrications puspriekabė – į Lietuvos ūkį

Nors į kitas šalis išvežama apie 90 proc. Mažeikių r. veikia...