Menu




Greitesnės ir prieinamesnės John Deere tiksliojo ūkininkavimo technologijos

Tikslusis ūkininkavimas 15.03.2023   

Greitesnės ir prieinamesnės John Deere tiksliojo ūkininkavimo technologijos


Tiksliąsias, išmaniąsias, tausojamąsias ūkininkavimo technologijas bei sprendimus kompanija John Deere kuria ir diegia jau daugiau kaip dvidešimt metų ir yra šios srities lyderė. Šių technologijų tobulinimo procesas nenutrūkstamas. Šiemet John Deere taip pat turi šios srities naujovių ir gali pasiūlyti ūkininkavimo tikslumą gerinančių sprendimų.

Dėl naujos John Deere G5 ekranų serijos ir JDLink M modemo tiksliosios žemės ūkio technologijos tampa dar greitesnės, našesnės ir prieinamesnės. Itin didelė raiškos (full HD) G5 yra vienas iš galingiausių ekranų, turintis papildomą atmintį ir padidintą duomenų apdorojimo pajėgumą. Gerai žinoma iš ankstesnių ketvirtosios kartos ekranų vartotojo sąsaja užtikrina suprantamą naudojimą be ilgo mokymosi iš naujo.

Siūlomos dvi nešiojamos versijos (10,1 colio G5 ir 12,8 colio G5Plus), kurios gali būti naudojamos visų prekės ženklų mašinose, ir du integruoti monitoriai, skirti tam tikriems John Deere technikos modeliams, taip pat siūloma ir išplėstinė monitoriaus parinktis.

Dėl didesnio (trečdaliu) dydžio nei ankstesnieji nauji monitoriai gali atvaizduoti ir didesnį žemėlapių plotą bei pateikti daugiau informacijos. Abu valdymo ekranai turi papildomą apsaugą nuo vandens (IP65). AutoTrac ir automatinis sekcijų valdymas yra standartinės G5Plus funkcijos. Taip pat įdiegtas visiškas AEF ISOBUS suderinamumas. Gamintojo teigimu, dėl nuolatinio programinės įrangos atnaujinimo G5 visiškai parengti ateities poreikiams.

Naujoji funkcijų licencijavimo programa reiškia, kad mokama tik už tai, ko reikia konkrečiam ūkiui ar žemės ūkio paslaugų įmonei. Abu naujus universalius G5/G5Plus ekranus bus galima užsisakyti jau šiais metais, o integruotus G5/G5Plus CommandCenter bus galima įsigyti John Deere mašinoms nuo 2024 m.

Ūkininkams ir žemės ūkio paslaugų įmonėms, turinčioms įvairių gamintojų žemės ūkio technikos parką, labai pravers is naujasis JDLink M modemas, siūlantis nebrangią JDLink R modemo alternatyvą.

Tiek R, tiek M modemai yra suderinami su SAE J1939 protokolu ir gali apdoroti daugiau nei 14 duomenų taškų iš skirtingų prekės ženklų mašinų. Šis suderinamumas leidžia valdyti visą skirtingų gamintojų technikos parką tik viename John Deere portale – John Deere operacijų centro platformoje.

Kompanija atnaujino ir pernai pristatyto John Deere StarFire 7000 imtuvo galimybes: išliko tas pats korekcinio RTK signalo +/- 2,5 cm tikslumas, o prisijungimo prie tinklo laikas mažesnis nei 8 minutes. John Deere StarFire 7000 užtikrina geresnį ryšį ir veikia geriau nei ankstesnės kartos įranga dėl galimybės papildomai priimti Galileo ir BeiDou palydovinius signalus. Atnaujintų John Deere StarFire 7000 imtuvų užsakymai jau priimami.

 



Jums turėtų būti įdomu


Tikslusis ūkininkavimas

Case IH ir New Holland purkštuvuose – išmaniosios technologijos

Case IH ir New Holland purkštuvuose – išmaniosios technologijos

One Smart Spray pasirašė bemdradarbiavimo sutartį su CNH Ind...

Tikslusis ūkininkavimas

Išmaniojo ūkininkavimo sistemos ūkiuose – neišvengiamos

Išmaniojo ūkininkavimo sistemos ūkiuose – neišvengiamos

Ūkio valdymo programų rinka pasaulyje iki 2026 metų turėtų i...