Menu




Konekesko - Danish Agro grupės dalis

Rinka 02.04.2020   

Konekesko - Danish Agro grupės dalis


Europos konkurencijos tarnyba patvirtino Danish Agro grupės likusių 55 % Konekesko bendrovių Latvijoje, Estijoje bei Lietuvoje, užsiimančių žemės ūkio ir kitos technikos prekyba, akcijų įsigijimą iš Suomijos koncerno Kesko. Sandoris buvo baigtas kovo 31 dieną. 

Pasak bendrovės „Konekesko Lietuva“ generalinės direktorės Linos Kapčinskienės, visos permainos tik į gera. „Didžiuojamės tapę Danish Agro grupės dalimi. Tai daugiau nei 100 metų patirtį sukaupusi įmonių grupė, kurią vienija bendras tikslas – užtikrinti aukščiausios kokybės paslaugas bei produktus, artimai bendradarbiaujant su klientais“, – pažymi L. Kapčinskienė. 

„Konekesko Lietuva“ vadovės teigimu, tapus šios grupės dalimi, sustiprės finansinės Konekesko įmonių pozicijos, o tai leis klientams pasiūlyti rinkoje konkurencingas kainas. „Be abejo galėsime dalytis sukaupta patirtimi, užtikrinant paslaugų kokybę, geriausius sprendimus bei aptarnavimą mūsų klientams ir jų verslams. Svarbu paminėti, jog ateityje Danish Agro grupės įmonės Claas prekinį ženklą atstovaus net septyniose šalyse, o tai suteiks naudos visoms pusėms, taip pat ir mūsų klientams“, – akcentuoja L. Kapčinskienė.

Apie tai, ar keisis Baltijos šalių įmonių veikla, paslaugos ar siūlomų produktų asortimentas, Konekesko Lietuva informacijos dar neturi. „Tačiau matome didelį potencialą bendradarbiaujant ir kooperuojantis su kitomis Danish Agro grupės įmonėmis, išnaudojant tris centrinius sandėlius ir, žinoma, bendradarbiaujant su Baltic Agro įmone Lietuvoje“, – tikisi naudos Konekesko Lietuva vadovė.

Europos konkurencijos tarnybos palaiminimu, kurio siekta nuo 2018 m., džiaugiasi ir Danish Agro grupės generalinis direktorius Heningas Hahras (Henning Haahr): „Dabar Danish Agro šeimos dalimi tampa trys stiprios įmonės, turinčios puikų valdymą ir atsidavusių darbuotojų komandą. Esu įsitikinęs, kad mes galėsime sėkmingai plėsti savo verslą gavę šį patvirtinimą. Sėkmingai vykdydami žemės ūkio produktų ir technikos verslą Suomijoje ir Baltijos šalyse, mes siekiame ir toliau būti pirmo pasirinkimo partneriu Suomijos ir Baltijos šalių ūkininkams “.

Danish Agro Machinery padalinio generalinis direktorius Jensas Skifteris (Jens Skifter) mato didelį potencialą Baltijos šalyse ir Suomijoje. „Mes džiaugiamės puikiais, patikimais santykiais su visais savo tiekėjais, tarp jų ir Claas, kuris jau 20 metų buvo vienas pagrindinių Konekesko tiekėjų, taip pat įžvelgiame daug potencialo ir sinergijos, Baltijos šalių technikos verslui prisijungus prie gausios šeimos‘,– komentuoja jis.

Trijose Baltijos įmonėse dirba apie 290 žmonių, iš viso 14 padalinių, įskaitant atsarginių dalių sandėlius ir serviso dirbtuves. 

Faktai apie Danish Agro grupę

Danish Agro grupę sudaro kelios žemės ūkio pramonės įmonės Danijoje ir užsienyje. Grupė daugiausia užsiima pašarų mišinių, ingredientų ir vitaminų mišinių, trąšų, pasėlių apsaugos, sėklų ir energijos pardavimu bei grūdų supirkimu iš ūkininkų. Grupė atstovauja daugelį pirmaujančių žemės ūkio technikos prekių ženklų ir valdo platų pomėgių ir laisvalaikio mažmeninės prekybos tinklą. Danish Agro grupėje dirba apie 5 000 darbuotojų, o 2020 m. planuojamos pajamos siekia apie 35 milijardus Danijos kronų.

Profi Lietuva info

 



Jums turėtų būti įdomu


Rinka

Baltic Agro Machinery technikos gama pasipildė Maschio Gaspardo technika

Baltic Agro Machinery technikos gama pasipildė Maschio Gaspardo technika

Baltic Agro Machinery pradeda partnerystę su pasaulyje gerai...

Rinka

AGCO apyvartos rekordai

AGCO apyvartos rekordai

Skelbiama, kad AGCO pardavimai praėjusiais metais išaugo bev...

Rinka

Kubota verslo ambicijos

Kubota verslo ambicijos

Kubota tikisi šiemet ketina padidinti savo dalį Europos trak...