Menu




ROPA kombainų gamybos nesustabdė

Naujienos 30.03.2020   

ROPA kombainų gamybos nesustabdė


Dėl visuotinės epidemijos laikinai gamybą nutraukė dauguma žemės ūkio technikos gamintojų. Tačiau ne visi. Naujų cukrinių runkelių ir bulvių nuėmimo kombainų surinkimas nesustojo Vokietijos Ropa gamykloje. 

Kompanija nevykdo gamybos pagal „kaip tik laiku“ principą, t. y. komplektuojamos dalys įsigyjamos gerokai iš anksto ir sandėliuojamos. Tokia politika dabar, kai kito įmonės priverstos stabdyti gamybą ne vien tik dėl vyriausybinių sprendimų, bet ir dėl komplektuojamų dalių trūkumo, grąžina nemažus dividendus. Mašinos surenkamos nemažinant tempų, visu pajėgumu, o komplektuojamų detalių pakaks iki balandžio pabaigos, kuomet tikimasi nauja jų partija jau bus pristatyta. 

Žinoma, Vokietijos gamintojas ėmėsi visų būtinų 380 darbuotojų, iš kurių nė vienam nenustatytas Covid-19, apsaugos priemonių. Be būtiniausių įgyvendintos ir papildomos riziką mažinančios priemonės: siekiant sumažinti vienoje pamainoje dirbančių žmonių skaičių, gamyba vykdoma keliomis pamainomis, komplektuojamų dalių tiekimas tarp cechų suskirstytas ir jos pristatomos per kelis perdavimo punktus.

„Tai turėtų padėti dar labiau sumažinti užkrėtimo riziką. Stengiamės, kad darbuotojai surinkimo linijoje būtų kuo toliau vienas nuo kito, – sako Ropa atstovas Maksimiljanas Englbrechtas (Maximilianas Englbrechtas). – Tikimės, kad kuo greičiau grįšime į įprastą darbo laiko režimą, bet nesame tikri, kiek ilgai dirbsime, laikydamiesi sustiprintos saugos reikalavimų. Blogiausiu atveju tai gali tęstis savaitėmis.“

Šiam sezonui užsakytų savaeigių cukrinių runkelių kombainų Maus gamyba beveik baigiama ir gamykla jau pasirengusi kitų bulvių ir cukrinių runkelių derliaus nuėmimo mašinų surinkimui. „Mes privalome gaminti ir pristatyti užsakytą techniką laiku. Žemdirbiai negali laukti, kai derlius jau bus subrendęs“, – akcentuoja jis. 

Anot M. Englbrechto, naujas mašinas planuojama pristatyti anksčiau užsakymo terminų: „Niekas nežino, kas gali nutikti ateityje, kokie transportavimo apribojimai gali būti pritaikyti.“

Profi info



Jums turėtų būti įdomu


Naujienos

Drąsus naujojo Quadtrac flagmano stilius pelnė tarptautinį dizaino apdovanojimą

Drąsus naujojo Quadtrac flagmano stilius pelnė tarptautinį dizaino apdovanojimą

Neseniai pristatytas naujasis CASE IH traktorių flagmanas Qu...

Naujienos

Skaitykite pirmąjį šių metų Profi Lietuva numerį

Skaitykite pirmąjį šių metų Profi Lietuva numerį

Štai ir sulaukėme 25-tojo Pofi Lietuva numerio. Pirmojo šiai...

Naujienos

Paprasta akmenų surinkimo sistema

Paprasta akmenų surinkimo sistema

Jei turite keturratį ir turite problemų su akmenimis, Stonel...