Menu




Case IH pristato ateities autonomijos ir automatizavimo viziją žemės ūkyje

27.12.2022   

Case IH pristato ateities autonomijos ir automatizavimo viziją žemės ūkyje


CNH Industrial parodoje Tech Days, vykusioje Finikse, Arizonoje (JAV), Case IH pristatė du naujus autonomijos ir automatizavimo sprendimus bei naują elektrinio traktoriaus prototipą.

Vienas iš tokių naujų sprendimų autonomijos ir atomatizacijos srityje - dirvos dirbimas be operatoriaus. Case IH, remdamasi savo traktorių ir dirvos dirbimo platformomis, kartu su Raven Autonomy siūlo autonominį dirvos dirbimo sprendimą. Raven Autonomy technologijoje įdiegta pažangi duomenų įvertinimo ir jutiklių sistema. Be to, šioje be vairuotojo dirvos dirbimo technologijoje naudojama AFS Soil Command dirvos dirbimo automatinė sistema, užtikrinanti maksimalią agronominę ir mašinų kontrolę. Ji pateikia konkrečiai vietai pritaikytus žemės dirbimo nurodymus, kad kiekvienam dirvožemio centimetrui būtų pritaikyta tinkama dirvos parupošimo praktika. 

Case IH didina našumą, naudojant autonominio traktoriaus sistemą nuimant derlių, kuri sinchronizuoja kombaino ir traktoriaus funkcijas. Naudojant Raven Autonomy technologiją, ši technikos sąjunga leidžia ūkininkui koordinuoti traktoriaus važiavimo kelią ir greitį atliekant iškrovimo operaciją, o iškraunant derlių traktorius sinchronizuojamas su kombainu. Po iškrovimo darbų traktorius pats be vairuotojo grįžta į grūdų iškrovimo aikštelę. Nauda ūkininkui: efektyvesnės operacijos, automatizuoti procesai, mažesnis kvalifikuotos darbo jėgos poreikis, mažesnis nuovargis, sutaupyta darbo jėgos ir mažiau išsibarstytų grūdų.

Case IH turi tvirtą, pripažintą ir apdovanotą pažangiųjų ūkininkavimo sistemų (AFS) inovacijų palikimą. Naujausi pasiekimai: Trident 5550 savaeigis trąšų barstytuvas su Raven Autonomy, kombainų automatizavimo sistema AFS Harvest Command, žemės dirbimo automatizavimo sistema AFS Soil Command, pažangi purškimo technologija AIM Command FLEX ir presų automatizavimo sistema.

„Pasaulis pasiekė lūžio tašką, todėl ūkininkams ir pramonei akivaizdžiai reikia didinti našumą. Case IH reaguoja į šį poreikį, diegdama technologinius, mašinų ir metodų procesų patobulinimus visoje grandinėje, - sako Scott Harris, Case IH pasaulinio prekės ženklo prezidentas. - Reaguosime į tai ir toliau tobulindami savo įsipareigojimą siekti tvarumo. Tikime, kad šie pokyčiai yra sveikesnės, tvaresnės ir produktyvesnės ūkininkavimo ekosistemos pagrindas."

 



Jums turėtų būti įdomu


Mobilus šieno ir šiaudų valytuvas

Mobilus šieno ir šiaudų valytuvas

Vokietijos ūkininkas ir inžinierius August Kuhlenkamp sukūrė...

Džiaugsmingų šv. Kalėdų ir laimingų Naujųjų metų!

Džiaugsmingų šv. Kalėdų ir laimingų Naujųjų metų!

Tegul ateinantys metai būna kupini drąsių idėjų, naujų tiksl...

Naujas Profi Lietuva numeris

Naujas Profi Lietuva numeris

Naujas Profi Lietuva numeris jau išvydo dienos šviesą. Jame...