Menu




New Holland pristatė pirmąjį elektrinį traktorių

Technikos naujienos 21.12.2022   

New Holland pristatė pirmąjį elektrinį traktorių


Naujas aplinkai draugiškas traktorius pristatomas kaip idealus sprendimas mišriuose ir gyvulininkystės ūkiuose. T4 Electric Power visiškai elektrinis lengvojo universalaus traktoriaus prototipas taip pat gali veikti autonomiškai. Tikimasi, kad komercinė gamyba prasidės 2023 m. pabaigoje, jį bus galima įsigyti ir kaip Case IH traktorių. Ateityje planuojama ir daugiau elektrinių modelių.

Traktorius nudažytas ta pačia Clean Blue spalvų palete, o dizainas papuoštas apšviesta emblema ir išskirtiniais žibintais, kaip ir neseniai pristatytas T7 Methane Power metano dujomis varomas modelis.

Teigiama, kad Burr Ridge (JAV) ir Modena (Italija) inžinierių bendro darbo rezultatas – bendradarbiavimas su strateginiu CNH partneriu Monarch Tractor – perpus sutrumpino T4 Electric Power prototipo kūrimo laiką.

Didžiausia elektrinio traktoriaus galia – 120 AG, maksimalus sukimo momentas - 440 Nm, o didžiausias greitis - 40 km/val. Traktorius su pilnai pakrautu akumuliatoriumi gali veikti visą darbo dieną, o naudojant greitąjį įkroviklį jį pakrauti 100 % prireiks vos vienos valandos.

T4 Electric Power stoge yra jutikliai, vaizdo kameros ir valdymo blokai, kurie gali užtikrinti autonominį veikimą, aptinkant ir išvengiant kliūčių.

Elektros lizdai labai praverčia atliekant kasdienius ūkio darbus, pavyzdžiui, kai reikia suvirinti ar gręžti. Teigiama, kad bandymų metu elektrinis prototipas parodė išskirtinį našumą, palyginti su įprastu dyzeliniu traktoriumi. Dėl geresnės traukos kontrolės, sklandesnio pavarų perjungimo ir paprastesnės techninės priežiūros eksploatavimo išlaidos iki 90% mažesnės, palyginti su dyzeline mašina. Be to elekrinis traktorius dirba itin tyliai, todėl triukšmo lygis sumažėja iki 90%, mažesnė ir vibracija.

Per išmaniojo telefono programėlę traktorių galima aktyvuoti nuotoliniu būdu. Shadow Follow Me režimas leidžia operatoriams sinchronizuoti mašinas ir dirbti kartu, o padargų atpažinimas užtikrina, kad traktorius susijungtų su reikiamu priedu. Išorinės skaitmeninės paslaugos leidžia traktorių valdyti bet kur ir bet kuriuo metu, stebint našumą ir akumuliatoriaus įkrovimo lygį.

Pasak kompanijos prezidento Carlo Lambro,T4 Electric Power yra išsamių tyrimų ir investicijų, orientuotų į elektrifikaciją žemės ūkyje, kurį propaguoja CNH Industrial, rezultatas. „Pristatydami šį naują universalų traktorių, mes pridėjome svarbią dėlionės dalelę į mūsų visos žemės ūkio technikos gamos strategiją. Savo klientams jau galime pasiūlyti idealų elektrinį traktorių, skirtą mažesnės galios reikalaujantiems darbams: labai ekonomišką, anglies dioksido neišskiriantį, puikiai tinkantį mišriuose, gyvulininkystės, sodininkystės ir komunaliniuose ūkiuose“.

 



Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Praėjusią savaitę vykusioje Techagro žemės ūkio technikos pa...

Technikos naujienos

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger supaprastino kalibravimo procesą naujausiose Vitas...

Technikos naujienos

Atnaujinti John Deere 5M traktoriai

Atnaujinti John Deere 5M traktoriai

Naujausi John Deere 5M traktoriai galimi su naujomis transmi...