Menu




Žemės ūkio technikos prekybos rinkoje – naujas dalyvis

Naujienos 29.11.2022   

Žemės ūkio technikos prekybos rinkoje – naujas dalyvis


„AS Baltem“ – dar negirdėtas vardas žemės ūkio sektoriuje. Labiau jis žinomas statybų technikos pirkėjams. Statybinių Komatsu mašinų pardavimų lyderis plečia veiklą ir žemės ūkio technikos gamą pirmiausia pradeda pildyti traktoriais. Planuose – pasiūlyti ir kitus su traukos mašinomis agreguojamus žemės ūkio padargus, derliaus nuėmimo mašinas bei įsteigti pardavimo ir serviso atstovybes įvairiuose šalies regionuose, pirmiausia – Kaune.

Pasak „AS Baltem“ Vilniaus filialo pardavimų vadovo Remigijaus Dermanto, statybų technikos prekybos veiklos Lietuvoje pradžia skaičiuojama nuo 1999 metų. „Dirbti pradėjome kitu pavadinimu, o nuo 2010 m. bendrovė tapo Estijos įmonės „AS Baltem“ struktūriniu padaliniu Lietuvoje ir buvo pavadinta „AS Baltem Vilniaus filialas“. Visos bendrovės „AS Baltem“ akcijos nuosavybės teise priklauso Japonijos korporacijai „Sumitomo Corporation Group“. Esame vieno didžiausių pasaulyje statybinių bei kalnų pramonės savaeigių mašinų gamintojo „Komatsu“ oficialus atstovas Lietuvoje, siūlome ir „Topcon“ produktus, kol kas skirtus statybų sektoriui“, – įmonę pristato R. Dermantas.

„AS Baltem“ veiklą plėtoja Baltijos šalyse nuo 1994-ųjų. Atstovybės veikia Estijoje (Taline, Tartu, Rakvere), Latvijoje (Rygoje) ir Lietuvoje (Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje). „AS Baltem“ motininė bendrovė „Sumitomo Corporation Group“ prekiauja „Komatsu“ statybinėmis mašinomis įvairiose pasaulio valstybėse, tarp jų Suomijoje, Lenkijoje, Ukrainoje, Ispanijoje, JAV, Kanadoje ir kitose. „Beje, „Sumi Agro Europe“ yra viena iš Europos rinkos lyderių, kuriant ir platinant techniškai pažangius agroproduktus, įskaitant augalų apsaugos priemones, trąšas ir sėklas“, – priduria „AS Baltem“ Vilniaus filialo pardavimų vadovas. 

Sprendimą žengti į žemės ūkio technikos segmentą lėmė būtent sėkmingai plėtojama veikla statybų sektoriuje. „Orientuojamės į didžiuosius, didelio našumo statybinius Komatsu agregatus, kurie mūsų rinkoje užima 20-30 proc., priklausomai nuo metų. Plėstis čia jau neturime kur, nes ir taip jau užimame nemažą dalį rinkos. Perspektyvų įmonei augti matome prekybos žemės ūkio mašinomis sferoje. Jau kurį laiką ieškojome žinomo žemės ūkio technikos prekės ženklo ir šiemet pasirašėme bendradarbiavimo sutartį su koncernu SDF dėl Deutz–Fahr atstovavimo visose trijose Baltijos šalyse. Nuo šio pavasario turime Deutz–Fahr technikos importuotojo teises“, – apie naują pradžią įmonės veikloje kalba R. Dermantas. 

Jo teigimu, Deutz-Fahr traktorių pardavimuose Lietuvos rinkoje bus tam tikrų pokyčių, tačiau ne kardinalių. Prekyba mašinomis bus paskirstyta tarp esamo atstovo UAB „Žemtiekimas“, kuris ir toliau pardavinės Deutz-Fahr, bet mažo ir vidutinio galingumo traktorius, ir „AS Baltem“, išlaikant abipusiai naudingą partnerystę. „Mes suinteresuoti esamo atstovo sėkminga veikla. Tiesiog pasiskirstysime modeliais. Lietuvoje „AS Baltem Vilniaus filialas“ siūlys tik Deutz-Fahr flagmanus – 8 ir 9 serijos traktorius. Kartu užtikrinsime atsarginių dalių tiekimą, techninę pagalbą ir išmaniuosius ūkininkavimo sprendimus“, – pabrėžia R. Dermantas.

„AS Baltem“ planuose kitų metų pradžioje šalia Kauno, prie greitkelio Kaunas-Klaipėda šalia kitų technikos pardavimo ir aptarnavimo centrų atidaryti dar vieną įmonės atstovybę, plėsis ir darbuotojų kolektyvas. Dabar „AS Baltem“ Lietuvos filiale dirba per 20 žmonių. „Profesionalių darbuotojų labai trūksta, bet tikimės po metų kitų turėti dvigubai daugiau kolegų“, – viliasi bendrovės pardavimų vadovas.

Jo teigimu, labai tikėtina, kad siūlomų produktų portfelyje atsiras ir žemės ūkiui skirtų Topcon sistemų bei kitos tiksliųjų pažangaus ūkininkavimo technologijų įrangos. „Savo versle žinome, kaip svarbu, kad mašinos veiktų ir kaip svarbu, kad mes greitai reaguotume į iškilusias problemas. Kadangi dirbame su pirmaujančiomis mašinų technologijomis, sukaupėme daug techninių žinių. Didžiuojamės, kad kompanija „Deutz-Fahr“ traktorių ir kombainų atstovavimą Baltijos šalyse patikėjo mums. Sieksime pateisinti ir žemdirbių, ir gamintojo, ir naujų verslo partnerių lūkesčius“, – tvirtina „AS Baltem“ pardavimų vadovas.

 



Jums turėtų būti įdomu


Naujienos

CNH parduoda plūgų verslą

CNH parduoda plūgų verslą

Pasiekė informacija, kad koncernas CNH pardavė savo žemės ūk...

Naujienos

Dotnuva Baltic saulės elektrinių slėnis – dar vienas žingsnis tvarumo link

Dotnuva Baltic saulės elektrinių slėnis – dar vienas žingsnis tvarumo link

AB Akola Group priklausanti bendrovei Dotnuva Baltic praėjus...

Naujienos

Schäffer suteiktas solidus įvertinimas Vokietijoje

Schäffer suteiktas solidus įvertinimas Vokietijoje

Vokietijos lankstinių krautuvų gamintojas Schäffer šiais met...