Menu




Naujas John Deere 5ML traktorius: išmanus ir tvirtas

Technikos naujienos 25.11.2022   

Naujas John Deere 5ML traktorius: išmanus ir tvirtas


Naujoji 5ML traktorių serija, kuri apima ir naują 134 AG flagmaną 5130 ML, John Deere teigimu, išmaniausia ir galingiausia iš visų ankstesniųjų tokios klasės traktorių. Nuo šiol 5ML traktoriai gali būti aprūpinti pilnu John Deere tiksliųjų ūkininkavimo technologijos paketu. 

Kad būtų lengviau dirbti soduose ir vynuogynuose, 5ML siūlo visą John Deere technologijų, skirtų tiksliajam ūkininkavimui, paketą. Unikalus privalumas yra integruota AutoTrac valdymo sistema. AutoTrac ekranas yra įmontuotas tiesiai į traktoriaus valdymo skydelį, nereikia papildomai aktyvuoti ar naudoti papildomo ekrano. 5ML įranga leidžia derinti skirtingus darbo etapus. Integruota valdymo sistema leidžia operatoriui užtikrinti gerą darbo kokybę net ir ilgomis darbo dienomis. Operatorius gali susikoncentruoti į padargų darbą, o traktorius pats laikosi važiavimo trajektorijos.

5ML Gen 4 ekranas (papildomai pasirenkamas) suteikia galimybę lengvai dokumentuoti kiekvieną traktoriaus darbo žingsnį, saugiai perduodant šią informaciją į John Deere operacijų centrą, kurio paslaugos teikiamos nemokamai. Čia galima stebėti, planuoti ir analizuoti visas operacijas, leidžiančias ūkininkui priimti teisingus agronominius sprendimus. Naudojant John Deere 1ClickGo AutoSetup parinktį, per operacijų centrą galima atlikti darbo etapų dokumentavimo ir vykdymo nustatymus (pvz., augalų apsaugos priemonių naudojimą). Kai tik traktorius įvažiuoja į atitinkamą lauką, ekrane pasirodo nustatyta darbo užduotis. Operatoriui tereikia patvirtinti ir pradėti dirbti. Taip 1ClickGo AutoSetup sutaupo nustatymams atlikti reikalingą laiką ir pateikia tikslią darbų dokumentaciją.

John Deere Connected Support funkcija sumažina 5ML prastovų laiką. Klientui davus sutikimą, 5ML veikimo metu mašinos duomenys analizuojami nuotoliniu būdu. Jei nustatomi nukrypimai nuo normos, apie tai automatiškai pranešama vietiniam John Deere atstovui, kuris informuoja operatorių apie galimą mašinos gedimą.

Naujajame gamos flagmane 5130 ML modelyje įrengtas 4,5 l darbinio tūrio, 4 cl. John Deere PowerTech Plus variklis, kurio sukimo momentas 30% didesnis, o maksimali galia siekia 134 AG. PowerQuad Plus mechaninė pavarų dėžė turi keturias, o pasirenkama Powr8 transmisija  – aštuonias pavaras. 

5ML išskirtinis ne tik variklio galia, bet ir hidrauline galia – 117 l/min. Tai leidžia priedus, kuriems reikalingas didelis hidraulinės galios poreikis, prijungti tiesiai prie traktoriaus hidraulinės sistemos, be išorinio PTO varomo hidraulinio siurblio. Be to, galima derinti įvairius darbus. Pavyzdžiui, galima sutaupyti laiko tuo pačiu metu genint medžius ir purenant tarpueilius. Traktorius taip pat paruoštas naudoti su priekiniais krautuvais.

Ypatingas 5ML privalumas – galinės tritaškės pakabinimo sistemos galia – 4900 kg. 5ML modelis taip pat išsiskiria patvaria konstrukcija. 

5ML modelio kabinoje įrengta elektroninė valdymo svirtielė ir didelis LCD ekranas valdymo skydelyje. Tai leidžia patogiai peržiūrėti traktoriaus nustatymus. Papildomai galima įsigyti ketvirtos kategorijos kabinos filtravimo sistemą (pagal EN 15695), kuri yra integruota į vairuotojo kabinos lubas ir užtikrina apsaugą nuo dulkių, aerozolių ir garų, kurie gali būti pavojingi sveikatai.

Naujų 5ML modelių užsakymai bus priimami nuo 2023-ųjų sausio mėnesio.

 



Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Praėjusią savaitę vykusioje Techagro žemės ūkio technikos pa...

Technikos naujienos

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger supaprastino kalibravimo procesą naujausiose Vitas...

Technikos naujienos

Atnaujinti John Deere 5M traktoriai

Atnaujinti John Deere 5M traktoriai

Naujausi John Deere 5M traktoriai galimi su naujomis transmi...