Menu




Dotnuva Baltic pradėjo atstovauti juostinių grėblių gamintojui ROC

Naujienos 23.09.2022   

Dotnuva Baltic pradėjo atstovauti juostinių grėblių gamintojui ROC


Dotnuva Baltic į Baltijos šalis pradėjo tiekti didžiausio juostinių grėblių gamintojo ROC, kuris nuo 2021 m. papildė Kverneland Group derliaus dorojimo mašinų gamą, produkciją. Stambėjant ūkiams ir augant didelių derliaus dorojimo mašinų paklausai tikimasi, kad juostiniai grėbliai atlieps stambių gyvulininkystės ūkių poreikius – greičiau, lengviau ir efektyviau paruošti kokybišką pašarą.

Kverneland grupę papildė juostinių grėblių gamybos lyderis

Italijoje gaminami išskirtinės kokybės juostiniai grėbliai ROC yra gerai žinomi nuo 1996 metų, o šiuo metu eksportuojami net į 38 pasaulio šalis. Didžiausias specializuotas juostinių grėblių gamintojas turi didžiausią šių agregatų gamą rinkoje. ROC asortimente yra 10 skirtingo pločio juostinių grėblių modelių ir specialios modifikacijos agregatų, skirtų darbui su savaeigėmis pjaunamosiomis. 

Bendrovės ROC Italijoje gaminami juostiniai grėbliai pernai tapo Kverneland derliaus dorojimo mašinų grupės naujiena, kai buvo įsigyta 80 % gamintojo akcijų. 

Juostiniai grėbliai – stambiems gyvulininkystės ūkiams

Stambiems gyvulininkystės ūkiams reikalingos labai našios, bet energijai mažai imlios mašinos. ROC juostiniai grėbliai sukonstruoti, atsižvelgiant į didelių ūkių ir rangovų poreikius. Mašinos pirmiausia skirtos liucernų augintojams, biodujų gamykloms ir kitiems stambiems biomasės augintojams. Tokia technika vertinama dėl itin švelnaus grėbimo, kas ypač svarbu liucernų, kurios išdžiūvusios tampa trapios, augintojams. 

Juostinio grėblio konstrukcija klasikinė: priekinėje dalyje yra pirštinis rinktuvas, už jo – juostinis transporteris. Abiejų pavara hidraulinė. Pirštinis rinktuvas turi 6 pirštų laikiklius. Patys pirštai – dvigubi, apsaugoti nuo pametimo, spyruokliniai ir lenkti, nes tokių poveikis žolei yra švelnesnis. Pirštų laikiklių galuose yra alkūnėlės su ritinėliais, riedančios atitinkamos formos riedėjimo taku. Grėblio rėmas patentuotos konstrukcijos. 

ROC juostiniai grėbliai yra labai tvirtos ir lengvos konstrukcijos, iki 30 % lengvesni už analogiškas mašinas,todėl galios poreikis joms gana mažas – 60 AG mažesnio darbinio pločio pakabinamiems grėbliams ir 140 AG 11.5-12.2 metrų pločio prikabinamiems. 

Pagrindinis išskirtinumas – pašaro surinkimo kokybė

Juostinių grėblių ROC pagrindinis skirtumas, palyginti su tradiciniais grėbliais, yra ypač gera pašarų surinkimo kokybė. ROC grėbliai pakelia masę ir vėliau transportuoja jį konvejerio juosta į vieną ar kitą pusę, o tradiciniai grėbliai velka pašarą žeme iki pradalgės. ROC grėbliai ypač kruopščiai ir švelniai nuo dirvos paviršiaus pakelia masę, konvejerio juosta pernešą ją. Grėbimo metu ruošiami pašarai neturi kontakto su žemėmis. 

Dėl idealiai kopijuojamo dirvos paviršiaus ir didelio darbinio greičio juostinis grėblys ROC RT gali pakeisti du tradicinius grėblius. Be to, juostiniai grėbliai rinktuvu pakeldami masę ant konvejerio juostos ir ja pernešdami, apsaugo būsimą žolės derlių, kai tuo tarpu tradiciniai grėbliai, renkant pavytinta masę į sąvalkas, pažeidžia naujų lapelių užuomazgas. 

Juostinių grėblių ROC gamyboje naudojamos pažangios technologijos, aukščiausios kokybės medžiagos, pavyzdžiui, Hardox plienas, nerūdijantis plienas, specialaus liejimo plastiko detalės. ROC grėblių mazgai yra pagaminti moduliniu būdu, todėl kiekvieną dalį galima pakeisti atskirai, taip išvengiant didelių sudėtingų remontų darbų

 



Jums turėtų būti įdomu


Naujienos

CNH parduoda plūgų verslą

CNH parduoda plūgų verslą

Pasiekė informacija, kad koncernas CNH pardavė savo žemės ūk...

Naujienos

Dotnuva Baltic saulės elektrinių slėnis – dar vienas žingsnis tvarumo link

Dotnuva Baltic saulės elektrinių slėnis – dar vienas žingsnis tvarumo link

AB Akola Group priklausanti bendrovei Dotnuva Baltic praėjus...

Naujienos

Schäffer suteiktas solidus įvertinimas Vokietijoje

Schäffer suteiktas solidus įvertinimas Vokietijoje

Vokietijos lankstinių krautuvų gamintojas Schäffer šiais met...