Menu




John Deere HarvestLab 3000 galima ir kombainuose

Technikos naujienos 14.09.2022   

John Deere HarvestLab 3000 galima ir kombainuose


Kompanija John Deere jau gali pasiūlyti HarvestLab 3000 S ir T serijos kombainuose, išplečiant infraraudonųjų spindulių jutiklio galimybes keturiomis programomis, kurios gali atlikti javų grūdų ir rapsų kokybės analizę.

HarvestLabTM 3000 yra gerai žinoma sistema savaeigių pašarų kombainuose. Tą pačią sistemą galima naudoti ir stacionariai, norint analizuoti kaupuose konservuoto siloso kokybę, arba sumontuoti ją srutvežių rezervuare, kad būtų galima keisti organinių trąšų skleidimo normą, atsižvelgiant į jų maistinę vertę.

Nuo šiol infraraudonųjų spindulių pagrindu veikiantis analizatorius, vadinamas Grain Sensing, gali būti užsakomas ir kombainuose. Sistema tiria svarbius kokybinius parametrus kviečiuose, miežiuose ir rapsuose realiuoju laiku nuolat. Be drėgmės, tiriamas baltymų kiekis kviečiuose, miežiuose nustatomas krakmolo ir rapsuose aliejaus kiekis. Taigi, ūkininkai gauna konkrečios vietos informaciją apie atskirų laukų derliaus kokybę, kuri leidžia jiems:

• tiksliai žinoti, ar kviečiai yra maistinės ar pašarinės kokybės, tokiu būdu galima skirtingos kokybės kviečius sandėliuoti atskirai ir realizuoti tiksliau.

• geriau dokumentuoti derlių, nes fiksuojama grūdų kokybė kiekviename lauke atskirai.

• palyginti skirtingų veislių maistingumą.

• gauti informaciją, kuriose lauko vietose trąšos buvo geriau įsisavintos, kas leidžia geriau planuoti ir apskaičiuoti trąšų normas kitam sezonui.

Grain Sensing yra visiškai integruotas sprendimas. Norint naudoti HarvestLab 3000 kombainuose, reikalingi šie komponentai:

· HarvestLabTM 3000 artimųjų infraraudonųjų spindulių jutiklis

· Rinkinys jutikliui ir reikiamai techninei įrangai sumontuoti

· Grūdų jutimo kalibravimas

· Gen 4 ekranas

· JDLink žemės ūkio valdymo sistemos sprendimas

· StarFire imtuvas

Prieš patenkant į bunkerį, grūdai praeina pro HarvestLab 3000 jutiklį. StarFire imtuvu konkrečios vietos duomenys gali būti generuojami Gen 4 ekrane, kuris gali automatiškai sinchronizuotis su John Deere operacijų centru per JDLink.

HarvestLab bus galima užsakyti T serijos (įrangą taip pat bus galima įrengti visuose nuo 2016 m. modeliuose) ir S serijos (galima montuoti į visus S760, S770, S780, S785 ir S790) modeliams nuo 2023 m. pavasario.

 



Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Praėjusią savaitę vykusioje Techagro žemės ūkio technikos pa...

Technikos naujienos

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger supaprastino kalibravimo procesą naujausiose Vitas...

Technikos naujienos

Atnaujinti John Deere 5M traktoriai

Atnaujinti John Deere 5M traktoriai

Naujausi John Deere 5M traktoriai galimi su naujomis transmi...