Menu




Pöttinger 21/22 finansinių metų rezultatas - rekordinis

Rinka 08.09.2022   

Pöttinger 21/22 finansinių metų rezultatas - rekordinis


Austrijos šeimos įmonės Pöttinger praėjusių finansinių metų, kurie pasibaigė liepos 31 d., balansas yra su dideliu pliuso ženklu. Nepaisant komponentų tiekimo iššūkių, žemės ūkio technikos gamintojui pardavimus pavyko padidinti 25 % iki 506 mln. eurų, t. y. augimas rekordinis ir tai kol kas didžiausias apyvartos padidėjimas per daugiau nei 150 metų įmonės veiklos istoriją.

Didžiausią technikos pardavimo dalį sudaro žolinių pašarų ruošimo padargai – 67%, po jų seka žemės dirbimo padargai su 33 %. Originalių atsarginių dalių pardavimas padidėjo 12 % ir. Įrangos eksporto rodiklis siekia 91 %, o Vokietija ir Prancūzija yra svarbiausios gamintojo rinkos. Tačiau Pöttinger išaugo ne tik finansine prasme, darbuotojų skaičius padidėjo iki 2 017 (palyginti su 1 929 praėjusiais metais.

Tokį augimo tempą nelengvomis verslui sąlygomis lėmė daugybė veiksnių: komandinio darbo kultūra, siekiant produktyvaus ir novatoriško įmonės darbuotojų bei prekybos atstovų bendradarbiavimo Austrijoje ir visame pasaulyje, didesnių mašinų ir naujų technikos kategorijų (pavyzdžiui, augalų priežiūros) atsiradimas mašinų gamoje, taip pat inovatyvių skaitmeninių žemės ūkio technologijų sprendimų taikymas. Priemonės, skirtos išplėsti gamybos pajėgumus ir optimizuoti procesus, įgyvendintos laiku. Bendradarbiaudama su tiekėjų įmonėmis ir pirkimų procesus sutelkdama į Europos regioną, bendrovė sugebėjo sušvelninti nutrūkusių tiekimo grandinių padarinius.

Šį gruodį Pöttinger planuoja atidaryti technologijų ir inovacijų centrą, kad būtų galima išbandyti mašinas realiomis eksploatavimo sąlygomis. Be to, 2023 metų sausį turėtų būti baigtas statyti naujas dažymo cechas. 



Jums turėtų būti įdomu


Rinka

Baltic Agro Machinery technikos gama pasipildė Maschio Gaspardo technika

Baltic Agro Machinery technikos gama pasipildė Maschio Gaspardo technika

Baltic Agro Machinery pradeda partnerystę su pasaulyje gerai...

Rinka

AGCO apyvartos rekordai

AGCO apyvartos rekordai

Skelbiama, kad AGCO pardavimai praėjusiais metais išaugo bev...

Rinka

Kubota verslo ambicijos

Kubota verslo ambicijos

Kubota tikisi šiemet ketina padidinti savo dalį Europos trak...