Menu




Kverneland pašarų ruošimo mašinų naujienos

Technikos naujienos 10.08.2022   

Kverneland pašarų ruošimo mašinų naujienos


Žemės ūkyje vis aktualiau tampa darbus atlikti per kuo trumpesnį laiką, ypač jei kalbame apie didelio kiekio žolinių pašarų paruošimą. Tarptautinė kompanija Kverneland tobulina techniką taip, kad pašarų ruošimas ūkiuose būtų kuo greitesnis ir produktyvesnis.

Dvi naujos šienapjovių kombinacijos

Šienapjovės 5087 MT ir 5087 MT BX yra 8,75 m darbinio pločio mašinų, kurių kiekvienos plotis 3,20 m, kombinacija. Šis modelis sukurtas, remiantis jau gerai žinomos 3300 serijos šienapjovių pagrindu.

5087 serijos Kverneland šienapjovės turi naujos konstrukcijos QuattroLink keturtaškę lankstinę pakabą. Tokios konstrukcijos pakaba leidžia dar geriau kopijuoti pievos paviršių, net dirbant dideliu greičiu. Šienapjovės pjovimo mechanizmas pakabintas ant 4 traukių lanksčiai prikabintų prie fiksuoto laikančiojo rėmo. Būtent šis techninis sprendimas ir leidžia idealiai kopijuoti pievos paviršių.

5087 serijos Kverneland šienapjovėse reguliuojamos abi plaušintuvo dengiamosios plokštės pusės. Tai leidžia efektyviau pažeisti žolės vaškinį apvalkalą ir sutrumpinti vytimo laiką. Priekinė dengiamosios plokštės pusė reguliuojama atskiros svirties pagalba. Tokiu būdu, net esant dideliam žolės srautui, išvengiama užsikimšimo. Galinė dengiamosios plokštės pusė taip pat reguliuojama atskiros svirties pagalba. Tai leidžia suformuoti tolygų žolės srautą, kurį skleidimo mentės paskleidžia visame nupjautame plote ar suguldo į norimo pločio pradalges. 

Kverneland SemiSwing metalinis plaušintuvas savo funkciją atlieka naudodamas išcentrinę jėgą. Tai užtikrina greitą ir kokybišką darbą. Akmuo ar kitas pašalinis objektas, nugalėjęs išcentrinę jėgą (apie 22 kg kiekvienai pirštų porai), nuspaudžia plaušintuvo pirštų porą ir, nepadaręs žalos, praeina. 

5087 MT BX  modeliai turi žolės numetimo transporterius. Tai leidžia suformuoti vieną pradalgę iš viso pjaunamo ploto. Esant reikalui žolės numetimo transporteriai gali būti greitai nuimami nuo šienapjovių. Tam pakaks tik 15 minučių.

5087 MT BX šienapjovių vertikali kopijavimo amplitudė – 700 mm. Maksimali šienapjovių šoninė (aukštyn-žemyn) kopijavimo amplitudė – 30°.

QuattroLink Suspension - keturtaškė lankstinė pakaba – užtikrina pastovų pjovimo mechanizmo slėgį į pievos paviršių. 5087 serijos šienapjovių modeliai turi BreakBack (atsitraukimo atgal visu šienapjovės darbiniu pločiu ir automatinio sugrįžimo į darbinę padėtį) sistemą. Būtent dėl naujos keturtaškės lankstinės QuattroLink pakabos maksimaliai apsaugomas visas pjovimo mechanizmas. Sutikus kliūtį, lygiai tiek pat atsitraukia ir tas galas, kuris yra arčiau traktoriaus. Atsitraukdamas atgal pjovimo mechanizmas kyla į viršų, taip išvengdamas atsitrenkimo į kliūtį. Praėjusi kliūtį šienapjovė iš karto grįžta į darbinę padėtį. Taip užtikrinamas pastovus nepertraukiamas darbo procesas.

5087 serijos šienapjovės gali būti valdomos mechaniškai arba daugiafunkce lanksčia svirtimi. Šie modeliai kompaktiški transportuojant, patogūs sandėliuojant.

Didelio našumo 15,60 m darbinio pločio vartytuvas 85156 C

Naujos kartos Kverneland vartytuvai 85156 C skirti darbui bet kokiomis sąlygomis ir tinkami žaliems ir sausiems pašarams paskleisti neeikvojant laiko jų techninei priežiūrai. Stiprus prikabinimas bei iš dviejų U formos profilių suvirintas rėmas leidžia šias mašinas naudoti dideliuose profesionaliai dirbančiuose ūkiuose.

14 mažo skersmens reduktorių užtikrina didelį darbo greitį, kokybišką žolės paskleidimą ir vartymą. Nauja Terra Flow pievos paviršiaus kopijavimo sistema leidžia kiekvienam iš 14 rotorių paskleisti net smulkiausią žolę. 

Darbo našumui padidinti Kverneland vartytuvai standartinėje komplektacijoje turi hidraulinį vartytuvo perjungimo į pakraščių vartymo padėtį mechanizmą. 

ProLine reduktoriai –stiprios konstrukcijos. Jie nėra rėmo dalis, o montuojami rėmo apačioje. Kitos reduktorių savybės:

• Atsparūs smūgiams. Ši reduktorių montavimo sistema apsaugo juos nuo važiuoklės ar vartymo pirštų vibracijos. 

• Pastovus tepimas. Visi reduktoriaus mechanizmai yra uždarame, tepalo pilname korpuse. 

• Sumažėja laikas techniniam aptarnavimui. Nereikia kasdien tepti.

• Draugiškas aplinkai. Nereikia dažnai atlikti tepimo – sumažėja tepalo nutekėjimo rizika. 

• Transportavimas ir sandėliavimas. Padargai labai kompaktiški transportuoti dėl apgalvoto segmentų sulankstymo. Sandėliavimo aukštis yra mažiau kaip 3 m.

 



Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

Argentinoje pristatytas autonominis purkštuva

Argentinoje pristatytas autonominis purkštuva

Argentinos kombainų ir purkštuvų gamintojas Metalfor Argenti...

Technikos naujienos

450 AG lankstinis Weichai Lovol traktorius

450 AG lankstinis Weichai Lovol traktorius

Oficialiai nieko dar nėra skelbiama, tačiau ši nuotrauka aiš...

Technikos naujienos

Sekcijų valdymas Pöttinger Flexcare

Sekcijų valdymas Pöttinger Flexcare

Pöttinger Flexcare mechaninio piktžolių naikinimo ravėtuvai...