Menu




100-tasis John Deere traktorius – į gyvulininkystės ūkį Skuodo rajone

Įvykiai 07.07.2022   

100-tasis John Deere traktorius – į gyvulininkystės ūkį Skuodo rajone


DOJUS agro tęsia ilgametę tradiciją – nuo 2008-ųjų šventiškai pristato šimtąjį traktorių naujam savininkui. Nors šiemet šimtukas pasiektas kiek vėliau nei pernai, tačiau vertinant įtampą komponentų tiekimo grandinėje, traktorių pardavimo rezultatas džiuginantis. Šios savaitės pradžioje 100-tojo parduoto John Deere 6250R modelio rakteliai šventiškai įteikti Skuodo rajono pieno ūkio šeimininkui Kęstučiui Juozui Palčiauskui.

K. J. Palčiausko įsigytojo John Deere 6250R komplektacija pavydėtina. Tai pats galingiausias 6R serijos modelis, turintis ne tik John Deere frontalinį krautuvą 683R, valdomą elektrine valdymo svirtimi ant porankio, bet ir daug kitų išskirtinių techninių savybių. John Deere 6250R galingumas su galios didinimo sistema (IPM) siekia net 300 AG (vardinė galia 250 AG be IPM).

Traktoriuje įrengta bepakopė AutoPowr transmisija ir CommandPRO svirtis. „Kabinoje įrengtas GS4600 monitorius, modelis aprūpintas automatinio vairavimo ir padargų sekcijos valdymo sistemomis ir turi integruotą gamyklinę trijų taškų pakabą su priekiniu darbiniu velenu, kuri gali būti suprogramuota į iTEC galulaukių sistemą. Matymą tamsiuoju paros metu pagerina 360 laipsnių LED apšvietimo paketas“, - traktoriaus technines savybes pristato DOJUS agro produktų grupės vadovas Mantas Liepuonius.

Taip pat, užtikrinant maksimalų komfortą, traktorius yra aprūpintas priekinio tilto ir kabinos amortizacija bei aktyvios amortizacijos operatoriaus sėdyne. Be to, operatoriaus sėdynė yra odinė su ventiliavimu. „Galime teigti, kad dėl savo gausios komplektacijos tai yra pats universaliausias 6R serijos traktorius Lietuvoje – visi ūkio darbai jam yra įveikiami“, - tikina M. Liepuonius.

Pasak K. J. Palčiausko, auginančio apie 150 melžiamų karvių ir dirbančio apie 300 ha žemės, nors nauja ūkio technikos parko mašina gali atlikti bet kokius darbus, jis numatęs John Deere 6250R daugiausia naudoti žemės darbams. Kartu su naujuoju traktoriumi ūkininkas įsigijo ir 4,0 m darbinio pločio noraginį Koeckerling Quadro 400 skutiklį. „Kad sutaupytume laiko ir darbo sąnaudų, šiemet pirmą kartą bandysime ražienas skusti. Pievas ir toliau arsime“, - apie planuojamus su nauju traktoriumi darbus kalba ūkininkas.

Vos tik pristatytas į ūkį John Deere 6250R tuoj pat buvo įdarbintas, nelaukiant kol ateis ražienų skutimo metas. „Nors ūkyje yra dar trys kitų gamintojų traktoriai, darbo per pašarų ruošimo įkarštį visada atsiranda. Šiomis dienomis naujuoju traktoriumi transportuojame šienainio ritinius. Žiemos sezonui jų turime pagaminti apie 2 tūkstančius, o ir kai kurios pievos tolėliau, tad John Deere 6250R labai pravers ir transportuojant pašarus. Teks jam ir krovimo darbų“, - teigia gyvulių augintojas. 

Pasak K. J. Palčiausko, su nauju traktoriumi iš pradžių dirba jis pats, vėliau vairas perleidžiamas ir kitiems ūkio operatorias. Už John Deere 6250R vairo pirmiausia sėdo pats šeimininkas: „Pirmieji įspūdžiai vairuojant naują traktorių labai geri. Važiuoti patogiau nei mašina, išties labai geras jausmas. Traktorius išskirtinai geros komplektacijos, kurios kiti gamintojai pasiūlyti negalėjo“.

DOJUS agro produktų grupės vadovo teigimu, pastaruoju metu ūkininkai renkasi vis galingesnius ir geriau sukomplektuotus traktorius. „Labai padidėjo 230–250 AG traktorių paklausa – 2021 metais pardavėme 6230R/6250R 9 vnt., o šiais metais jau turime išvežę 16 vnt. tų pačių modelių ir dar ne pabaiga", - rinkos tendencijas komentuoja M. Liepuonius. Iš 100 šiais metais parduotų traktorių – variklio galingumo vidurkis yra 197 AG. Jo teigimu, labai padidėjo AutoPowr bepakopių transmisijų paklausa – 2021 metais 42 % visų parduotų 6R traktorių buvo su AutoPowr transmisija, o šiais metais šis skaičius bus jau apie 72 %. „Su AutoPowr taip pat traktoriai ateina ir gausesnės komplektacijos. Aišku 6M serija išlaiko savo populiarumą bendrame pardavimų krepšelyje, bet dėl prieš tai minėtų priežasčių (galingumas – 6M galingiausias modelis yra 195 AG, bepakopė transmisija – 6M gali turėti AutoPowr tik 90-140AG diapazone) 6R populiarumas šiais metais mus tikrai stebina", - pabrėžia M.Liepuonius.

 

 

 

 



Jums turėtų būti įdomu


Įvykiai

Einböck dvigubina gamybos pajėgumus

Einböck dvigubina gamybos pajėgumus

Po dvejus metus trukusių statybų visu pajėgumu pradeda veikt...

Įvykiai

Jūsų laukia „Ką pasėsi...2024“

Jūsų laukia „Ką pasėsi...2024“

Kauno rajone esantis Akademijos miestelis šiomis dienomis u...

Įvykiai

10 000-toji Western Fabrications puspriekabė – į Lietuvos ūkį

10 000-toji Western Fabrications puspriekabė – į Lietuvos ūkį

Nors į kitas šalis išvežama apie 90 proc. Mažeikių r. veikia...