Menu




Tryliktoji Agrovizija 2022: daugiau su mažiau

Įvykiai 30.06.2022   

Tryliktoji Agrovizija 2022: daugiau su mažiau


Šiųmetės tryliktosios žemės ūkio technologijų ir inovacijų parodos pagrindinė tema „Daugiau su mažiau“ puikiai atspindi nūdienos aktualijas – taupyti darbą, laiką, išteklius, bet gaminti tiek pat ar net daugiau. Į šią temą ir bando atliepti ir parodos organizatoriai, ir dalyviai, kurių šiemet 36.

Renginyje pristatoma geroji žemės ūkio praktika, auginant perspektyviausias veisles, naudojant naujausius augalų apsaugos produktus, šiuolaikinę techniką ir pasitelkiant mokslininkų bei konsultavimo specialistų rekomendacijas. Paroda skirta žemės ūkio verslo profesionalams ūkininkams, kurie pasitelkę pažangias technologijas siekia didinti gamybos našumą, gerinti produkcijos kokybę taip užtikrindami savo ūkio konkurencingumą bendroje Europos Sąjungos rinkoje, taip pat žemės ūkio konsultantams, bendrovių ir įmonių, teikiančių paslaugas ir produktus žemės ūkiui, vadybininkams. 

Šiųmetė Agrovizija užima 30 ha plotą. Tai tris kartus daugiau nei pirmojoje parodoje 2005 m., kurioje visi parodos dalyviai tilpo 10 ha plote. 

Parodoje įrengti 636 bandomieji laukeliai, iš jų daugiausia skirta žieminių kviečių ir žieminių rapsų auginimo technologijoms, atitinkamai 165 ir 153 laukeliai. Nemažai dėmesio skirta pristatyti vasariniams kviečiams – 43 laukeliai, kukurūzams – 33 laukeliai, žirnių ir pupų – 18 ir 19 laukelių. Ypatingas dėmesys sideraliniams mišiniams ir žydinčioms žolėms – 24 ir 30 laukelių. Parodoje įrengti peliuškos, garstyčių, sojų, sorų, lęšių, bolivinių balandų, burnočių, avinžirnių laukeliai. 

Vakar vykusiame diskusijų forume „Daugiau su mažiau“ buvo bus kalbama apie žaliojo kurso įgyvendinimą, atsakingą išteklių naudojimą, dirvožemio ir bioįvairovės išsaugojimą. 

Šiandien 15 val. ir rytoj 11 val. vyks purkštuvų ir skutiklių demonstracija, kuri jau tapo renginio tradicija. Aštuonios įmonės, parodos dalyvės, pristatys net 9 purkštuvus ir 6 skutiklus. Rytoj 14 val. organizuojamas ir dronų pasirodymas. 

Per visas tris parodos dienas (paroda vyks dar ir rytoj) vyks seminarai ir diskusijos. Daugiau kaip 60 savo srities ekspertų ir mokslininkų ruošiasi pristatyti projektų arba atliktų mokslo tiriamųjų darbų rezultatus. 

Pirmoji Agrovizija įvyko 2005 m. Iki dešimtosios parodos, vykusios 2015 m., renginys buvo organizuojamas kasmet. Tačiau stengiantis lankytojams pristatyti labiau subrandintas žemės ūkio technologijas ir kitas naujoves, buvo nuspęsta parodą organizuoti kas dvejus metus. 

Parodą pagal Jungtinės veiklos sutartį organizuoja Lietuvos augalų apsaugos asociacija ir Lietuvos agrarinių ir miškų mokslų centras. Pagrindinis parodos rėmėjas – UAB „UHB Terramile“, rėmėjas – bankas Swedbank AB, diskusijų terasos rėmėjas – BASF UAB, technikos pasirodymų rėmėjas – UAB „Ivabaltė“, partneris – Lietuvos žemės ūkio taryba. 

 



gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image

Jums turėtų būti įdomu


Įvykiai

Einböck dvigubina gamybos pajėgumus

Einböck dvigubina gamybos pajėgumus

Po dvejus metus trukusių statybų visu pajėgumu pradeda veikt...

Įvykiai

Jūsų laukia „Ką pasėsi...2024“

Jūsų laukia „Ką pasėsi...2024“

Kauno rajone esantis Akademijos miestelis šiomis dienomis u...

Įvykiai

10 000-toji Western Fabrications puspriekabė – į Lietuvos ūkį

10 000-toji Western Fabrications puspriekabė – į Lietuvos ūkį

Nors į kitas šalis išvežama apie 90 proc. Mažeikių r. veikia...