Menu




Dotnuva Baltic atstovaujamų įmonių sąrašą papildė MacDon

Naujienos 13.03.2020   

Dotnuva Baltic atstovaujamų įmonių sąrašą papildė MacDon


Kanados specializuotas kombainų pjaunamųjų, rinktuvų ir šienapjovių gamintojas MacDon – dar viena kompanija, kurios įgaliotuoju atstovu Lietuvoje ir Latvijoje tapo Dotnuva Baltic. Tai jau trečioji įmonė, kuriai šiemet pradėjo atstovauti Lietuvos bendrovė. Šiandien Dotnuva Baltic asortimente – beveik 20 kompanijų technika.

Kanados kompanija MacDon gamina diržines standaus rėmo ir lanksčias pjaunamąsias grūdiniams kombainams; rinktuvus rinkti masei iš pradalgių grūdiniams kombainams; kukurūzų pjaunamąsias kombainams; prikabinamas šienapjoves ir savaeiges šienapjoves, rapsapjoves. „Į Lietuvą mes įvešime pjaunamąsias ir rinktuvus javų kombainams. Tai išskirtinės konstrukcijos, javų nuėmimo našumą gerokai padidinančios pjaunamosios. Labai svarbu, kad MacDon kombainų pjaunamąsias paprasta prijungti prie visų didžiausių gamintojų kombainų“, - pabrėžia Dotnuva Baltic prekybos vadovas Dangis Valaitis.

FlexDraper ir Draper kombainų diržines lanksčias ir standžias pjaunamosios efektyviai veikia, net ir imant derlių sudėtingiausiomis sąlygomis. Active Float sistema leidžia pjauti per pusę žemiau nei įprastinėmis pjaunamosiomis, t. y. 3,5 cm nuo žemės paviršiaus, tai padeda sumažinti pjaunamosios nuostolius iki minimumo. MacDon pjaunamosios gali būti nuo 7,6 m iki 13,7 m pločio. 

Pasak D. Valaičio, MacDon D1 ir FD1 serijos pjaunamosios tinka įvairiems augalams nuimti: grūdiniams, aliejiniams, pupoms, žirniams, žoliniams augalams. „FD1 FlexDraper galima nesunkiai viena valdymo svirtimi perjungti iš lankstaus į standaus rėmo režimą, patogiai pakeičiant kombaino nustatymus nuo vienos augalo kitam“, - aiškina D. Valaitis.

Baltijos šalių žemdirbiams taip pat bus siūlomi ir MacDon rinktuvai, kurie užtikrina sklandų produktų rinkimą iš pradalgių. Dėl draudimo naudoti cheminius preparatus šis būdas tampa vis populiaresnis. Žolinių augalų augintojai taip gali papildomai surinkti iki 30 % daugiau sėklų.

Pasak Dotnuva Baltic prekybos vadovo, derybose dėl atstovavimo Latvijoje ir Lietuvoje su MacDon Lietuvos įmonė pateikė svarbiausią kozirį, kuris ir lėmė kanadiečių pasirinkimą. „Vienas iš svarbiausių kriterijų yra popardaviminis aptarnavimas. Esame labai gerai išvystę savo serviso tinklą Baltijos šalyse ir turime kvalifikuotų specialistų komandą. Džiaugiamės, kad atitikome griežtus kanadiečių kompanijos atstovams keliamus standartų reikalavimus“, - teigia D. Valaitis, pabrėždamas, kad technikos aptarnavimo kokybė – Dotnuva Baltic veiklos prioritetas.

Pasak jo, akivaizdu, kad žemės ūkio technikos rinka Lietuvoje yra pasiekusi brandą, todėl konkurencija neišvengiamai persikelia į klientų aptarnavimo kokybę. „Jau keli metai stipriname serviso ir kitų paslaugų teikimo struktūrą, investuojame į darbuotojų kompetenciją. Dalyvaujame pagrindinių tiekėjų standartizuotose programose, mūsų profesionalumo lygis vertinamas tarptautiniame Case IH tiekėjų tinkle“, - akcentuoja įmonės prekybos vadovas.

Nors atstovaujamų kompanijų sąrašas ilgėja, tačiau šiemet Dotnuva Baltic investuoja ne į technikos priežiūros specialistų kiekybę, bet į darbuotojų kvalifikacijos kėlimą ir kompetencijų tobulinimą. Popardavimų padalinyje Lietuvoje dirba per 50 specialistų, kurie atsakingi už naujos technikos paleidimą, techninį aptarnavimą, remontą ir detalių parinkimą. „Šiai dienai komandos dydis yra optimalus. Didėjant parduotos technikos kiekiui, atitinkamai didinsime ir inžinierių skaičių, kad užtikrintume aukščiausią aptarnavimo kokybę“, - tikina D. Valaitis.

Dotnuva Baltic atstovaujami prekės ženklai: Case IH (javų kombainai, traktoriai, presai, teleskopiniai krautuvai), Kverneland (žemės dirbimo, sėjos, pasėlių priežiūros, pašarų ruošimo technika), Einböck (ekologinės akėčios), Agrifac (savaeigiai purkštuvai), Siloking (pašarų maišytuvai dalytuvai), Haybuster (šiaudų rulonų smulkintuvai), Agrisem (žemės dirbimo agregatai ir tiesioginės sėjos sėjamosios), Quicke (frontaliniai krautuvai), Mandam (žemės dirbimo ir pievų priežiūros mašinos), MacDon (pjaunamosios), Spearhead (žolės smulkintuvai), Wielton (priekabos, puspriekabės), Kinze (perkrovimo priekabos), Jeantil (mėšlo tvarkymo), Irrimec (laistymo įranga), Swimer (kuro talpyklos), Agrometer (laistymo ir srutų tvarkymo įranga).

Profi Lietuva info



Jums turėtų būti įdomu


Naujienos

CNH parduoda plūgų verslą

CNH parduoda plūgų verslą

Pasiekė informacija, kad koncernas CNH pardavė savo žemės ūk...

Naujienos

Dotnuva Baltic saulės elektrinių slėnis – dar vienas žingsnis tvarumo link

Dotnuva Baltic saulės elektrinių slėnis – dar vienas žingsnis tvarumo link

AB Akola Group priklausanti bendrovei Dotnuva Baltic praėjus...

Naujienos

Schäffer suteiktas solidus įvertinimas Vokietijoje

Schäffer suteiktas solidus įvertinimas Vokietijoje

Vokietijos lankstinių krautuvų gamintojas Schäffer šiais met...