Menu




Claas stabdo savikrovių pašarų priekabų gamybą

Rinka 04.05.2022   

Claas stabdo savikrovių pašarų priekabų gamybą


Cargos savikrovių pašarų priekabų atsarginės dalys bei techninė priežiūra ir toliau bus prieinama, tačiau šio sezono pabaigoje Claas nustos gaminti naujas mašinas. Toks sprendimas Bad Saulgau gamykloje Vokietijoje leis padidinti Orbis kukurūzų pjaunamųjų gamybą.

Remdamasi rinkų analize, Claas padarė išvadas, kad pasaulyje ir toliau auga profesionalių derliaus nuėmimo technologijų poreikis, o savikrovės pašarų priekabos tampa vis mažiau svarbios, palyginti su savaeigiais pašarų smulkintuvais. Cargos savikrovių priekabų pardavimas mažėja visame pasaulyje, ir mašinos tampa nišinių, orientuotų į regioną, rinkų produktu.

Bad Saulgau gaminamų mašinų, ypač naujų Orbis kukurūzų pjaunamųjų (ypač Orbis 900), sėkmė įpareigoja pritaikyti gamyklos struktūrą, kad būtų galima jų pagaminti dar daugiau. Šiuo metu plečiama ir atnaujinama įmonės infrastruktūra, o esamas 5 000 m² ploto cechas pertvarkomas, siekiant sukurti papildomos surinkimo vietas. Vėliau bus investuojama į gamybos logistikos ir surinkimo optimizavimo sritis, per ateinančius kelerius metus investicijoms numatyta iš viso apie 40 mln. eurų.

„Mes ir toliau stebime profesionalių derliaus nuėmimo technologijų tendencijas ir džiaugiamės puikia vieta šiame sektoriuje, nes turime nemažą produktų linijų portfelį, – komentuoja Uli Nickol, Bad Saulgau generalinis direktorius. – Tai patvirtina didžiulė mūsų naujų Orbis, ypač Orbis 900 modelio, kukurūzų pjaunamųjų paklausa, kuri gerokai viršijo mūsų lūkesčius“.

Gamintojas taip pat plės, modernizuos ir toliau tobulins Bad Saulgau gaminamų žoliapjovių, vartytuvų, grėblių ir ritinių presų asortimentą ir per ateinančius kelerius metus žada daug naujų modelių. „Kad naujovės kuo greičiau išvystų dienos šviesą, šiuo metu kuriama ir diegiama daug pašarų gamybos technologijų inovacijų“, – priduria įmonės vadovas.

 



Jums turėtų būti įdomu


Rinka

Baltic Agro Machinery technikos gama pasipildė Maschio Gaspardo technika

Baltic Agro Machinery technikos gama pasipildė Maschio Gaspardo technika

Baltic Agro Machinery pradeda partnerystę su pasaulyje gerai...

Rinka

AGCO apyvartos rekordai

AGCO apyvartos rekordai

Skelbiama, kad AGCO pardavimai praėjusiais metais išaugo bev...

Rinka

Kubota verslo ambicijos

Kubota verslo ambicijos

Kubota tikisi šiemet ketina padidinti savo dalį Europos trak...