Menu




Jokių rankų apsisukant galulaukėje

Tikslusis ūkininkavimas 02.05.2022   

Jokių rankų apsisukant galulaukėje


Valtra traktorių programinės įrangos atnaujinimas jau suteikia galimybė mašinoms su prikabintais padargais automatiškai apsisukti galulaukėse. Ši paskutinė galvosūkio dalis, vadinama SmartTurn, kartu su Auto U-Pilot galulaukės valdymu ir Valtra Guide automatiniu vairavimu leidžia atlikti visas lauko darbų operacijas be operatoriaus įsikišimo.

Gamintojo teigimu, tai ne tik pagerina tikslumą, taupo laiką ir degalus bei apsaugo nuo dirvožemio sutankinimo, bet ir leidžia vairuotojui sutelkti dėmesį į darbo kokybę, o taip pat užtikrina didesnį saugumą ir tikslumą esant tamsiam paros laikui, rūkui ar dulkėtoms sąlygoms.

Jei duomenys dar nėra užprogramuoti Valtra Guide, darbas su SmartTurn prasideda nuo lauko ribos ir lauko pabaigos nustatymo. Tada reikiamas apsisukimo spindulys apskaičiuojamas pagal padargo plotį ir staigius traktoriaus posūkius į dešinę ir į kairę.

Paskutinis žingsnis yra pasirinkti vieną iš dviejų automatinio apsisukimo režimų: U formos ar pusinio apsisukimo. Pasirinkus U formos apsisukimą traktorius padaro nedidelį U formos posūkį galulaukėje į sekančią technologinę vėžę. Šiam režimui reikalinga sąlyginai daugiau ploto apsisukimui galulaukėje. Esant pusinio apsisukimo modeliui, traktorius įsuka į trečią, ketvirtą ar tolimesnę technologinę vėžę, laukas įdirbamas mažesnėmis atkarpomis, suskaidant jį į mažesnes dalis.

Penktos kartos N ir T serijų traktoriuose programinės įrangos atnaujinimas bus pasiekiamas vėliau šiais metais. Norint naudotis SmartTurn, traktoriams su Valtra Guide nereikia jokių mechaninių pakeitimų.

 



Jums turėtų būti įdomu