Menu




Koronaviruso epidemija gali sumažinti Ką pasėsi... 2020 dalyvių gretas

Naujienos 04.03.2020   

Koronaviruso epidemija gali sumažinti Ką pasėsi... 2020 dalyvių gretas


Europoje dramatiškai augant užsikrėtusiųjų koronavirusu žmonių skaičiui, Lietuvoje valstybiniu lygiu imamasi priemonių suvaldyti viruso plitimą. Nors šalyje kol kas neįteisinti griežti reikalavimai dėl viešų renginių organizavimo ir dalyvavimo juose, kai kurios technikos pardavimo įmonės jau pradėjo svarstyti, ar dalyvauti kasmetinėje pavasario parodoje Ką pasėsi... 2020. Pranešimą, kad renginyje nedalyvaus, vakar išplatino Audrokesta.

„Viena pamatinių Europos Sąjungos (ES) piliečio laisvių yra laisvas judėjimas. Esame aktyvūs bendrijos nariai, daug keliaujantys, importuojantys ir eksportuojantys. Tačiau su laisvėmis turime prisiimti ir atsakomybę. UAB „Audrokesta“ yra socialiai atsakinga įmonė, mūsų prioritetas - darbuotojų ir klientų sveikata bei saugumas. Laikomės ne tik įstatymų, draudimų, bet paisome ir rekomendacijų. Pirmadienį ES ligų kontrolės agentūra koronaviruso pavojaus laipsnį padidino nuo „vidutinio“ iki „aukšto“. Lietuvos valstybės Ekstremalių sveikatai situacijų valdymo centras taip pat rekomenduoja gyventojams nesilankyti masiniuose renginiuose“ – teigiama išplatintame pranešime.

Pasak Audrokestos direktoriaus Audriaus Mockaičio, tai paskatino priimti nelengvą sprendimą, pakeisti planus ir atsisakyti dalyvauti kasmetinėje tarptautinėje parodoje Ką pasėsi... 2020. „Dar labiau sunerimti privertė atvejis Vokietijoje, kuomet viešojo renginio metu viena infekuota pora užkrėtė dešimtis žmonių. Mes savo technikos naujoves planavome pristatyti uždarame angare, tad negalime garantuoti, kad jame neapsilankys nė vienas infekuotas lankytojas“, – nuogąstauja dėl galimų pasekmių įmonės vadovas. Pasikeitus situacijai ir rekomendacijoms Audrokesta planuoja surengti lauko dienas ir jose pristatyti visą naujausią Horsch bei Rolmako techniką. „Kol kas visus raginame kreiptis į įmonės vadybininkus, kurie mielai konsultuos kiekvieną individualiai. Neabejojame, kad Lietuva susidoros su virusų grėsmėmis, bet, kad tai nutiktų, turime visi solidariai ir sąmoningai elgtis“, – pabrėžia A. Mockaitis.

Anot parodos Ką pasėsi... 2020 organizatorių (VDU Žemės ūkio akademijos žemės ūkio mokslų ir technologijų parko parodų centro), kol kas daugiau pranešimų dėl sprendimo nedalyvauti parodoje negauta.

Dauguma įmonių, planavusių dalyvauti parodoje, savo planų neatsisako. „Parodoje ketiname dalyvauti, bet atidžiai stebime situaciją dėl koronaviruso, sekame oficialias rekomendacijas ir nurodymus“, – sako bendrovės Dotnuva Baltic pardavimų vadovas Dangis Valaitis. Kol kas planų neatsisako ir DOJUS agro. „Paruošiamieji parodos darbai nesustojo. Dalyvaudami stebėsime situaciją, darbuotojai yra instruktuoti higienos klausimais. Savo ruožtu, darbuotojams parodos darbo metu užtikrinsime sąlygas rankų dezinfekcijai. Jei padėtis dėl koronaviruso plitimo pablogės, be abejo, svarstysime situaciją ir spręsime, kaip elgtis toliau, kad apsaugotume tiek savo darbuotojus, tiek ir mūsų klientus“, - teigia DOJUS agro Lietuvos filialo direktorė Diana Tatarūnaitė-Zubenienė.

Neigiamai dėl dalyvavimo parodoje neatsakė ir East West Agro: „Kol kas mes pasiruošę dalyvauti. Aišku situaciją sekame, tiek kas liečia virusą, tiek kas liečia parodos klausimus“. Rovaltra, Väderstad, Konekesko galutinio sprendimo dėl dalyvavimo Ką pasėsi... 2020 dar nepriėmė. Tai lems epidemijos plitimo mastai ir valstybiniai sprendimai.

Dėl kitų priežasčių šiemet parodoje neišvysime SV Technikos ekspozicijos. Įmonė nusprendė dalyvauti tik tuomet, kai norės pristatyti ypatingai „karštas“ naujienas, be to, dalyvavimą lietuviškoje Ką pasėsi ... numatyta derinti pagal Hanoveryje organizuojamą Agritechnica parodą. Kasmet dalyvauti pavasarinėje parodoje nemato poreikio ir bendrovė Klovima, tad ir jos šiųmetėje parodoje nebus.

Jubiliejinė 25-toji tarptautinė paroda Ką pasėsi... 2020 numatyta balandžio 2-4 dienomis.

Profi Lietuva info

 



Jums turėtų būti įdomu


Naujienos

CNH parduoda plūgų verslą

CNH parduoda plūgų verslą

Pasiekė informacija, kad koncernas CNH pardavė savo žemės ūk...

Naujienos

Dotnuva Baltic saulės elektrinių slėnis – dar vienas žingsnis tvarumo link

Dotnuva Baltic saulės elektrinių slėnis – dar vienas žingsnis tvarumo link

AB Akola Group priklausanti bendrovei Dotnuva Baltic praėjus...

Naujienos

Schäffer suteiktas solidus įvertinimas Vokietijoje

Schäffer suteiktas solidus įvertinimas Vokietijoje

Vokietijos lankstinių krautuvų gamintojas Schäffer šiais met...