Menu




John Deere pristato visiškai autonominį traktorių

Technikos naujienos 06.01.2022   

John Deere pristato visiškai autonominį traktorių


Šią savaitę elektronikos parodoje (CES 2022) Las Vegase demonstruojamas 8R yra pirmasis John Deere visiškai autonominis traktorius. Tai nėra koncepcija, o dirbanti mašina, kuri Šiaurės Amerikos ūkininkams bus prieinama vėliau šiais metais.

Išsamių techninių charakteristikų gamintojas dar neatskleidžia, tačiau faktas, kad naudotojai vis tiek turi nuvažiuoti traktoriumi į lauką, kuris jau sukonfigūruotas autonominiam darbui, naudojant mobilaus telefono John Deere operacijų centro programėlę.

Kliūčių aptikimu ir atstumo skaičiavimu rūpinasi šešios poros 360o stereo kamerų. Vaizdai perduodami per gilųjį neuroninį tinklą, kuris kiekvieną pikselį klasifikuoja maždaug per 100 milisekundžių ir nustato, ar mašina toliau juda, ar sustoja, priklausomai nuo to, ar aptikta kliūtis. Jei lauke yra kažkas, dėl ko traktorius valdymo programa nėra tikra, jis sustos ir įspės mobiliojo įrenginio vartotoją.

Autonominis traktorius taip pat nuolat tikrina savo padėtį geotvoros atžvilgiu, užtikrindamas, kad jis važiuotų ir dirbtų ten, kur nustatyta 2,5 cm tikslumu.

Traktoriaus būseną galima stebėti nuotoliniu būdu mobiliąjame įrenginyje, o programėlė ne tik suteikia prieigą prie tiesioginio vaizdo, nuotraukų, duomenų ir kitos informacijos, bet ir leidžia nuotoliniu būdu reguliuoti traktoriaus greitį bei padargo darbinį gylį. Programėlė taip pat leidžia patikrinti degalų lygį ir pamatyti, kiek lauko jau paruošta ir kiek liko įdirbti.

Šiuo metu ši technologija galima tik traktoriams, agreguojamiems su kultivatoriais, tačiau John Deere teigia, kad ateityje jie galės dirbti autonomiškai ir su kitais agregatais. 

 



Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger supaprastino kalibravimo procesą naujausiose Vitas...

Technikos naujienos

Atnaujinti John Deere 5M traktoriai

Atnaujinti John Deere 5M traktoriai

Naujausi John Deere 5M traktoriai galimi su naujomis transmi...

Technikos naujienos

Daugiau galios New Holland T8 modeliams

Daugiau galios New Holland T8 modeliams

New Holland kompanija atnaujino T8 Genesis traktorių seriją...