Menu




Po kelių metų pertraukos – statistikoje vėl 200 John Deere traktorių, dar nepasibaigus metams

Įvykiai 25.11.2021   

Po kelių metų pertraukos – statistikoje vėl 200 John Deere traktorių, dar nepasibaigus metams


John Deere kompanijai atstovaujančios Lietuvos įmonės DOJUS agro komanda džiaugiasi dar vienu apvaliu skaičiumi traktorių pardavimų statistikoje. Vakar į Tauragės rajono Žygaičių kaime ūkininkaujančio Mato Merkelio ūkį buvo pristatytas 200-asis šiemet parduotas John Deere traktorius – 410 AG vardinės galios 8R serijos modelis.

M. Merkelio ūkyje tai jau trečiasis John Deere‘as. Mišrus ūkis ne tik augina kukurūzus bei kitas kultūras, bet laiko ir daugiau kaip 300 mėsinių galvijų bandą. „Mišrios specializacijos ūkyje darbų tikrai pakanka, tad naujam 443 AG didžiausios galios traktoriui bus ką veikti. Be naujoko ūkyje dar dirba John Deere 6 serijos traktoriai“, - sako ūkininkas.

Ūkininkas tikisi, kad didelės galios John Deer 8R 410 labiausiai pravers lauko darbuose ir leis lengviau bei greičiau atlikti visus žemės dirbimo ir sėjos darbus. Pasak DOJUS agro produktų grupės vadovo Manto Liepuoniaus, John Deer 8R 410 nepriklausoma amortizacija (ILS) visada užtikrina pilną priekinių ratų sąlytį su firva, net dirbant itin nelygiuose laukuose. „Nauda, kurią gaus šis ūkis ir visi kiti, kurie rinktųsi šį traktorių: maksimalus galios perdavimas laukuose, itin stabilus vairavimas keliuose ir tolygiausias važiavimas“, - pabrėžia jis.

Šiame John Deere traktoriuje, kaip ir kituose nuo 150 AG John Deere traktoriuose, nemokamai įdiegta telematikos sistema JDLink, automatinio vairavimo sistema AUTOTRAC bei sekcijų valdymas, tad traktorius dirbs ne tik našiai ir greitai, tačiau ir tiksliai bei komfortiškai.

Pasak M. Liepuoniaus, šiemet technikos pardavimų rezultatai tikrai džiugina. Populiariausių modelių trejetukas rikiuojasi tokia seka: John Deere 6155M, John Deere 6195M ir John Deere 8R 410. „Naujieji 6M 6 cl. modeliai, kurie buvo pristatyti rinkoje pirmą kartą 2020 metais yra populiariausia mūsų serija. Aišku, jeigu susumuotume kiekvieno modelio pajėgumus, tai 8R šiais metais tikrai ne mažiau „arklių“ paleido į laukus“, - skaičiuoja M. Liepuonius.

Jo teigimu, DOJUS agro traktorių pardavimų struktūroje vyrauja du pagrindiniai galios segmentai: 150 AG ir 200 AG. „Ir tai nesikeičia jau keleri metai. Šie traktoriai yra labai universalūs ir daugelyje ūkių panaudojami. Tačiau norime atkreipti dėmesį, jog dėl 2017–2019 metų prastesnių augalininkystės ūkių pajamų buvo didelė stagnacija 300+AG (7R, 8R serijos) traktorių segmente, - rinką komentuoja M. Liepuonius. – Matome, kad šis 330-440 AG standartinių traktorių segmentas turi labai didelį potencialą augimui, kas yra matoma iš 2021-ųjų rezultatų – 8R 410 traktorius įsiveržė net į 3 vietą John Deere naujų traktorių pardavimų. Panašias tendencijas prognozuojame ir 2022 metais“.

 



gallery image
gallery image
gallery image
gallery image

Jums turėtų būti įdomu


Įvykiai

Einböck dvigubina gamybos pajėgumus

Einböck dvigubina gamybos pajėgumus

Po dvejus metus trukusių statybų visu pajėgumu pradeda veikt...

Įvykiai

Jūsų laukia „Ką pasėsi...2024“

Jūsų laukia „Ką pasėsi...2024“

Kauno rajone esantis Akademijos miestelis šiomis dienomis u...

Įvykiai

10 000-toji Western Fabrications puspriekabė – į Lietuvos ūkį

10 000-toji Western Fabrications puspriekabė – į Lietuvos ūkį

Nors į kitas šalis išvežama apie 90 proc. Mažeikių r. veikia...