Menu




Dar viena taškinio purškimo technologija Agrifac purkštuvams

Tikslusis ūkininkavimas 10.11.2021   

Dar viena taškinio purškimo technologija Agrifac purkštuvams


Nyderlandų kompanija Agrifac pristato dar vieną tiksliojo purškimo technologiją Condor ir Endurance savaeigiams purkštuvams. Kartu su esamomis DynamicDosePlus ir AiCPlus sistemomis gamintojas siūlo Weed-It taškinio purškimo technologiją, kurią tiekia kita Nyderlandų bendrovė Rometron.

Kaip ir jau esamos tiksliojo purškimo sistemos, Weed-It sumažina cheminių medžiagų sąnaudas iki 90%. Tačiau ši technologija nėra paremta vaizdo kamerų siunčiamų vaizdų apdorojimu. 

Tiksliam purškimui naudojamas kitoks veikimo principas. Gyvuose augaluose esantis chlorofilas skleidžia šiek tiek infraraudonųjų spindulių, taip reaguodamas į šviesą, kurią skleidžia ant sijos sumontuoti Weed-It jutikliai. Dėl fluorescencijos jutikliai atskiria augančias piktžoles nuo negyvų augalų ir dirvožemio. Teigiama, kad ši technologija aptinka visas piktžoles, važiuojant bet kokiu greičiu, ji veikia ir tamsoje.

Weed-It technologija sukurta Vageningeno universitete 1997 metais. Rometron ją pristatė 1999-aisiais. Ši technologija, kuri gali būti įrengta ant visų prikabinamų ir savaeigių ne mažesnio kaip 36 m darbinio pločio purkštuvų, yra populiari Australijoje, Kanadoje ir Šiaurės Amerikoje. Pirmieji Agrifac purkštuvai su Weed-It technologija jau buvo pristatyti Australijoje ir Europoje.

 



Jums turėtų būti įdomu