Menu




Bednar diskinių skutiklių Mega versijos

Technikos naujienos 29.10.2021   

Bednar diskinių skutiklių Mega versijos


Bednar Swifterdisc XE-Mega diskiniai skutikliai – vieni iš didžiausių rinkoje ir skirti dirbti su galingiausiais traktoriais. Įspūdingo dydžio agregatų darbiniai pločiai yra 16,4 m (XE 16400 Mega) ir 18,4 m (XE 18400 Mega).

Naujųjų skutiklių konstrukcija paremta jau gamintojo gamoje esančiais modeliais. Pagrindinis skirtumas – transporto ratų tandeminė ašis (710/50 R 26,5 padangos), kuri kelyje atlaiko 18,7 t (16,4 m) ir 21 t (18,4 m) skutiklių svorį.

Swifterdisc XE-Mega skutiklių darbinis gylis yra nuo 2 iki 14 cm, diskų sekcijos montuojamos ant sulankstomų šoninių rėmų. Apsisukdamas galulaukėje skutiklis remiasi į galinius volus ir priekinius transportavimo ratus.

16,4 m darbinio pločio modeliui reikia apie 550–620 AG, o 18,4 m – 580–620 AG galingumo traktoriaus. Įspūdingo dydžio agregatų našumas taip pat įspūdingas – iki 230 ha per dieną. Abu modeliai transportavimo padėtyje gali būti sulankstyti iki 3,0 metrų pločio ir 4,0 metrų aukščio. Transportavimo ilgis 16,4 m modelio yra 8,5 m, o 18,4 m versijos- 12 m.

Pasak kompanijai Bednar atstovaujančios Lietuvos įmonės Agrokoncerno technika produktų vadovo Skirmanto Diliauto, Bendar Swifterdisc XE 16400 ir 18400 Mega diskiniai skutikliai yra patys didžiausi pasaulyje. „Didesnių rinkoje nėra. Jie pasižymi dideliu našumu ir darbo kokybe. Didelis išskirtinumas, lyginant su kitais skutikliais, yra tai, kad Bednar Mega skutiklis yra sudarytas iš dviejų sekcijų rėmų, tai reiškia, kad darbo metu visame darbiniame plotyje yra išlaikomas vienodas gylis bei per kelis metus šis skutiklis išlygins lauko reljefą“, - aiškina įmonės produktų vadovas. 

Šiemet jau parduotas 18,4 m darbinio pločio diskinis skutiklis vienam Latvijos ūkiui. S. Diliauto teigimu, skutiklį galima komplektuoti su 52 arba 56 cm standartiniais arba populiariais Aggressive diskais. „Taip pat platus ir tankinimo volų pasirinkimas – V-profilio, U-profilio viengubi ir dvigubi volai, Cutpack tipo volas, bei guminis volas“, – komplektacijos galimybes pristato S. Diliautas, pridurdamas, kad nuo metų pradžios Lietuvoje jau parduota 20 vienetų skirtingų dydžių, nuo 4,0 iki 12,4 metro darbinio pločio Bednar diskinių skutiklių. Lietuvos įmonė kitąmet tikisi jų pardavimo apimtis padvigubinti.

Primename, kad Čekijos gamintojo atstovavimo teises Agrokoncerno technika perėmė nuo šių metų pradžios. Įmonės duomenimis, parduota iš viso apie 50 vnt. įvairių Bednar mašinų. „Esame labai patenkinti atstovavimu: labai aukšto lygio gamykla, puikus bendravimas ir tarpusavio supratimas. Rezultatai – nuteikiantys gerai, bet visada sieksime vis geresnių, ir kaip vienas ūkininkas sakė – „užkrėsime“ Lietuvą geltona spalva“, – optimistiškai nusiteikęs S. Diliautas.

 



Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

Tobulinamas autonominis Krone ir Lemken traukos modulis

Tobulinamas autonominis Krone ir Lemken traukos modulis

Prieš porą metų pristatyta Krone ir Lemken bendrai sukurta s...

Technikos naujienos

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Praėjusią savaitę vykusioje Techagro žemės ūkio technikos pa...

Technikos naujienos

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger supaprastino kalibravimo procesą naujausiose Vitas...